3.50 ahşap taban bot araç üstüne bağlama?

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında Tarzan tarafından paylaşıldı.

1. Tarzan

Tarzan Erman

Selamlar, arkadaşlar, abilerim ben bot konusunda kafama takılan bir soruyu sizlerle paylaşmak istedim. Sık sık şişme botlarını araçlarının üstüne bağlayan bot sahipleri gözlemliyorum. Botumu bagajımda katlı bir vaziyette ava gidiyorum ama avlaga gelince kurmak ve dönüştede av yorgunlugunun üzerinde katlamak çok yorucu oluyor. Çok güvenli olmadıgını biliyorum ancak 5 km yolda bana fazla bir risk oluşturmuycağı düşüncesindeyim ve polis olmayan bir bölgeden geçiyorum. Bot bağlamak için önericeğiniz bir aparat veya bir yöntem varmıdır? Şimdiden teşekkürler. Aracım: peugeot 307 botum:A burun 3.50m

2. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Çok basit bir romörk yaptıramaz mısın. Eve gelince indi bindi sürtünme derdi olmaz.

3. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Erman kardeşim biz Uno'ya kendisi kadar botu önce aracın üzerine bez serip sonra kibarca kaldırıp yerleştirerek, kürek kollarından ve sair bağlama yerlerinden geçirdiğimiz iplerle kapıların üst kısmına gelecek şekilde yolcu tutacaklarına bağlıyoruz.
    Bazen hiç bağlamıyoruz bile kapıları kapatınca kendisi sıkışıyor.
    dünyanın yoluna gittik problemde çıkmadı Allaha şükür ama bu çıkmayacak anlamına gelmez.
    işide pek şansa bırakmamak lazım..
    selamlar..

4. savas_ankara

savas_ankara Savaş YILDIZ

Favori Kamış:
    Remixon dolgu 230 cm, iki parça
    Favori Makine:
    Remixon Sunny 6000
    En İyi Avı:
    Yayın balığı, 3 kg (75 cm)
    merhaba,

bizim de 3 metrelik bir botumuz vardı, o zamanlar arabamız Doğan S' ti, balığa giderken dağ taş demez giderdik, botu arabanın üstüne altını yıkadıktan sonra koyup, bottaki halat halkarından bir halat geçirerek sol kapıdan sağ kapıya doğru yan taraflardan arabanın içine getirip bağladıktan sonra kapıları kapatırdık.

Aslında bu yöntem pek sağlıklı değil, birincisi arabanın tavan boyası zamanla aşınıyor, ikincisi yandan getirdiğimiz halat kapı jontalarını da yıpratıyordu.

Sizin yapabileceğiniz en güzel şey, arabanıza uygun şekilde bagaj ve taşıma çıtası yaptırmaktır, zaten sizin aracınızın üzerinde bagaj çıtası takılabilecek yerler mevcuttur, buraya iki tane uzun bagaj çıtası ve onlarında ortalarına da 2 veya 3 tane taşıma bandı takılabilir.

Bu iş için bu tür aksamları üretip uygulayan yerli firmalar var, tahminim 150-200 TL ye çözülebilir.

5. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Benim de 307'im varken botumu şu şekilde kolayca bağlamıştım aracın üzerine.. Bağladığınız halatları kapılar kapalı durumdayken camın içinden geçirmelisiniz. Böylece kapı menteşeleri ve fitiller zarar görmez. Ancak bu durumda botun halatlarını çözünceye kadar arka kapıların açılmayacağını da hatırlatırım. Eğer arkaya kimse oturmayacaksa sorun olmaz elbette :D

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=29187

Son düzenleme: 21 Ocak 2011
  6. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    port bagaj sanayi sitelerine çok ucuza yaptırılmakta aslına ben botum fiber taban olmasaydı port bagaja ihtiyaç duymazdım bile. ama bağlama gergileri çok önemli mutlaka ama mutlaka tırcıların kullandığı gergi aparatlı bağlama gergierini tercih edin benim eski eczane tipi denen vinil botumuda ben lastik gergilerle kapıya sıkıştırarak taşırdım ama bir gezi sonrası eve dönüşte arabamın üzerinden havalandı vede yola düştü....olay İstanbulda minibüs caddesinde meyana geldi neyseki yola ışıklardan çıkmıştım vede arkamda araç yoktu aksi halde bir facia bile meydana gelebiliirdi....aman diyim botunuzu sıkı sıkıya bağlayın vede muhtemel havalanmaya karşı mutlaka burun kısmındanda öndeki çekme halatı yerine sabitleyin....

7. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

5km az bir mesafe değil.

Ben yazlıkta makimum 1 km kadar bir mesafeyi 3m botu aracın üstüne koyarak ortalama 20km hızla rahatlıkla götürüyorum. Ama mesafe 5 km olunca 20 km hızla da yol bitmez ki...

Bot 3.5 metrelere çıkınca ağırlığı çok fazla artıyor. Birkere aracın üstüne koyarken 4 kişi falan olmanız lazım ki tavana sürttürmeden havaya kaldırıp direk tavana oturtmalısınız.

Dahası 3.5m bot 1.8 i tavana oturacak neredeyse bir o kadarı önden arkadan dışarı taşacak. Bir çok riski var. Takdir edersiniz ki 3m ile 3.5 m arasında bot için çok fark var.

