Merhaba arkadaşlar eşim sagolsun dogum gunu hediyesi bana kendi gucunce johnson 3.30 bir motor almış. Bende bu motorla kullanabileceğim bir bot almayı düşünüyorum. Hangi boyut bu makine için uygundur... Sınırlı bir bütçem var bu nedenle ikinci el dahil tüm seçenekleri göz önünde bulundurmak zorundayım... Tavsiyeniz için şimdiden teşekkürler...Son olarak kuracağım seti sadece denizde kullanacağım...
bencede uygun 2-2.30-2.50 civari; bu boylarda normal tabana yakin fiyatlarla pencereli yada seffaf taban bot bulmanizda olasi, bence inceleyin keyifli bir seçenek olabilir.
3,30 motora 3mt ye kadar bot alabilirsiniz.Biraz küçük olacaktır fakat motorun gücü çok fazla olmadığından idare edeceksiniz. Bende daha önce Yamaha 4 Hp motor vardı.3,30 da botum vardı şişme taban.Gayet güzel bir ikili idi.Tabi hava patladığında sıkıntı çıkarabilirdi ama 3mt ye kadar botla iyi bir ikili olacaktır.
2 yada 2.30 bot almanızı tavsiye ederim. benim takımlarım şöyleydi : 3 metre bot 6 hp motor 2 metre bot 4 hp motor emin olun 2 metre bot ve 4 hp motor hem taşıma kolaylığı hemde sürat açısından 3 metre ve 6 hp olan takımımdan daha iyi. hem daha süratli hemde taşıması kurması vs daha kolay. 2 metre botu 3.3 johnson motor plane e kaldırabilir. fakat 3 metre botu 5 6 hp bile plane kaldıramayabilir. plane e kalkmadıktan sonra bot suda oldukça zorlanır ve gitmez. gitmez derken oldukça yavaş gidecektir. son olarak şunu söyleyebilirim 2 metre bot ile 3.3 motor tek kişi 7 8 mil sürat yapar 3 metre bot ile 3.3 motor tek kişi 5 mil bile yapamayacaktır. 2 metre botun tek dezavantajı 2 kişi binebiliyor. 3. kişi imkansız. birde bot sıfır olsun ve uygun olsun derseniz motor takma aparatıyla kullanılan botlar var navigatör II gibi botlar...fakat 3.3 motorla omurgasız olan bu botlarla en fazla -gidersiniz-. en fazla gidersiniz diyorum çünkü süratiniz 3 mil belki olur belki olmaz. forumdaki arkadaşlarımızdan egemende 2 hp ve 3 metre navigatör benzeri aparatla kullanılan botlardan var. denizdeki elemanlar yüzerek bizi geçiyor demişti. bunları gözönünde bulundurmanızda yarar var. 2 kişi kullanırım diyorsanız 2 metre zodiac tarzı aynalı yani kendinden aparatsız motor takılabilen yeri olan ve omurgalı olan bot tavsiye ederim. 2 metre bot için 3.3 motor emin olun biçilmiş kaftandır. 3 metre olsun bakarsın 3 4 kişi de bineriz gezeriz diyorsanız zor olacaktır. arkadaşlar bakın şöyle bir sorun var...aynı firma tarafından örneğin tohatsu diyelim 3.5 hp motor üretirken birde 4 hp motor satılıyor. sizce aralarında sadece yarım beygir mi fark var? tabiki hayır..cc farkı da var. o nedenle 3.3 yada 3.5 hp motor ile 4 hp motor arasında bence tork ve sürat açısından iyi bir fark var. çünkü sadece hp değil cc farkı da var.
Hepinize verdiginiz bilgiler için teşekkurler benimde aklımdan gecen 2.50 falan zaten... Çünkü forumdan okuduğum kadarıyla 2 m biraz sıkıntılı bir boymus... Tekneyide maksimum iki ikişi kullanıcaz alan biraz dar olacak belki ama bizi idare eder yaz için... Tekrar teşekkürler hepinize...
Onur abicim; 2 mt botu nasıl iki kişi kullacaksın.2 mt bot la ancak iki kişi bota oturabilirsiniz.Balık çantaları,termos,kamış takımları vs. leri kucağınıza almanız lazım. Bilirsin ben 3mt aşağı botu hiç bir zaman tavsiye etmiyorum.Daha önce 2,40-3,30-3,60 şu anda da 3 mt lik bir bot kullanıyorum.Sıkışmadan 3 mt lik botumla 2 kişi avlanabiliyoruz.3 kişi olursa sıkıntı yaratacağına eminim.Avlanamaz demiyorum ama rahatsızlık verir.Ama 2,40 lık botum neredeyse oyuncak gibi gelmişti ve 2 hafta içinde sattım.İki kişi içine oturuyorduk ama çantalar vs.ler sıkışık nizamda ava gidiyorduk.Tüp çapları da küçük olduğu için sıkıntı yaratıyordu.Hele 2 mt bot ile tek kişinin dışında binmek akıl karı değil.2 mt botun iç cidarı yani kullanım alanı kaç cm dir hiç ölçtün mü? Daha önce hatırlarsan bot ve motor fiyatları ile ilgili bir beyin fırtınamız olmuştu Benim yazdığım takım fiyatının yarısına sen motor bulabileceğini söylemiştin.Buldun da sonra baya bi sıkıntı yaşadığını hatırlıyorum. 3,30 motora 2 mt uyar derken 2Hp lik motora eğer olsa 1,5mt lik bot yakışır diyeceksin her halde 3,30 Kolibri marka botumda Yamaha 4 HP lik motor kullandım gayet iyiydi.Hızımızda yavaş kesinlikle değildi.Bu nedenle 3mt botla 3,30 motor iyi bir kombinasyon our.Ama söylemem gerekir ki benim şu anki botum 3 mt motorum 8 Hp 2007 Model Yamaha.İki kişi + çocuk plane kalkıyor.Ama 4 Hp motorda her türlü av ihtiyacını karşılayabilir.