3 Mayıs Galata Köprüsü

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında cousteau tarafından paylaşıldı.

1. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Galata köprüsünden geçerken objektifime takılanlar..

2. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Ah o çinekoplar yok mu... Gırtlağımı sıksalar köprüde koşmam peşinden ama boğazda bi yolunu şaşırp oltamın yanından geçmesin :) Askerlik dolayısıyla koskoca bir senede bir kere gidebildim izinde...

3. ChatLahK

ChatLahK Abdurrahman

Favori Kamış:
    Lineaeffe - New Cobra
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro
    En İyi Avı:
    1700 gr Çipura, 3490 gr Levrek, 2200 gr Kefal
    Diğerlerini bilmem ama kefaller daha küçükmüş gibi. (en azından vicdanı sirkülerime göre) Keşke biraz daha büyüyüp gelselerdi. :(

4. ESER BABAOĞLU

ESER BABAOĞLU ESER

Favori Kamış:
    REMİXSON MASTER 4 MT
    Favori Makine:
    REMİXSON MAGNUM 6000
    Yanlişmi Gördüm Yoksa Kefallerin Yanindaki Baliklar çinekop Mu Bana Mi öyle Geldi Bu Mevsimde çinekop çikiyormu Boğazda Acaba?

5. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Görünen doğrudur, köprüden çarpma usulü alınmaktadır fakat müdavimi olmayanın giremeyeceği bölgededir. Tamamen gasp edilmiş bir meradır...

6. harpoon2

harpoon2 Yurtsever

Orda bir adet mırmır da var galiba. İstanbulda (daha doğrusu boğazda veya haliçte) mırmır çıktığını ilk defa görüyorum.Gerçi orası galata köprüsü şaşırmamak lazım.

7. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Galata köprüsü, yoğun deniz trafiği ve 7/24 avlanmaya karşılık bu kadar verimli bir meradır. Biraz rahat bırakılsa hatta korumaya alınsa tam bir balık yatağı olacaktır.

8. İsmail1905

İsmail1905 İsmail

Dün bende köprüden geçerken avlanan balıkları görmüştüm.Ayrıca 20 ye yakın teknede motor iskelesine yakın çapari yapıyorlardı büyük ihtimalle çinekop girmişti onu avlıyorlardı.

9. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Ben bunu anlamıyorum işte,Allahın denizi önce gelen gaspeder diye birşey olmamalı??Nasıl izin verirsiniz onuda hiç anlamıyorum..İzmirde böyle birşey asla olmaz,deneyen anında alır cevabını ki bugüne dek hiçbir merayı,iskeleyi,koyu sahiplenmek isteyene rastlamadım..

Mırmır çıkması benimde garibime gitti??

10. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Faruk abi ben de anlamış ve kabullenmiş değilim zaten. Ekmek parası diye başkaları da sahip çıkınca adamlara orası onların dedelerinden miras gibi bir yer olmuş oluyor. Gören Fatih Sultan Mehmet'in torunu sanır.. Fetih esnasında orayı onlara bahşetmiş....

Amatör balıkçılıkta hani ticaret yasaktı, hangi ekmek parası bu... Vergini veriyor musun hayır, başkalarının hakkını gasp ediyor musun evet, kul hakkı mıdır evet, saygısızlık mıdır evet.... Bir sürü olmsuz durum. Ekmek parası kısmı sadece bir cümleye sığınarak acındırmaktır başka bir şey değil...

11. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    geçen gün bende akşam 19:00 geçerken iki olaya şahit oldum,
    1. koca bir mırmırı sırtından çarpmayla çektiler,
    2. turuncu çapari ile 10 dakika içinde 2 adet 20-25cm civarında sarıkanat aldılar, yalnız çarpmayla sağından solundan değil balık çapariye atlıyordu.

12. deep blue

deep blue nurettın

En İyi Avı:
    eşkina 3,5 kg,4,5kg kefal
    arkadaşlar galata köprüsünde şahit olduğum bazı olayları aktarmak isterim.öncelikle burdaki avcıların birçoğu için balığın boyutları hiç önemli değildir,boyu enfazla 3-4cm olan istavritleri kovalar dolusu tutmak,özellikle köprünün verimli olan yerlerinde yabancılara olta attırmamak ,atanlarıda oldukça kaba bir şekilde uzaklaştırmak buranın müdavimleri için doğal davranışlarındandır.Kovadakı atık balık sularının köprü üzerine dökülmesiyle etrafa saçılan kötü kokular ve yarattığı kötü görüntüler turistlik olan bu bölgeye hiç yakışmamaktadır.bana katılırmısınız bilmem ama oradaki amatör balıkçılğı düzenlemek adına ilgili kurumların bazı uygulamalara {amatör balıkçı kimliği zorunluluğu,balığın üreme zamanlarında av yasağının getirilmesi vb}gitmesi hem balığı hemde çevreyi daha uzun yıllar verimli kullanmaya imkan sağlayabilir. Herkese rastgele

13. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    size kesinlikle katılıyorum, kaldırımın yol tarafında gider var suyu oraya dökmek için 2 adım atmak yerine insanların ayağının altına döküyorlar, sadece köprü değil giriş çıkışları merdivenleri bile berbat durumda, kim el atacak bu duruma?

14. ESER BABAOĞLU

ESER BABAOĞLU ESER

Favori Kamış:
    REMİXSON MASTER 4 MT
    Favori Makine:
    REMİXSON MAGNUM 6000
    O Köprüde Balik Tutmak Adina Sormadim Ben Verdiğiniz Cevap Adina Size Teşekkür Ederim.ayrica Köprüde Uzun Zaman Balik Tutmuşluğumuz Var çok şükür Her Acemei Balikçinin Başladiği Nokta Olduğundan Doğrudur Gasp Edilmiştir Ama Ben Tutmak Istersem Adami Ben Gasp Ederim Saygilarimla.

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Köprüdeki gaspçılar da aynı düşündüğünden, Allah kime verirse hesabı, vuranın yanına kar kalmış.

16. deep blue

deep blue nurettın

En İyi Avı:
    eşkina 3,5 kg,4,5kg kefal
    saygılarımla diye bitirdiğin yazının tamamı saygısızlığı ifade etmekte.Ben sizin gibi düşünenlerin çoğalmasından dolayı ilgili kurumların önlemler almasından yanayım.{insana saygı duymayan,doğaya asla saygı duyamaz]