26 kasım c.tesi sabahı, usta müzisyen ağabeyim serdar kaptanla Gümüşlük (Bodrum) limanından Kardak adası yakınlarına gitmek üzere birgün önceden sözleşmiştik. Sabah gün ışımadan elimizde malzemeler teknemizin durduğu iskeleye doğru sabırsız adımlarla yürürken eksik olup olmadığını gözden geçiriyorduk. Serdar kaptan, sürekli onu aldıkmı bunu aldıkmı diye soruyor, bense avdan çok umutlu olduğumu tekrar tekrar dile getiriyordum. Tekneyi çözmemizle sırtıları suya salmamız bir oluyor. Sinarit taşlarından umutla ve dikkatle geçiyoruz. [/URL][/IMG] Sağlam bir yoklama oluyorsa da alamıyoruz. Bir süre sonra Kardak yakınlarındayız. Derinlik 75-80 metre. Takımlarımız 0.90 asso beden, 0.60 ve 0.50 kollar da owner 2 numara 4 köstekli gadili el oltası (makinaya bir türlü alışamadık ). Yem karışık, karides, kalamar, mamun herşey var.İlk balığımız kiloya yakın antenli, Konumuz orfoz olduğu için o bir kaç antenliyi resimlememişiz. Gelelim orfoza, yem tüm sardalya, olta gergin demir atmadan taşın üstünde motor kapatmadan seyirtiyoruz. Aniden oltama hooked güm diye tabir edebileceğim bir vuruş alıyorum. Ve hızlıca ayağa kalkarak 5-6 kulaç kalırıyorum ama, kaldıramıyorum feci birşey. Yok diyorum takılmadım balık bu. Serdar kaptan diyor iyi yaptın hızlı kaldırmakla, orfoz lagos sa taşa girerdi çıkaramazdık. Hiç boşluk vermeden kafa atmalarına izin vererek sakin ve istikrarla yukarı kadar çekiyorum. ve bir bakarız balık fiskeyi yemiş suyun üstünde, kepçeyle aldıysakta gerek yokmuş elimizle de rahatça alırmışız.. [/URL][/IMG] Balık tekneye geldiğinde hem sevinçliyiz hem biraz buruk. Serdar kaptan herzamanki hassaslığıyla, " ah be Mujocuğum diyor, az kaldı bunlardan," bende buruğum biraz ama " fesatlanma " diyorum. Serdar kaptan boş balıkçı değil en az 30 tane çekmiştir bunlardan, bütün gün makara yapıyoruz. Bir ara 'aha diyor serdar bende aldım bir babaçko, birde bakarız 2.500 kg luk bir balon banghead . Limitlerimizi aşmadan dönüyoruz. Bu yıl çipuralar neden yoktu Kardakta, havalarmı soğumamıştı, koyda kalamar olurmuydu akşam... bla bla bla... Tüm balıkavı severlere daha keyifli avlar mutlu günler dilerim.. İlk av raporum, Umarım yaşatabilmişimdir. Keyif aldıysanız bundan sonra yeni raporlar koymaya çabalarım.... Sağlık ve mutlulukla kalın..
Tebrikler abi. Eskiden ben 13-14 yaşlarımdayken yani 20 sene öncesi, Karaburun-İzmir 'de 30-35 kilolukları yakalanırdı. Renkleri siyah olurdu Sadece kafasından yapılan pilaki bile bizim aileyi rahat doyururdu.
Çok yakışıklı bir orfoz, sağlam takım sağlam iğne ve büyük balık ellerinize sağlık tebrikler, sizlere her zaman bereketli avlar dilerim sevgiler selamlar hoşçakalın.
Tebrik ederim şanslı gününüzmüş.orfoz yakalamak en büyük hayallerimden bakalım şans ne zaman gülecek.her zaman rasgelsin
orfoz güzel bir orfoz tebrik ederim,ama şunu sormak istiyorum orfoz avlamak yasak değilmi ben mi yanlış biliyorum cevaplarsanız çok memnun olurum selamlar..
Ah Ah Bodrum! Güzel bir av, güzel anlatım. Hava da nefismiş! Ne güzel bizleri de o ana eşlik ettirdiniz. Afiyetle, muhabbetle yemeniz dileğiyle...
Çok keyif aldım raporunuzdan. Devamını da beklerim Av için de tebrikler. Bu boyutlarda bir balığı çekmek harika olsa gerek
Mücahit Abi güzel bir av ve kısa, öz, güzel bir rapor olmuş. Rapor dediğin böyle olur işte.. Bazı raporlar destan gibi oluyor bir anlamda bayıyor. Heleki rapor hem uzun hemde paragraflara ayrılmamışsa merak etmeme rağmen okuyamıyor ve sinir oluyorum. Devamını bekleriz, rastgele..
Doğru hatırlıyorsunuz ancak olta ile değil, su altı tüfeği ile avlanması yasaktır. Kaya oyuklarında yaşayan bu canlılar insandan hiç kaçmıyorlar ve su altı avcılarına karşı son derece savunmasız oluyorlar. Zaten balığın soyunu iyice tüketenler de bu sualtı avcıları.
teşekkürler Alper ne mutlu bereketli günlermiş... Enesciğim daha irisi sana nasib olsun teşekkürler Küçük boy olanlar için sanırım yasak , zaten elinizi vijdanınıza koyduğunuzda rahatsız oluyorsanız yasaktır bence. Tebriğiniz için teşekkürler hayallerinizin en yakın zamanda gerçekleşmesini dilerim.. Büyük bir keyif, onu söyleyebilirim, sağlık ve mutlulukla, sevgiller
Sayın Orhan baba, izin verirmiydiniz bilmiyorum ama kendimi sizin bir öğrenciniz olarak adlediyorum. İyi dilekleriniz ve ilginiz benim için büyük onur ve sevinç kaynağıdır. Teşekkür ve saygılarımla
teşekkürler o işi o gün hallettik Bize güzel anısı ve muhabbeti kaldı.. Teşekkürler Sinan size daha muhabbetli daha maceralısı denk gelsin teşekkürler
Sevgili Volkan elimden geldiğince yazmaya çalışırım, biraz utangaçız galiba, bu fotoyu Serdar a çektirene kadar göbeğim çatladı, iyiki bi orfoz çektin diye diye yedi beni . Teşekkürler Muharrem. Keyif almana sevindim Hüseyin kardeşim teşekkür ederim, hepimize sağlıkla inşallah, esen kal..