3 lü hazır takım aldım 50 gr kurşunlu bu takıma yem ne taksam uygun olur.bu takıma lüfer gelmez sanırım ne tutabilirim başka
Lüferin takımı farklıdır. 3'lü dip oltası, yerine göre izmarit, mezgit, mırmır, istavrit vs yakalamak için kullanılır. İstavrit için çapari daha iyi sonuç verir tabi. Yem olarak kurt, midye, karides, kalamar kullanılabilir. Mezgit için tavuk eti/derisi de iş yapar.. rastgele..
iğneler çok büyük cengiz abi bu takıma canlı teke yada boru kurdu takarsın ancak onlada eşkina iskorpit gelincik alırsın
o zaman değiştirim ben bu iğneleri 7-8 no alim.. artık sizde şu kardeşinizle bi balığa çıkında bi balık tutsun daha siftah yok
sadece 3'lü takıma bağlı kalma ama, hırsızlı lüfer takımı, rapala ve çapari takımları edinmende de yarar var.. balığa çıkarken hazırlıklı olmak lazım, ne zaman ne geleceği belli olmuyor.. çevredekiler ne alıyorsa ona göre takım atmakta yarar var
lüfer takımım var çaparide var bolca zargana içinde var takımlarım. 78 no iğne için kaç gr kurşun kullanılmalı veya atıcağım yere göre değişir mi
Kurşun ağırlığı atacağın yerdeki akıntının gücüne göre değişir.. tabi takımın bedeninin de kurşunun ağırlığını kaldıracak kalınlık ve dayanıklılıkta olması gerekir.. genellikle 0.22 bedenler 75 gr kurşunu savurmaya yetecek dayanıklılıktadır ama 100 gr kurşunu atarken kopabilir (savurma hızına göre değişir).. 100 gr kurşun için beden kalınlığının 0.24'ün üzerinde olması gerekir, 125 gr kurşun için 0.30 ve üzeri gibi.. başta senin belirttiğin gibi 50 gr kurşunu 0.20 misina ile çok rahat atarsın ama 0.15 beden için 40 gr bile ağır gelebilir.. tabi bunlar savurma hızına göre de değişebilir.. umarım yardımcı olabilmişimdir..
pazar mı? iddialı bir gün.. her yer çok kalabalık olur pazarları.. kolay gelsin ve de bereketli olsun inşallah..
sözünü ettiğin 3'lü takım dragos ya da atalarda sandaldan kullanmak için çok uygun, istavrit ya da mezgit alabilirsin bu şekilde.. küçükyalıda oturduğun için belirteyim dedim.. atalarda saati 5 TLden sandal kiralıyorlar, rüzgarsız havalarda çok zevkli oluyor..
aslında bi kaç kişi güzel bir havada buluşsak bir sandal macerası yapsak tek başına sandal kiralayıp balığa çıkmak zevkli olmaz
Cengiz Bey eğer gece balığına çıkacaksanız 1 numara iğne idealdir. bu iğne ile teke veya boru kurdu takarak eşkina, iskorpit, gelincik alabilirsiniz. misina seçiminize gelince ben 2 ayrı kafa kullanıyorum birinde 0,22 sarılı diğerinde ise 0,32 sarılı. 0,32 ve 0,22 misinaları powerline marka kullanıyorum. fiyat / performans açısından gayet güzel tavsiye edebileceğim bir ürün. Naçizane tavsiyem misinayı ucuza almayın hemen çürüyor.
makara için 0.22 ince değil mi? bazen takımları bile 0.30 bedenden yapıyoruz (ağır kurşun atacağımız zaman)..