3 günün özeti

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kayral tarafından paylaşıldı.

1. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Öncelikle herkesin geçmiş bayramını kutlarım :)

Bayramda kayınpederin rahatsızlığı nedeniyle körfezde değildim . Hanımıda bırakarak Perşembe günü tek başıma körfeze, Edremit’e uğrayıp takımları, dolapta her zaman hazır olan tuzlu sardalyalarımı ve yemciden birazda sülünez alıp, 3 gün boyunca fırsat buldukça olta atmak için kendi ailemin yanına geçtim.

Perşembe akşam suyu (lodos sonu), Saat 17.30 gibi başladığım yemli (canlı yemsiz) levrek denemelerinde vuruş olmadı. Akşam yemeği ve ailemle vakit geçirmek için eve geri döndüm. Saat 22 civarı tekrar sahile dönüp 2 sörf 1de kısa kamışla çupra denemelerine başladım.

Artık çok şükür ispariler kıyılardan çekilmeye başladı ve yemler uzun süre oltada duruyor. Ama bu seferde büyüklü küçüklü ahtapotlar (sanırım üreme dönemleri) kıyılamaya başladı. Bu yüzden 1 takımı patlattım 2 tanesini kıyıya aldım ve geri saldım.

http://www.youtube.com/watch?v=4usvSaG83KM&feature=youtu.be

1,5 saat kadar hiç vuruş almadım bu arada yan tarafımda olta atanlar takoz gibi mırmır aldı. Bende kısa kamıştaki iğneleri birini owner 50660-2 ye çevirdim ve 10 dk.da 2 küçük mırmır yakaladım bunları da geri saldım. Bir süre sonra ilk gerçek vuruşu sörfe aldım kamış önce öne doğru eğildi sonra misina bollaştı. Balık yem alıp kıyılamaya başlamıştı. Çektiğimde Benim için sürpriz oldu; gelen güzel bir eşkina :)

Yine 1,5 saat kadar vuruş yok sonra gelen sağlam bir vuruş ve bu sefer aradığım balık gelmişti :)

Yarım saat daha bekleyip başka vuruş almadan eve döndüm.

Cuma Akşamı -20.00

Deniz yatık, arada tatlı tatlı dalgalar oluyor düne göre daha sağa konumlandım. Deniz çupraya uygun ama hava dünkü gibi bulutlu değil ve dolunay var, bu büyük sıkıntı…

6 Saat kadar sahilde durdum isparileri saymazsak gece 02 civarı toplanmaya yakın gelen tek vuruş ve gelen çupra :)

Cumartesi akşamı-20.00

Hanım yarın sabah gelecek ve bu benim son av günüm.. Amacım balık olsun-olmasın sabaha kadar olta atmak. Ay yine tepede ama ara ara bulutlanıyor (- ki 3 balığıda ay bulut arkasındayken aldım)

Sahilde kendimce güzel yere konumlanmıştım. Kamışlarıda farklı mesafelere atarak çaprazlamıştım. Balık kıyılarsa dalga, rüzgar ve akıntı yönüne bakarsak ilk ben karşılayacaktım ;)

ama teoriyle pratik birbirini tutmadı, balık koya tersten girdi :D

Sahilde benden başka 6-7 kişi daha vardı 2 gün önce eşkina ve çupra aldığım yerden 10 dakika içinde 2 çupra ve birde sargoz aldılar (gece boyu başka oltacılarda geldi gitti ama başkada balık alan olmadı). Benim sörfler açıkta olduğundan ve kısa kamışı da komple mırmır iğnesine çevirdiğimden takılan balık olmadı ve balıklar tabiri caizse benim apış aramdan geçip gitti :)

Yapacak bir şey yok kısmet değilmiş deyip beklemeye devam :)

Birkaç saat sonra sonra sörflere vuruşlar başladı. Sert bir vuruş sonrası hemen takımı topladım ama balık yeme paladan vurmuş kısmet olmadı.

Ama ikinci vuruşu aldım :)

Bir saat kadar sonrada diğerini..

''yeterince durduğunu düşünerek bu kısmı değiştiriyorum''
    Arada yine bir tane daha ıskaladım

Saat gece 4 civarı 3. Balığı kaçırmama ramak kala aldım. Kıyı suyunda çok fena bastı; balık sağlı geliyordu ve kıyı suyunda kafa attırmamak için kamışın ucunu hafif sağa yatırmıştım. Sonra sağa giden balık bir anda sola fişekledi kamış U oldu ve bir nevi ters ayak yakalanmıştım ve neyseki takımı patlatmadan balığı kıyıya alabildim. Sardalyayla avlanmanın en keyifli yanı bu; balığa iğneyi yutturmayıp balığı çoğunlukla çeneden/yanaktan yakalıyorsunuz ve balıkta kıyı suyuna kadar kalas gibi gelmeyip 2-3 defa çok sert basabiliyor.

