Herkese Selamlar Kendimce sebeplerim olduğundan epey zamandır konu açmıyordum. Açmak şimdiye kısmetmiş. Genelde cumartesi günleri havanın durumuna göre avlak seçip sabah suyundan öğlene kadar olta atıyorum. Rapor açmadığım dönemde benim için öneme sahip 3 avımı paylaşmak istedim. 3 Numara: Sadece doğru yeri ve havayı denk getirince kısmetim açık oldu. Sabah suyunda, kamışları atıp boşluğunu almaya bile zaman kalmadan balık biniyordu. Hava aydınlandığında limite yakın bir balıkla avı sonlandırdım. 2 Numara : Bu üstteki avdan daha önce oldu, üstteki ve yayınlamadığım bunun gibi bir avın daha yapılmasını bu avım sağladı. Uzun zaman böyle patlak havalar için hazırlık yapmıştım. Daha ince takımlar, atış şekli değişikliği, daha ağır (150gr) kurşun-ki bu bile ucu ucuna yetti ama başarmıştım Sanırım artık yeri geldiğinde 175 hatta 200 gr atabileceğim parçalı profesyonel kamışlara geçmenin vakti geldi. 1 Numara: Bu avın balıkla, yemle, havayla şunla bunla bir alakası yok. Benim için özel olmasının tek nedeni bu site üzerinden tanıştığım, hatta oturduğum siteden komşu çıktığım Erence10 nikli İsmail arkadaşımla ilk tanışma avım olmasıydı. Bu avda balıktan ziyade iyi bir dost ve av arkadaşı kazanmış oldum (teşekkürler balıkavı.net) Balıkların 1-2si hariç gerisi 70-100 metre aralığından geldi. Yemler sardalya ve madya Sardalya iğneleri : Vmc 9335-2 ve Mustad 505-1/0 Madya iğneleri : Taze madya için (dondurucuya girmemiş) Owner 50339-3/0 (adı 3/0 ama normalde diğer iğne guruplarının 1/0’ından az hallicedir. Çember açıklığı biraz daha bombelidir ve büyük madyalar cuk oturuyor) Dondurulmuş madya için Owner 50173 -1/0 (bu iğneyi kullanmamın tek nedeni dondurucuya girmiş madya daha yumuşak oluyor ve paladan kayabiliyor. Bu iğnenin palasındaki tırtıklar yemin paladan kaymasını bir nebzede olsa önlüyor) Son olarak 2. Resimdeki sigara paketi benim değil o an yerdeymiş ferketmedim. Çok dirayetli biri değilim sigarayı maalesef bırakamıyorum ama epey azalttım. Arttırdığım paralarıda yeni kamış almak için biriktiriyorum 3. resimdeki ıskatarozu ve karagözü biraz klasik olacak ama solungaçlarından kan geldiği için aldım (zaten ıskatarozun solungaçındaki kurumuş pembelik görülüyor). Bu boylardaki kazara yakalanan 10-12 balığı suya iade ettim. Herkese Rastgelsin
tebrik ederim güzel balıklar yakalamışsınız:hungry: rapor belki eski olabilir.lakin balıklar resimde çok taze gözüküyorlar sorun yok yani..avın tarihin eski oluşu rasgele
Senin için eski ama bizim için iştahımızı daha da kabartan yepyeni bir av olmuş. Tebrikler. Avlakların çok verimli deşifre etmemeye özen göster.
Tebrikler hemşerim, herzamanki gibi harika avların olmuş devamına rastgele diyorum... (Balıkesir'e gelirsen aramayı unutmayasın... )
Önder abi tebrikler, senin de yardımın sayesinde artık ben de ağır kurşun atabiliyorum, 100 grlık kurşunlarla takım patlamıyor teşekkür ederim İğne bilgisi için ayrıca teşekkürler madya için uygun iğne arıyorduk bizim için güzel bir bilgi oldu Nice güzel avlar dilerim
Önder merhaba, Yine güzel balıklar almışsın tebrik ederim. Şu sıralar senden rapor bekliyordum. Hakkını vermişsin avın. Çipura için seyrelme başladı bile. Umarım oralarda devam eder. İğnelerle ilgin dolayısıyla bir yorumunu alayım; Bende sardalye için 505 3/0 kullanıyorum ancak bu iğne yapısında daha ince ve keskin bir iğne araştırıyorum. İnce deyince aklına 496 gelecektir tahminim ama o da zayıf kalıyor büyük balıkta. Chinu lar beğendiğim ve kullandığım bir model ama onlarında biraz çapraz olması iyi olurdu. Bazıları da kalın oluyor ve yemi bozuyor. Özetle ince, çapraz, sağlam bir iğne araştırıyorum.Bilgin olsun. Sigara konusuna gelince, 18 yıldır içtiğim sigaradan 5 ay önce ayrıldım. Bunda kızımın doğumu çok etkili oldu. Çünkü 1 sene önce kızım doğunca bırakacağım diye aile eşrafına söz vermişim. Öyle diyorlar. Nihayetinde de öyle oldu.Şöyle midilliye karşı bir sigara tellendirmek istemiyor değilim ama söz verdim birkere... Hiçbir yardımcı ilaç vs. kullanmadım, azaltayım demedim... bıçak gibi kestim.. İyi de oldu. Geçtiğimiz hafta sigara parasıyla tekne sahibi oldum... Bırak bırak iyi geliyor insana... Sevgilerimle.