Bana pek mantıklı gelmedi. Zorlarsanız illaki olur ama uygun fiyata bir römork alıp arkaya sökülüp takılan vidalı çekme aparatlarından takarak çekip götürmek daha mantıklı. Bu şekilde motoruda sök - tak derdinden kurtulursunuz.

Sonuçta denemelerinizi ve gözlemlerinizi bizimle paylaşırsanız diğer arkadaşlar içinde örnek olacak bir konu olur.

Son düzenleme: 21 Ocak 2011
  8. Tarzan

Tarzan Erman

Erdinç abi römorkun maliyeti ve kullanmadığım zaman koyacagım yer derdi olmasa bencede en mantıklısı romork. Birde sanırım botu araç üstünde taşımanın cezası hala muallak ama römork araca ekstra bir uzunluk kattıgı için cezası fazlaymış ve ruhsata mutlaka işlenmesi gerekiyormuş. Ben botumu zaten yorucu olsada öle yada böle kuruyorum. Hepsini toplayınca romorkun artı baglanması için lazım olan aparatın fiyatı konusunda 4 ay kadar önce İzmir tekne yat fuarında bir firmayla görüşmüştüm, bana 1.500 lira fiyat verip 1.200 e indirmişlerdi yine ekstralarla 1500 lira mal olsa nerdeyse yeni bir bot fiyatı bide kullanmadığım zaman koyacak yer cabası yoksa Erdinç abi kesinlikle seninle aynı fikirdeyim en garantisi romork.

9. Tarzan

Tarzan Erman

Fatih abi verdiğin fikir için teşekkür ederim. Ama 350 bot bu ağırlıkla kapı tutacaklarına bağlamak saglıklı olabilirmi bilemiyorum çünkü cidden ağır artı yolda en ufak bir dönüşte kayma yaparsa sıkınıtı yaşatır. siz botu sadece sıkı bir şekilde enine mi bağlıyordunuz?

10. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Erman Bey Benim söylediğim vidalı çeki demirlerinin ruhsata işlenme derdi yok. Vidasını çıkarınca dışarıdan görünmediği gibi muayenede de sorun ççıkmıyor.

Alacağınız çıkma bir bot römorkunu çok çok 200-250TL çıkmasını bulurunuz. Çeki demiri vidalı da çok çok 150 -250TL tutsa toplamı 500 ü bulmaz.

Polis olmayan yerlerden geçeceğinizi söylediğinize göre bu mantıklı olan seçenek.

Bilginize.

11. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Aynen kardeşim sıkı bir şekilde enine bağlıyoruz.
    Olmadı pvc kapı pencere yapanlardan siyah lastik gibi fitiller var orta sert esneklikte ama çok sağlam onu şiddetle öneririm bağlamak için..

12. Tarzan

Tarzan Erman

Savaş abi fikirlerin için teşekkür. Bende bagaj çıtası için aramaya girdim portatif botu taşıdıktan sonra çıkarcagım sağlam birşey olsun istiyorum ama halen Manisada ve İzmirde bulmuş değilim. Bulsam bile araç için hem bot için hem güvenlikle ilgili teredütlerim var.

13. Tarzan

Tarzan Erman

Hüseyin abi bu link gerçekten benim için çok faydalı oldu Çok teşekkür ederim. araçların modelide aynı olunca çok daha iyide olmuş. Peki abi senin botun uzunluğu ne kadardı?

14. Tarzan

Tarzan Erman

Umut abi, ölçüleri uyduğu taktirde tırcıların kullandığı gergi halatları çok kafama yattı. istenildiği kadar sıkıştırılabiliyor hemde maliyeti düşük. Benim bulmamda oldukça kolay. Sizin yaşadğınız olay cidden çok kötü bir durum olmuş heleki minibüs caddesi biyerde ama Allah korumuş.

15. Tarzan

Tarzan Erman

Alperen bey, Pratikte kesinlikle dediklerinizde çok haklısınız bende geçtiğimiz hafta sonuna kadar aynen sizin gibi düşünüyordum.o yorgunluktan sonra çeşme otobanında botunu aracının üstüne bağlamış 10 a yakın aracı gördükten sonra. ulen Erman bir hammal senmisin dedim kendi kendime. römork konusundada size katılıyorum ancak römork bulmak sorun çıkarmıcak bir römork bulmak özellikle benim için ekstra bir ugraş ve maliyet getiricek kullanmadıgım zaman ise koyabilcek yerim yok.ama eğer baktım bağlama işi olcak gibi değilise şartlarımı zorluycam ve romorklara bakmaya başlıycam. fikirleriniz aklımın bir köşesinde. Yardımınız için teşekkür ederim.

16. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Benim Bot 3.2 mt. Ahşap tabanlı.

17. apolloapollo

apolloapollo taylan

peki altı aracın üstüne gelecek şekilde karinayı şişirmeden bağlamak daha mantıklı olmaz mı?Böylece botun burun kısmından girecek havayı engelleyip paraşüt etkisi yapmanın önüne geçilmiş olunur.

18. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Bana kalırsa bu şekilde paraşüt etkisi oluşur.Karina şişmemiş olsa bile yanaklar şişik olduğu için burunda havaya kalkık olması gerekir.Eğer karina alta gelecek şekilde bağlarsanız kalkık olan burunun altından hava alarak paraşüt etkisini artırır.