Ayrıca balığın bastığı iğne vmc 9335-1 idi (büyüklük olarak 505-1/0 muadili) , yaz dönemi elimdeki az kalan orijinal mustad 505 lere alternatif arayıp durdum. İğnenin çember açıklığı dahil 505 ile birebir aynı, 496dan daha sağlam ve keskin olduğunu kendimce daha önce test etmiştim. Daha önceki avlarımda bu iğneyle çupra yakalamıştım ama çeneye oturtamamıştım. Riske girip sardalyalı takım ile kırılma testi yaptım. İğne yamuldu ama kırılmadı. Hatta çenedeyken sıcağı sıcağına epey zorladım ama yine kırılmadı. Trofe boydakileri de çekecek gibi duruyor. Elimdeki 505ler bitince kullanacağım alternatif iğneyi sonunda bulmuş oldum :)

Ve bu son balığım oldu sabah suyuna kadar bekledim ortamı milli balığımız ispari basınca avı sonlandırdım. Anlaşılan en sevdiğim av olan sabah suyu avı için erken…

Kurşun 125 gr
    İğneler mustad 505-1 ve 1/0 (bir avdada 2/0), vmc 9335-1
    Yemler sardalya ve sülünez
    Balıkların en yakını (avcı işi olmayan) 80li metreler ve üzerinden geldi.

Herkese rastgele :)

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Önder. Çok güzel bir rapor herşeyiyle. Sitemlerine de sonuna kadar katılıyorum. İnsan kendini gerçekten kötü hissediyor.
    Ben onun için birkaç kişi hariç özelden avlakla ilgili bişey soranlara geri dönmüyorum. Bende kolay kolay kimseye avlak sormuyorum. Sorduklarımda genelde tanıdığım insanlar oluyor veya olur.

Hayal kırıklığına uğrayıp küsmek yerine kişiliğinden emin olmadıklarımıza yardımcı olmamak kendi ruh sağlığın için bence çok daha iyi olacaktır.

Mesela bana bişey mi soruldu bakıyorum bu adam başkasıyla ne paylaşmış, neler yazmış, raporu varmı?

Bakıyorum ki uzun süredir forumda ve doğru düzgün bir şey paylaşmamış kimseyle. Demek ki bu kişinin zihniyeti sömürmek. Hiç muhatap olmuyorum. Sana da tavsiye ederim. :D:D:D

Rastgelsin. Raporda çok ince püf noktalar da vardı. Kendi avlaklarımızda dikkat etmemiz gereken etmenler olarak aklımın bir köşesine yazdım. :):):)
    Kalemine sağlık. :)

3. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Önder, büyük bir emek harcanarak yazılmış bir rapor, çok güzel bir anlatım ve fotolarla daha bir önem kazanmış, ellerine emeğine sağlık kardeşim.:thumb:
    Ayrıca sargoz ve çupra aynı balıklar değil mi, çupraya Çanakale ve İzmir tarafında çoğunlukla sargoz denildiğini duymuştum, yoksa çupranın büyüklerine mi sargoz diyorsunuz.:rolleyes:

4. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Harika balıklar Önder :) Devamı daha da güzel olsun.

5. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Sargoz bu İsa abi

Çipura da bu :)

Aradaki fark sana kalmış :D

6. mustafa_06

mustafa_06 mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M phyton spin 50
    Favori Makine:
    shimano nexave 4000FC
    En İyi Avı:
    97 cm Baracuda
    tebrikler süper bir rapor emeğinize sağlık..

7. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Sevgili hemşerim güzel avlar ve detaylı anlatımın için teşekkürler. Eline gönlüne sağlık.
    Av bölgesi tarifi vermemen konusunda sonuna kadar haklısın. Ama şuna emin ol hangi yemciye av bayiine gitsen nerde olta atayım desen avlandığın yerin tarifini veriyorlar bir nevi misafir merası yaptılar oraları zaten.
    Umarım herkes doğaya saygılı davranırda bir iki tanede olsa tutmaya değer balık tutmaya devam edebiliriz.

8. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Ellerinize sağlık, raporunuz tüm ayrıntıları ile yazılmış.
    Okumakta büyük keyif aldım.Fotoğraflarda raporu daha güzel süslemiş.
    Güzel avlarınızın devamını dilerim.

9. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
  10. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler çok keyifli avlara imza atmışsın. Henüz tam sezon başlamadan yaptığım 2-3 kıyı çupra denemesinde isparozlara yenilince tadım kaçmıştı. Acayip hevelendirdin beni. Ama hala sabah suyu iş yapmıyor demen biraz tadımı kaçırdı. Sabaha karşı 3-4 gibi boru kurdu ile başlayıp gün ağarınca madyaya geçerek saat 10-11 e kadar yaptığımız çupra avlarının keyfi paha biçilemez.

Daha iyileri rastgelsin.

11. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi tebrikler çok güzel avlar olmuş, mekan paylaşmayınca da kötü oluyorsun paylaşınca da maalesef yapacak bir şey yok. Nice güzel avlar dilerim.

12. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
    sa

bu güzel paylaşım için sizi tebrik ederim başarılı avlarınızın devamını dilerim

13. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Tebrikler Önder abi güzel balıklar almışsınız devamı da rastgelsin :)

14. vayacon

vayacon Gürel

Önder güzel avlarını takip ediyoruz. Tebrik ederim. Bayramda bende oralardaydım. Levrek peşinde koştuk biraz. Yağmurlu 2 gün verimliydi. Çipurayı ne yazık ki sahile paralel, set gibi çekilen ağlar nedeniyle deneyemedim.
    Başarılı avlarının devamını dilerim. Umarım birgün oralarda karşılaşırız.
    Selamlar.

15. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Bu güzel av için tebrikler, ayrıca resimli ve detaylı raporun için teşekkürler...

Bende 2yıl önce yaz tatilimi Edretmit' Altınoluk ta geçirmiştim. Yaptığım en keyifli avları o bölgede yapmıştım.

Raporlarının bekler bol avlar dilerim ...

16. Uğur09

Uğur09 Muammer

Favori Kamış:
    Mitchell Mediterranee 430 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer nose pover
    En İyi Avı:
    740gr ve 480gr.(2)'si aynı anda ÇUPRA
    Tebrikler hemşerim... Güzel avların olmuş... Avlak çok belli olmuş ama;) Raporlarının devamınin gelmesi temennisiyle... Devamına rastgele...reeling

17. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    güzel balıklar almışsın tebrik ederim:hungry: nicesine rasgelesin:)

18. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Akşam komşular çaya geldiğinden yazmaya anca fırsat bulabildim. Kendimce sitemimi yazdım, yeterince durduğunu düşünüp uzunuzadıya durmasına gerek görmediğimden kaldırıyorum.

Beğenmenize sevindim , ben sadece kendi bildiğimce doğru veya yanlış yaptıklarımı yazıyorum. Bana balıkta doğru gelen aslında başkasına büyük hata olarakta görünebilir. Olumlu yönde faydam olduysa ne mutlu bana, daha güzelleri oltanda olsun arkadaşım, rastgele :)
    Teşekkür ederim İsa Abi daha güzelleri sizin oltanızda olsun.İnan arkadaşım sorunuzla ilgili gerekli bilgiyi vermiş, saygılarımla :)

Teşekkür ederim arkadaşım, nicesi senin oltanda olsun :)
    Çok teşekkür ederim kardeşim, Sizinde gönlünüzce avlarınız olsun, rastgele :)

Çok teşekkür ederim Sayın Hemşerim, fikirlerinize ve temennilerinize sonuna kadar katılıyorum, daha güzelleri oltanızda olsun, saygılarımla :)

19. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim :) Keyif aldığım gibi paylaşmaya çalıştım arkadaşım, sizede rastgele :)

Teşekkür ederim, zaten birazda okundukça gaza getirecek şekilde şekilde yazmaya çalışmıştım, galiba olmuş :)
    Arkadaşım bizim burası için sabah suyunun daha zamanı var gibi. Sizin oralarda nasıl olur bilemem ama güzelleri oltanızda olsun, rastgele :)

20. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim arkadaşım, nicesi sanada rast gelsin :)

Teşekkür ederim, raporunuzu dün okuyabilmiştim ve çok keyifli yamıştınız ama tebrik etmeye fırsatım olmamıştı. İnşallah böyle nice keyifli raporlarınız olur arkadaşım, devamını dilerim, rastgele :)

Teşekkür ederim :) Ambleminizde 10 numara olmuş, size de gönlünüzdekiler rastgelsin :)