3. kamışım için tavsiyeler bekliyorum (boğaz kullanımı

Konu, 'Kamışlar' kısmında vpn tarafından paylaşıldı.

1. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000, Daiwa Emblem Pro 5500, Okuma Raw, Daiwa Crossfire 3500
    merhaba arkadaşlar,

shimano nexave 200 gr atarlı kamışımdan sonra geçen gün 3,50 mt babam için yeni lineaeffe kamış almıştım. bu arada diğer bir kamışım tam makina kısmının üzerinden oltayı atış esnasında kırıldı. forumdan Ceyhun arkadaşımızda şahit oldu.
    onun yerine bir kamış alacağım.

Sevgili Ceyhun bana 2 kamış önerdi.

http://www.avmarketi.com/asp/product/16716/Okuma-Cedros-Tele-surf-kamis-420cm-100-200g
    www.avmarketi.com/asp/product/16722/Okuma-Salina-Tele-surf-kamis-420cm-100-200g

okuma cedros hoşuma gitti ama bunun 3 parçalı 4,50 cm olanı baya olumlu yorumlarda aldım.
    http://www.avmarketi.com/asp/product/15408/Okuma-Cedros-Distance-3-parca-surf-kamis-450cm

inanın bu kamış seçme olayı bneim için ez zor olay.

üstadlardan bu kamışlar hakkında görüşlerini bekliyorum. veya diğer önerilerede açığım

hepinize şimdiden teşekkürler

2. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Kenan Bey, kamışınız kırıldığında kaç gr kurşun takılıydı? Sizce neden kırılmış olabilir?

3. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Kenan ile birbirimizi gaza getirirken daha uzakta balık var diye:) kamış ikiye ayrıldı:D

Cedros konusunda Vedat abi yardımcı olur sanırım, Sivrice'de anlatıyordu bana.

4. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:

Merhaba Kerem Bey,

Ceyhun'un dediği gibi açığa daha iyi atmak için. zaten o gün 2 kmaış çalışıyordum biri lüfere diğeri istavrite mecburen birisinden vazgeçtik.
    ama kamış ilginç bir yerden kırıldı tam makinanın 10 cm üst tarafı çok şiddetli bir ses geldi. bence malzeme kalitesiz. ben o kamışa yaklaşık 1,5 sene önce 120 tl vermiştim. bakalım okuma cedros 3 parça nasıl olur tavsiyeler alacağım.

5. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ceyhun onunla ilgili Vedat Abi'nin yazılarını okudum. inan 4,20 olsa gözümü kırpmadan alacağım o 30 santim beni düşündürüyor.

6. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Hmmm. Haklısınız. Sorun malzeme kalitesinde. Yoksa kamış, gerilimin en yüksek olduğu orta kısımdan bir yerden kırılırdı.

Bende lineaeffe nin AC Casting modeli var. up to 250 gr.

Geçen gün akıntının şiddeti yüzünden herkes 180 gr geçince bende baktım çantamda 150 var, 2 tane de fıröndülü 200gr var. Mecbur 200 gr taktım.

İlk atışı çekine çekine yaptım ama baktım kamış bana mısın demiyor abanmaya başladım. Günün sonunda kamışı daha çok sevdim.

Bir bakın derim. Biraz ağır bir kamış. Sert aksiyonlu ama ben şahsen pek yorulmuyorum. Tabi kişiden kişiye değişir.

7. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Ceyhun'un dediği kamış hafif ve bir balık vurduğunda hemen hissediyorsunuz diyorlar. sanırım kamışın en uç kısmı dolgu değil. oysa benim nexave kamışta anca ağırlıktan balığı anlıyorsunuz. vuruşlarıda alıyorsunuz ama çok belirgin değil. hissetmek zor oluyor. kullananların çoğu tam rapala atışı için diyorlar

8. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    üyeler balıkta galiba:D yorumsuz kalacak konu:laughing:

9. fatih77

fatih77 Fatih

Favori Kamış:
    Okuma cedros telesörf
    Favori Makine:
    Okuma salina 65
    En İyi Avı:
    sinarit 1kg
    Kenan kardeş;
    Okuma cedros 4,50 telesörf olarak şiddetle tavsiye ederim,bende var kullanıyorum.Bence bu kamışı kırma ihtimalin çok zor,ayrıca ben bu kadar uzağa atan bir kamış görmedim.0,24 bedene 0,35 şok düğümü yapıp uzak atış deniyorum sonuç harika.Bence boğazda tek geçerim,o kadar da iddalıyım.

10. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    diyorsun alda cedrosu deneyelim :)))

11. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 karışlık farkı kafana takma bence alışırsın, attığımız yer müsait zaten:)

12. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    birkaç yorum daha gelsinde gelmezse onu alırız :)

13. fatih77

fatih77 Fatih

Favori Kamış:
    Okuma cedros telesörf
    Favori Makine:
    Okuma salina 65
    En İyi Avı:
    sinarit 1kg
    http://www.avmarketi.com/asp/product/16718/Okuma-Cedros-Tele-surf-kamis-450cm-150-250g
    Bu linke bir bak,kamış çok hafif 380gr.Bu kamışın aynısını yeni almış olan bir abiyle Beykoz Çubukluda tanıştık.Kamışın ucunda 5cm bilerek kırıp yeniden halka bağlattığını söyleyip daha güzel oluyor dedi.Bende sözünü dinleyip yeni kamışın ucunu bi güzel kırıp ucuna yeni halka taktırdım.Sonuç süper oldu.Tabi tercih sana kalmış sen kırmayabilirsin.Attığı mesafeye inanamayacaksın.

14. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Favori Makine:

teşekkür ederim öncelikle peki balığı hissetme duygusu nasıl. vuruşları çok güzel hissediyorsunuz diyorlar ama. sizin görüşünüz nedir.

saygılar

15. fatih77

fatih77 Fatih

Favori Kamış:
    Okuma cedros telesörf
    Favori Makine:
    Okuma salina 65
    En İyi Avı:
    sinarit 1kg
    Söyleyenler doğru söylemiş,güzel hissediliyor bencede.

16. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Favori Makine:

teşekkürler Fatih Bey,

sanırım cedros yeni kamışım olacak

17. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Cedros pişman etmez.. Atarkan abanmaya gerek yok, mesafe olarak gözle görülür biçimde farkediyor..

En büyük artısı ince bedenle (0,20 0,22) 130 140 gr. kurşuna çıkılabiliyor.. (Asso Ultra 0,20 , Hikaru Florocarbon 0,22 0,20, Yobo Max 0,22)..

En büyük dezavantajı taşırken hiçbir yere sığmıyor:)

Üsküdarda 170 gr. kurşunla biri yüklenirken ucundan kırmış diye duydum ama bizzat görmedim..

Balığı çekeren gelen balığın istavrit mi sardalya mı olduğu farkediliyor bir de..

18. furunotr

furunotr Haluk

Bütçeniz o civarlarda ise bir de yeni Extreme'ye bakın; alternatiflere bakmakta yarar var...

19. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Favori Makine:

teşekkürler

sardalye geldimi zaten oltaya çok sert vuruyorlar kararımı cedros parçalıda kıldım 3 parçalı alıcam. teleskopik almayacağım

20. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Ben teleskobik kullanıyorum.. Şu ana kadar edindiğim tecrübeleri paylaştım.. 3 Parçalısı belki daha da sağlamdır..