Merhaba Sevgili abilerim kardeşlerim. Uzunca zamandır sizleri takip etmekteyim. şu ana kadar sürekli istavrit avına gittik ama foruma yazdığım ilk raporum lüfer olsun istiyorum. (sizlerin desteği ile ) 3 Acemi balık sevdalısı olarak bu gece yemli sarıkanat lüfer avına çıkmak istiyoruz. İlk defa deneyeceğiz boğazın prensini yakalamayı. Boğazın her iki yakasıda gidebiliriz. Bizlere kesin nokta olmasa bile semt olarak nereye gitmemizi tavsiye edersiniz? (Tarabya, Kuleli, Kanlıca vb.) Özelden de yanıt verebilirsiniz. Hatta bu akşam ava çıkacak arkadaşlara eşlik etmektende şeref duyarız Sayenizde yarın sabahtan ilk iş inşallah lüfer raporumu göndermiş olurum. Yardımınız için şimdiden teşekkürler. Birde sorum olacak : Gece avında rapala arkası yaprak takımı ile avlanılır mı? Avlanılır ise takım atıldıktan sonra mantarlı takım gibi beklemek mi rapalada olduğu gibi atıp takımı çekmek mi gerekir? Hepinize rast gele.
Fantaziye gerek yok, hayvan bu sene bol. Siz bi kuruçesmenin ilerisine arnavutköye çakarin yanina uzanin taze istavritiniz olsun. Bu sene lüfer hayvanini tutamayan ömrü billah tutamaz
Tarabya-Kalender-Yeniköy tarafları daha uygun olur, Arnavutköy filan çok kalabalıktır sıkıntı çekersiniz. Kıyıdan rapala arkası yaprak yem kullanan görmedim, bu tekneden uzunoltada kullanılan verimli bir yöntem. Kıyıdan kullanmak için de düşünceler var ama yemin atış sırasında düşme ihtimali korkutuyor. Sizin kullanacağınız takımlar klasik mantarlı dip takımları olsun.
O zaman sormaktan gözlemlemekten çekinmeyiniz kimse bu işi anasının karnında öğrenmedi. muhakkak bizim camiamızdan kişilerle görüşüp olayın nasıl nedenini sorgulayınız. Herkes birine bakarak birinden yardım alarak. usta çırak ilişkilerinde öğrendi bu işleri. hepimiz yardıma hazırız sonuna kadar
Geçen gece hem igneye hem hirsiza bindirmisim, 2de pesinden geliyordu. ama nasil süzülüyor suyun altindan, böyle gelin gibi zarif ve narin. Allahim nasil bir mevzuda siniyorsun beni bilemedim...
ben tutamıyorum. hafta içi iki gece 4 er saat, hafta sonu tekneden 10 saat ataköy florya arası denemediğim yer kalmadı
Deniz etme ne olur. O zaman sabah 03,30 larda halden güzelce yem al yada birşekilde zargana temin et. hedef mera olarak ya ataköy koyunu seçeceksın yada sadece florya ibb önü platform diyeceksin ve merayı hangi şartta olursa olsun değiştirmeden balık tutmaya odaklanacaksın. Kimseye deme ama söyleyeceklerimide Yaprak zargana kullanacaksın. kafasız kılçığı alınmış. ve güzel bir Kaşık 4 Numara olsun. ithal diycem boşver Alba olsun. Herşeyini çıkart 3 lü iğnenin bir iğnesini çıkart 2 li iğne olsun. onu kaşığın halkasına tak altınada en az 2/0 2 adet iğneden kamçı gibi dümdüz duracak 2 iğne bağla bedeninide en az 4,5 kulaç (KUlaç dıyorum metre değil) kafasız kestiğin zargananın kesikkısmnın burdan bağla iki iğneyide yemı döndürmeyecek şekilde tam orta çizgisinden sapla. ve yürüme aralığın 8,5 metrelerden 12 metreler aralığında olsun. ve teknede yürümesin önünede 250 gr kurşun tak uzun olta takımının. dipten kalkacak şekilde tekneye yol ver. balık muhakkak gelecektir. Ötesi yokki sana yazdım ama bilmeyenler e olsun....... Bizde aynı yerler aynı hatlar aynı yemler ile çalışıyoruz anlamıyorum. Gelmedimi o zaman beni ara.
Hastalik bu hastalik bu isle alakasi olmayan gidip m.l gibi bekliyosun kis kiyamette der. Bende ona m.l gibi kahveye gidiyosun derim Korkma, üstüne git. Stres yapma, bu hobi antistres için tek ilaçtir. Keskin biçak, keskin makas, kalite igne, 145gr kursun, fc takim, çok taze yem ve sabir. Bak ortayi yaptim çak kafayi gol olsun
Güzel öneriler bunlar, işi bilenler yardımcı olmuş. Sizden "3 Acemi Ne Yaptı?" başlığı altında rapor bekliyorum. (Balıklı - balıksız) Sonucu merak ettim, bakalım bunca yardıma tutabilecekmisiniz? Baskı da yükleyeyim üstünüze Rastgelsin...
Volkan Esasında arkadaşlar Tuzlada Bizim Serdar koylunun merası olmazsa arkadailar oraya bir gitse balıkçılık tarihinde tamamen ekol olurlar ama Bizim Serdar onlara neler gösteriri neler.... 2 haftada hızlandırılmış kur mahiyetinde olur inanki.
abi şimdi sana bir dua ettim ki, hayat boyu sırtın yere gelmez yeminle print out alıyorum, bu akşam gidip balık malzemesi satan yere bu takımdan 3 tane yaptırıyorum aynen dediklerini harfiyen yapıcam, tabi nasiptir , sabırdır, olmazsa da canımız sağolsun fakat uzun uzun detaylandırdığın için çok çok teşekkür ederim....
tamamdır çok teşekkür ederim.. bilmiyorum istanbulun neresindesiniz fakat yeşilköylüyüm yakınlara yolunuz düşerse bir kahveye beklerim...