Merhaba. Direk konuya gireyim. 3.00 veya 3.30 uzunluğunda, 30-50 gramlık zargana topu atabileceğim ve yeri geldiğinde de 60 gram kurşunla yemli avlarda kullanabileceğim bi teleskopik kamış önermenizi rica ediyorum. Genel olarak zargana topu atarken kullanacağım ancak yemli avlardada işimi görsün istiyorum. Fiyat aralığım 50-80 tl arasıdır. Atçekde kullanacağım için hafif olması benim için daha iyi. Epeydir bakıyorum ama hala kafama yatan bir kamış bulamadım. Önerilerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim. Rastgele herkese...
silverstar elegance kamış baya öneriliyordu forumda kullanan arkadaşlar var(kadir abinin msj larını incele)
Öylede abi daha çok 30 gramlık (bazende 50 gramlık) zargana topu atarken kullanacağım. Kurşunu yere koyar misine boşluğunu alır öyle atarım pek sorun olmaz. Ben yeterki zargana topunu gerektiğinde 50 metreye atabileyim ve kollarım fazla yorulmadan atçek yapmanın keyfine varayım. Elimdeki kamış-makine ağır, kamış fazla esnek, ve boyuda 2.70. Bazen oluyor adamlar 50 metreden alıyor balığı ben anca 30 metre atıyorum sonrada ağzımı ayırıp bakıyorum öyle. Tavsiyelere ihtiyacım var arkadaşlar lütfen yardım!...
Böyle bir kamış işinizi görecektir umarım. http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-VENGEANCE-TELE-KAMIS-270-MT-XH-40-80-GR-pmu1384.html
:thumb: :thumb: :thumb: Siz 30-50 arasında gidip gelince, ben ancak 40-80 lere zar zor çıkabilmiştim Vengeance önerisi için. Atar değerleri size uygunsa süper bir öneri olmuş gerçekten..:thumb: :thumb: :thumb:
Valla aşırı esnek olmaması lazım kamışın. Önerdiğiniz kamışlar nasıl hiç elime almadım açıkcası.. Mesela 50 gramlık top atacağım yeri gelince. Kamış u gibi esnerse fazla uzağa gitmez... Esneklikleri nasıl catana ve veangencenin? Biraz bilgi verirmisiniz?
Fuat yeğenim konuya bir baştan başlayalım. At çekte kullanacağım demişsin. 3.00 - 3.30 gibi kamışlar bizlerin tabir ettiği at çek türü avlara uygun değildir. En ideal boy bu stilde 2.40 - 270 gibidir. Fazla esnek olmasın demişsin; zaten kamışın üzerinde atar aralıkları vardır; 10-30, 20-40, 50-100 gibi. Bu da o kamışın, en ideal ağırlık kullanım ağırlığını ve esneme ölçütünü verir. Zaten kamışta istenen esnemeyi yakalayamazsan sağlıklı kullanamazsın ki. Bir kamışla, hem 10 gr. hem 50 gr. hemde zamanı gelince 100 gr. kullanacağım dersen olmaz. Öyle olsaydı, ev kamış deposuna dönmezdi. Değerlendirmeni ve kıstaslarını bu ölçüler dahilinde yaparsan, daha sağlıklı olur.
Alalım abi baştan. Ben bu kamışla zargana topu atacağım. Çevremdede zargana topu atanlar var ve genelde 3 metre ile atıyorlar. Oldukçada güzel iş yapıyor bence 'top atarken'. SAhte olsa 2.40-2.70 daha ideal olurdu. İkinci mesele şu ki; atar değeri yazsa da atarları yakın olmasına rağmen lineaeffe s-curve spin kamışlarla shimanonun spin kamışları arasında epey esneklik farkı var bildiğim kadarıyla. Hatta bende bi 40-80 atarlı kamış var fazla esnek olduğu için top atarken eğiliyor ve uzak atış yapamıyorum. 10-40 atarlı kamışımda var o ise oldukça sert ama malesef boyu kısa. Hatta 250 gram ağırlığa kadar atan surf kamışımın ucuyla neredeyse aynı sertlikte(sağlamlık demiyorum, esnememe özelliğinden bahsediyorum). Ayrıca 10 gramla 100 gram demişsin ama o zaten atılmaz. Ben en az 30 en fazla 60 gram atacağım bunların arasındada o kadar büyük fark yok diye düşünüyorum haksızmıyım ağabey? Teşekkürler...
Size daha önce verdiğim linkte ki Vengeance, işinizi görecek standarttadır. İnceleme şansınız var ise bakın isterim.
zargana topu atıp çekeceksen..arasıra yemli avlanacaksan..bu kamışı al..spin kamış kadar uzağa fırlatamasanda 30 35mt ileri atıp çekersin sahteni.. kaliteli bir kamış..aynı zamanda hafifde..halkalarını henüs paslandıramamıştım bir sezon boyuncahihi spin kamış alacaksan okuma alimuna al..boşver o düşündüğün ProCatch Carbospin spin kamışı..onunla top atamazsın çok esnektir.. http://www.avbalikmarketi.com/asp/product/8506/Elegance-300-Carbon-Kamis
Zaten v-systemim var abi 240. Kışın rüzgarda ve dalgalı havada kullanmak için 3 mt spin arıyordum. Yinede boşvereyimmi onu sölehihi
kışın büyük dalgalı havada silikonun pek iş yapmaz..dip çalışacaksın zargana topu kullanacaksan ara sıra yemliye döneceksen..o kamışı al..
Abi baktım da bi 60-160 bide 60-120 gram atarlısı var. Senin linkdeki 160 mesela.. Onumu alayım ötekinimi? Kamışı hiç elime almadığım için geldiğinde kalas gibi bi kamışla karşılaşırım diye korkuyorum.