Merhabalar. Spin tarzında avlanmak istiyorum. Sınırlı bir bütçeyle Shimano hyperloop 2500 veya 4000 makina ve SHIMANO ALIVIO CX SPINNING 3,00 -M- 10-30 GR veya 14-40 Gr almak istiyorum. Bazı arkadaşlar uzun bazıları kısa kamış tavsiye etmişler 3 metre kamış çanakkalede liman ve kumsal kayalık tarzı yerler için fazlamı uzun. Arada çapari vs. avlanmak istiyorum. İkinci bir kamışta şu anda almak istemiyorum. Makinada ise hangisini önerirsiniz. Bunları alabileceğim en uygun yer hakkında bilgi verirseniz minnettar kalırım.
makina fiyatına göre iyi,yanlız 40lık tavsiye ederim,kamış 3mt sizin bölgeniz için iyi olması gereken boy..yanlız kamış için shimano da tereddütüm var..zira esnek kamışlar üretiyor shimano..buda böylemi bilemiyeceğim..takımı alır, birde cam sahte ile atçek yaparsan çanakkale de, esnek kamış ile,işkenceye dönüşür av.. sadece gagalı sahte kullanırım..su üstü olarak popper çekerim dersen bu kamışta işini görür..su üstü sahtelere ağırlık verecek olursan okuma kamış bak derim..çapari atıp çekmeyi düşünüyormuşsunuz..hal böyle iken adres okuma dır bence, bu kamışı kullanan arkadaşlar esnekkliği hakkında bilgi verirler umarım, çanakkale nin deniz koşulu hava şartları göz alındığında,şahşi düşüncem.. spin için 40lık makina, kamış en az 270 veya 3mt olmalı..kolay gelsin..
shimano alivio alıcaksanız almayın gidin okuma avenger 40 b alın. alivio bendede vardı arkadan kalamalı kalaması bozuldu tek tamir eden bir malzemeci var . onada telefon ettım adam 1 aydan assa yapmam dedı makarasız kaldım shimano hyperloop 1 bilyalı shimano alivio 4000 fc bende var zaten bu makaraların devri düşük bilya sayısı az. o yüzdende kalama ac kapa ac kapa biraz bozuluyor alivio. hyperloop iyi ama ; bilya sayısı az saglam makara makarasının içindeki cıkıntıyı kırdım kalama sesı yok komple söktüm taktım hala calısıyor 1 pulunu kaybettım hala canavar ama tombik yapıstımı yazın alamıyorum fazla yoruluyorum. balıgı cekerken bende okuma trio 40 aldım s lerin cekeri düşüyormus büyük balık cekerken sanki bizde trofe balık var size nacizane önerim okuma avenger 40 b dir . gün olur misina sarmaktan bayarsınız benım gibi :=) ondan örgüde sarabilirsiniz. ben trio aldım misinayla devam edicem. ecusima vi 8000 var onuda bi bozamda jigte kuzu cekerken artık birtane makara buldum uygun fiyata 30 kg draglı onu alcam cuma günüde allah nasib ederse 7 kişilik 40 beygir motorlu bir tekneyle jigging yapmaya gidicem tutarsam insallahki tutabilirim cok istiyorum raporlayacam. biraz daha eklemessenızpara shimanolardan uzak durun bence avenger size yeter 4000 kafa. iyi aksamlar
Normal sarma makara makine yerine Baitcaster tipi ustten sarma bir makine bulmaya calissan belki daha mantikli olur.