Tebrikler avların için. Gerçekten çeşitli ve güzel olmuş avların. Aslında bu foto ve rapor işi sonraya bırakıldımı genelde su koyveriyor insan Toplu da olsa güzel olmuş raporu paylaşman.Özellikle de verdiğin bilgiler bir çoğumuzun işine yarayacak cinsten. Sigara konusuna gelince aynen Gürel'e katılıyorum bende.Bıçak gibi kesip atmazsan zor bu iş... BEnde Gürel gibi 17 sene içtiğim ve son 4-5 senedirde 2 paket içtiğim sigarayı aynen aileme verdiğim " cocuğum olunca bırakacağım " sözüme dayanarak geçte olsa ( 6 aylıktı kızım bıraktığımda ) tam 2 sene önce bıraktım :thumb: İnan hiçbir yardımcıya gerek yok.TEk lazım olan şey kafanda bitirmen ve birazda nefsine hakim olman... Ama gel gör ki bu 2 sene de rüyamda içtiğim sigaranın paketlerini birleştirsem olur sana bir zodyak bot hihi Bende sigara verdiğim para ile bir bot + motor kombinesi yaptım kendime. MAdem azattın olur bu iş... Bak gel seni de alalımm aramıza
Kaç paket içiyordun sen Gürel. 5 ayda tekne alınıyorsa, benim 11,5 ayda vapur almam lazım. :laughing:
Engin gerçekten bu rüya meselesinden bahseden birkaç kişi daha oldu. Hep rüyalarımızda içer olduk. Sende rüyanda görüyor musun? gibi takılanlar oldu. Gerçekmiş demek ki. Selamlar.
Volkan, aylık 250 tl sigara masrafım vardı. şu anda aylık 150 tl ödeyerek balıkçı teknesi alabildiğime göre senin neler alabileceğini tahmin edemiyorum. Silikon ve sahteleri satsan yeter bence Selamlar.
Aylık 150 tl mi? Yapma ya... Her ay bir gün bir grubu ava çıkartsan 150 tl. Tekne kendi kendini öder valla. Böyle karlı tekne alımını bi sen yaptın, bi de siyasi bir liderimizin oğlu. hihi hihi hihi hihi Forumda satış olsa, bak nasıl satıyorum anında :laughing:
Hemde ne gerçek valla Ha rüyanda kamyonu devirmişin , ha cigara içmişin :laughing: hayatta bırakamam diyodum ama oluyormuş valla... Hatta hanım ve çevremdeki arkadaşlarım bile inanamıyor hala nasıl bıraktığıma Bizim küçük hanfendi olmasa biraz zor bırakırdım kesin.Cocuk 6 aylıkken sigara kokusundan kafasını çeviriyordu Tazı gibi hanfendi. Pazara götürüyorum onu bazen 300 metre uzaktan balıkçı tezgahlarındaki balıkların kokusunu alıyor inan ben duymuyorum o mesafeden.Baba balık kokuyor diyor mrsparkle Bu arada hayırlısı olsun yeni teknen Gürel ; kazasız belasız bol balıklı avların olur umarım... :thumb:
tebrik ediyorum güzel avlar gerçekleştirmişsiniz, çipura çekmesi çok zevkli eceabatta bi kaç kere denk geldim bu duyguya.. bol şanslar rasgele..
