Herkese merhabalar. Ben İstanbuldan Serhan. 390 Cm boyunda Aliminyum tabanlı şişme botuma motor almak istiyorum, Bodrum güvercinlikde Koylarda kullanılmak üzere av için 2 kişi maksimum binecek benzinli motor alacam. Araştırmalarım sonucu 2 zamanlı parsun almaya karar verdim. Fakat Kaç beygir almam gerektiği konusunda karar veremedim. Benim isteğim çok ekonomik benzin yakması (Hız Hiç Önemli Değil) Tecrübeli arkadaşlar Tavsiye verirse çok memlun olurum. 3.6 - 5.0 veya 8.0 bg alırsam sorun yaşarmıyım! Moonstar 390cm D Burun Ahşap Tabanlı Katlanabilir Şişme Bot Dış Uzunluk: 390cm . İç Uzunluk: 174cm . Dış Genişlik: 258cm . İç Genişlik: 80cm . Tüp Çapı: 46cm . 3+1 Hava Odası . Net Ağırlık: 73kg . Brüt Ağırlık: 79,1kg . Max Yükleme: 730kg . Max Kişi: 7 . Max Hp: 20 . Kutulu Boyutlar: 130x70x48cm
8 beygiiir ısrarla! benim kayığa bir elektrik motoru taktım... 1 beygir! rüzgara karşı ters gitmeyi becerebiliyorum... yani diyorum ki 8 beygir takarsan turgutreise gelip benim kayığı da takarsın peşine... matematik şööle... benim motor 1 beygir -2 beygir rüzgar + senin sekiz beygir etti mi 7 beygir! (ben seni etkileyecek rüzgarı bizim fizik derslerindeki gibi sürtünmesiz etkisiz eleman olarak sayıyorum... nası oluyosa!) hep beni etkiliyo zaten bilimum kurallar... ayrıca istersen hiç para mara ödeme motora... bunu vereyim sana... hem benzine de ihtiyacın yok! iman gücüyle gidiyor bu motor! ayrıca o bota koyacağın 7 mavi gözlü sarışını ve benim kayığa koyacağım 5 yeşil gözlü esmeri de hesaba katarsak benim önerim yine en az 8 beygir olacaktır! anlaşıldı mı?
abi çok az yakması için 4 zamanlılara vede mümkünse kendini kanıtlamış honda tarzı ekonomisinden şüphe duymayacağın motorlara bakman daha uygun olur. en fazla 2 kişi bineceğin ve koylarda kullanacağını düşünürsek, az ağırlıkla ve sakin, korunaklı sularda kullanacağını varsayarsak 8 beygir bir motor pek üzmez seni diye düşünüyorum. ha bu işlerin erbaplarına sorsan en az 9,9, ideali 15 beygir derler oda ayrı bir konu. kendi edindiğim tecrübelere göre değilde yaptığım araştırmalara göre söylüyorum. bende bir bot ve motor almak istiyorum, o yüzden bol bol araştırıyorum. bildiklerim bunlar.
Bende uzun zaman araştırdım. Ama herkez farklı konuşuyor. Kafam karıştı, sanırım 8 beygir alıcam. Parsun fiyst açısından çok uygun görünüyor. olumsuz bir yorum yurt dışında hiç görmedim.
sekiz beygir 5 arkadaş... eğer 2 kişi bineceksen 5 beygir de idare eder... ama buraların havası çok sert... 3 beygir daha fazlan olursa bu da seni sert havada rahatlatır... dün 9 beygir takılı olan fiber bir tekne ile gündoğanda ...(biliyorsun korunaklı bir koydur...) balığa çıktık... çok rüzgar vardı... tekne 900 kilo ama formu çok oturaklı... 3 kişi hiç zorlanmadık... senin bot hafif... yine de 8 beygir... ve 4 zamanlı az yaksın diye! ama benim param yok diyorsan 5 beygir de idare eder...daha ufağını hiç düşünme burası göl değil... gerçi ben 3 kilovatlık... bu da kabaca 4 beygire denk gelir... elektrik motoru takıyorum şu an benim kayığa... 470 cm... boş ağırlık 120 kg... aküler vb... 200 kiloyu bulacak... ama bende yelken var aynı zamanda... zorlandığım zaman flok açarım olur biter... bi de küreklerim var... bi de şöyle bişeyler var... çok eğlenceli olur...kendin yapabilirsin...kit almana gerek yok motor + yelken http://www.youtube.com/watch?v=PujocQ6hoqE http://www.youtube.com/watch?v=cRPZJ0mV1lc&feature=related
gürkanbey ben2ay önce 290orka +5bg 2zamanlıtohatsu aldım motor için 1900tl nakit ödedim motor çok önemli deniz göle benzemiyor havada sürekli degişmeler olabilir keşke botu 2kişi için 290-320 falan alsaydınız 390 bot 5beygir zayıf gider düz çarşaf gibi denizde giider ama dalgalı havada zor gider ben sahsen sabah güzel bir havada çıktım saat 11 gibi rüzgar ve hava bozdu kendimi zor attım kıyıya tabi motor yeni oldugu için tamgaz veremedim en az 10saat yeni motorla tamgaz veremiyorsunuz hep yarım gaz amataşıma açısından 2zamanlıyı tavsiye ederim enfazla 2,5litre yaktım 5bg le bazaen 1,5litreyle gün bittiyakıtkonusunda tohatsu 2zamanlı fena degil botunda 290 oldugunu unutmamak lazım siz iyice düşünün derim
Merhaba Ahmet bey, 9 beygir parsun iki zamanlı aldım 20 Agust da Bodrumda olucam kısmet ise , Hepinize Teşekkürler...