Herkes bir şeyler yazmış ben de ukalalık yapayım. Makina Sınırlı bütçe deyince iş değişiyor. Bu durumda Hyperloop sanırım fiyatı düşük bu nedenle düşündünüz. Ancak asla alma en azından makinada Alivio'ya çık. Alivio kullanan gördüm o da ucuz fakat kullanılabilir bir makine. Benim ilk makinem Exageydi iki ayda bıraktım. Makinelerin iki modeli var biri R yani arkadan kalomalı diğeri front. Şimdi tam hatırlamıyorum ama kodlandırılmaları RC ve FC olabilir. Önden kalomalı doğru yazdıysam FC olanı tercih edin. Okumanın en iyi modelinde dahi ip kullanamazsınız. Gerçi bütçe sınırı nedeniyle ip almayacaksınız ama yine ilk düşündüğünüz marka Shimano olarak kalsın bu da en azından Alivio olsun. Fiyat farkının fazla olduğunu sanmıyorum. Boyuta gelince galiba 25 ve 40 seçeneklerini yazmıştınız. Bu da 25 değil 40 olsun. 25 at çekte daha hafif olduğu için midir nedir önerilen boyut. Ancak uzun atışlarda küçük makinada misina kalmaz. 25 i geçin 30 luk makina dahi 0.20 ip kullansanız iyi bir atışta sonuna kadar boşalıyor. Bende exence 30 da sık başıma gelen olay. Bu sırada veya birkaç metrelik çekişten sonra büyük bir balık gelirse kalomayı istediğiniz kadar açın avı yoracak misinanız veya ipiniz yok demektir. Ya kopacak, şansınız varsa balığı alacaksınız. Üstelik ip değil misina kullanacaksınız. Tabii bu durum büyük balık rastlaması durumu için geçerli. Fakat hiç bir zaman oltanıza ne rastlayacağı belli olmaz. Bu durumda benim önerim alivio 40FC, tabii böyle bir model varsa, yoksa Nexave 40FC, o da yoksa Exage 40FC FC yazdığıma bakmayın önden kaloma olarak araştırın. Kamış Bu konuya gelince at çekte orta sert, kullanım aralığı en geniş olan kamıştır. 10-30 yerine 14-40 daha uygun. Başka markalarda 10-40 var bunun aralığı daha genişmiş diye de düşünmeyin. Kamış sertlikleri L, M, ve H harfleri ile kodlanmıştır ve bunların ara sertlikleri de iki harfle gösterilir. L hafif yemler için olup yumuşaktır. M orta, H da sert. Önerdiğim 14-40gr MH yani orta sert kamıştır ki bu da Shimanonun en pahalıdan en ucuzuna kadar aynı ağırlık grubundadır. M ise 10-30 gr dır. Şiddetli rüzgarda sorun çıkarabilir. Pahalısının da ucuzunun atış uzaklıklarında çok önemli farkı yok. Markanın farkı vardır. Shimanonun 120 liralık da 1500 liralık kamışı da birbirlerine biraz fark atmalarına rağmen aynı sertlikte olanların atış uzaklığını yakın olarak düşün. Dikkat et aynı sertlikte yani orta sertlikte olanlarından söz ediyorum. L, LT, Ml, M, MH, H, XH hepsinin yem ağırlık sınırları farklı her ağırlığın da bu kamışlarda atış uzaklıkları farklıdır. Diyelim MH sertliğinde Catana ile 80 metrelik atışı aynı yemi kullanarak aynı kuvvette aynı boydaki Technium veya Beastmaster ile atığınızda 85 metreye atabilirsiniz. Aralarında 3 kat olan fiyat, gerek karbon gerek makina yatağı, gerek halka taşıyıcılarında kullanılan malzemeler ile ilgilidir. Pahalılar daha uzun ömürlüdür, büyük avda farkı daha çok görülür, gerçi ben Techniumu da kırdım. Bunların hepsini kullanmış birisi olarak yazıyorum. Güvenilir olmayan kimselerden kulaktan duyma bilgi ile araştırmadan öneride bulunmam. Şuan Okumanın hiç bir kamışını önermiyorum. V-System vs. kullandım hala bende var elimi dahi sürmüyorum. Ancak 2014 ten sonra bizim piyasaya sürülecek Okuma kamışlar mükemmel görünüyor. Elime alıp inceledim fakat deniz kenarında kullanmadım. Yazdıklarımı önemseyip 14-40grlık kamış alacak olursanız, kullanacağınız sahtelerin çoğunluğu 9-15 gr lık aralıkta olursa 3 metre alınabilir. Kullanacağınız en hafif yeminiz 12 gr ise 2.70 m uzunlukta sorunsuz atış yapabilirsiniz.
Dogrudur. Sadece isin icine butce girince markalar arasindada pek fark kalmiyor. Ben at cekte Abu Garcia nin yapim kalitesini Shimanodan daha iyi bulmusumdur. FC ondendir F burada FRONT yani onden ibaresidir. R ise REAR yani arkadan kontrolu isaret eder.At cek makineleri buyuk cogunluk F Drag dir.Arkadan kontrollu at cek makinesi cok azdir.