Teşekkür ederim İsa Abi Lokal nedenlerden ötürü bu sene raporları biraz atlaya atlaya ve aralıklı açmayı düşündüm. Benim için böylesi daha rahat olacak, Gönlünüzdeki balıklara rastgelmeniz dileğiyle Teşekkür ederim, güzel raporlarınız var ve keyif aldığınız her halinizden belli oluyor, nice keyifli avlar dilerim Teşekkür ederim Abi, yeni tarihlileri de var tabi ama sadece benim için bir nedenle önemli olanları paylaştım. Avlarınızda başarılar (yapıştır artık şu levro raporlarını) ve şimdiden tebrikler Teşekkür ederim ama emin ol sizin oralar daha bereketli. Avlandığım yerler ekstrem yerler değil ama tarladanda avlak tahmin edileceğini pek zannetmiyorum (tahmin edilsede herkesin her zaman balık yakalayacağı yerler değil) Avlarınızda başarılar dilerim, rastgele
Sağol Volkan nicesi oltanda olsun, rastgele Sağol hemşerim 3 hafta önce arabayla ufak çapta bir kaza yaptım ( İnsanlar 100bin euroluk araba alınca yolu da satın almış gibi davranıyorlar, tek şeritli ilçe içi yolda süratle dibime kadar girip sıkıştırınca hafiften kenara kaydım ama yan tarafımda park halindeki kamyonun arkasında çıkıntı varmış görmedim, arabamın sağ tarafının façasını aldım ) Arabam Balıkesirde serviste ve her aradığımda biraz daha öteliyorlar ama bu hafta sonu değilde önümzdeki hafta sonu mutlaka çıkar. Arabayı almaya geldiğimde sizide mutlaka arayacağım, görüşmek üzere Teşekkür ederim 125 gr. da dahil korkmadan atabilirsin patlama falan olmaz.150gr.da işi garantiye almak için 3lü kasa düğümü kullanıyorum. 50339 kullanacaksanız iğnenin gözü çok yatık, köstek misinasının düğümden sonra gözün ön tarafında kaldığından emin olun yoksa göz misinayı yıpratıp kesebiliyor. Daha güzelleri oltanızda olsun, rastgele arkadaşım Öncelikle bebecik için tebrik ederim, Allah hastalık ve sıkıntıdan uzakta afiyetle büyütmeyi nasip etsin Orjinal 505 ten ince ve daha sağlam iğne ?? Abi ben daha bulamadım bulduğunda bi zahmet banada söylersin Ama dediğin gibi iğnelerle çok haşırneşirim, spinciler parayı sahteye yatırırken bende parayı iğneye ve diğer ıvırzıvırlara yatırıyorum. Netten iğne almayı markadan markaya (numaraların aynı olmasına rağmen) boylarda farklılıklar olduğundan almayı bıraktım. Sadece yerel bayilerden görerek alıyorum ve buralardada fazla bir çeşit yok. Yanlış yönlendirmek istemem ama kullandıklarım arasından sasame F14 4/0 a bir bakmanı tavsiye edebilirim. 505-3/0 ile boyut olarak tutması lazım ama bilginiz olsun iğne kalınlığı 505 ile aynıdır. Sigarayı ilaçla bırakmayı denedim ama bir süre sonra sigara içerken daha sağlıklı olacağıma kanaat getirip ilacı bıraktım İlaç kullanınca ruh gibi gezmeye başladım. Etrafı biraz flu görüyordum, arada kapıları tutturamayıp kapı kirişlerine omuz atıyordum ve en son kaldırımda koca elektrik direğini görmeyip kafayı vurunca hemen ilacı bırakıp gidip sigara aldım, şimdi enazından tek parçayım İnşallah en yakın zamanda tamamen bırakabilirim. Sizin oralarda balık daha kesmedi emin ol, geçen hafta sonu arkadaşlarım sağlam çupra aldı sizin oralardan. Teknen hayırlı olsun, bahtı bereketi açık olsun arkadaşım, rastgele
Teşekkür ederim Emre , kendileri yakalaması en keyifli balıklardandır, İnşallah en yakın zamandada oltanda olur. Rastgelsin Çok teşekkür ederim Rapor işini sona bırakmadım aslında sadece rapor sayısını azaltıp birazda arayı açıyorum. Faydam olursa ne mutlu bana ama bana doğru gelen başkası için yanlış olabilir. Benimkileri bir alternatif olarak kabul edin. Olcak olcak az kaldı beni de alacaksınız aranıza.En güzeli dediğiniz gibi bir seferde kestirip atmak. 116537 kez sigara bırakma girişiminde bulunmuş biri olarak İnşallah bir dahaki denemede bırakıcam ama ben parayı tekneye değilde yine kamış makineye yatırırım gibime geliyor. Daha güzelleri sizede nasip olsun, ufaklığıda yanaklarından öperim, rastgele Teşekkür ederim, gerçekten beklemesi, kamışı yatırması ve çekmesi çok zevkli Avlarınızda başarılar, gönlünüzdeki balıklara rastgelmeniz dileğiye