Herkeze Tekrar Merhabalar; Bilgisayardaki problem sebebi ile geç yazdığım için kusura bakmayın. Evet 3 acemi ne yapdık; Öncelikle balıkçılardan taze yem arayışımız hüsran ile bitti. Görebildiğimiz en taze balıklardan bir miktar tedarik ettik. Yemli takım ile istavrit alabilme ümide ile bir miktarda karides tedarik ettik. Daha sonra avlakları dolaşmaya başladık cuma gününün müthiş trafiği içerisinde saat 18:00 merter çıkış ve saat 20:00 arnavutköy varış Yorgun argın Arnavutköye ulaştık ama ne kalabalık insanlar umuz omuza. Bol bol takım karıtırma endişesi ile Tarabya ya doğru devam ettik. Tarabya oteline varmdan önce ki uygun biryer bulduk. Önce böledeki avcıları izledik biraz hangi yem hangi takım kaç gr kurşun vb. Dikkatimizi çeken 14.15 yaşlarında 6 kişilikgenç grup oldu. Çok dandik takımlar bayat yem, doğru düzgün yeme dikiş yok. Takımı atıyorlar ve rapala gibi yavaş yavaş sürekli çekiyorlardı bu şekilde gayet güzel boylarda 3 balık addılar yarım saat içerisinde şaşırdık ve kendimiz içinde oldukça ümitlenmeye başladık. Her nekadar bayat yem ile şansımız olmadığını bilsekte karidesle yemlediğimiz takımla canli istavritlerimizi alanakadar oyalanmak için lüfer takımlarımızıda suyla buluşturduk. Kurşun dibi buldu takımın boşunu alıp kamışı max gerginliğe aldığım anda kamış deprem geçirmeye başladı, elimden geldiğince hızla kamışa asıldım ama yazık balık kaçtı. İlk tecrübeyi no ettik: Tasmalama zamanlaması çooook kritik. Bol pratik gerekli. Derken birkaç tane istavrit aldık karidesle. Yemleri canlı istavrit ile değiştirdik. (yine flato olarak) Bol bol vuruş gelmeye başladı kimi zaman tasmalamada geç yada erken davranıyorduk kimi zaman yemi kimi zaman takımı kestirdik. Saat 01:00' a kadar bu şekilde decam etti. Bu saat ten sonra iki adet eşşek istavriti ziyaret etti takımları çekerken sarıkanat zannettik saat 02:00 gibi oltada müthiş bir titreşim daha oldu bu sefer tasmalama tamam. Balık oltada, boşluk vermeden çekmeye çalışıyorum. Balık 3 metre ilerimizde su üstüne çıkıp kafa atarak kurtuldu. Anlaşıldı dedik bu günlük bu kadar yeter kısmetimiz yok. Havaından ani soğuması ile avı sonlandırdık. Gene değerlendirme: Bol pratikle gözümüzde büyüttüğümz kadar zor bir balık olmadığını anladık tek şart bol pratik bol bilgi Bir dahaki sefer daha hazır olacağız Boğaz havası bol muhabbet yanımıza kar kaldı. Yardımlarınız için hepinize müteşekkiriz.
Bayağı güzel ve faydalı geçmiş aslında. İstanbul'da yakalaması basit olan lüferin buralarda ne kadar zor olduğunu bilsen şaşarsın. Harika tecrübeler edinmişsiniz bence. Bir dahaki denemede, tecrübelendikçe güzel balıklar yakalayacaksınız sanıyorum. Rapor için teşekkürler, balıksız da olsa sözünü tutup yazman sevindirdi. Rastgelsin...
bence de balık alamasanızda tecrübe ettiniz bir dahaki sefere mera da balık varsa affetmeyeceğinize eminim..
Gerçekten de çok iyi bir deneyim olmuş.. bir dahaki av sonunda bol fotolu bol balıklı bir rapor yazacağınıza inanıyorum.. rastgelsin..
Sizi canı gönülden tebrik ederim.. Çünkü bu konuda acemi olduğunuzun farkında olup ilk başta o kalabalığa girmeyip ve daha sonraki merada da önce gözlemleyip sonra denemelere başlamanız izlenecek en mantıklı yol olmuş.. :thumb: Ayrıca gerçekten çok güzel tecrübe edinip bu deneyimden kendinize dersler çıkarıp kafanıza not etmişsiniz, bu da şahane birdahaki denemelerinizde dişlileri kovanıza gönderebileceğinize ve güzel bir raporla geri dönüş yapacağınıza bende inanıyorum.. Rastgele !!!
Aslinda arnavutköyü bilerek kasten söylemistim. Bu ise yeni baslamis olmanizi göz önünde bulundurarak takimlari, tasmalama zamanlamalarini, baligin nasil çekilecegini görerek ögrenmeniz açisindan kalabalik mekanlar size daha faydali olur. Vurus da almissiniz, bir dahakine insallah baligi elinize alacaginizdan eminim.
tecrubeye devam bu guzel samımı paylasımın ıcın tesekkurler guzel ve de heyecanlı bır av olmus durmak yok calısmaya devam ne kadar pratık o kadar tecrube ve karslıgı guzel avlar sızlerın olacak .guzel avlarında gorusmek uzre selamlar