http://www.youtube.com/watch?v=fnTTjCIE2ks uzun zamandır bot almak istiyorum. bütçeyi biraz (1000-1500 arası olanlara) denkleştirdim youtube da böyle bir videoyla karşılaştım. 3 yıldır MADE IN CHINA bot kullanan arkadaşlar, durum bu kadar vahimmidir? yoksa gene kötüleme amaçlı fake bir videomu?
Çin mallarının da kalitelisi ve kalitesizi var, 3 yıl bir bot için nasıl bir süre onada bakmak lazım,sonuçta bir ürünü nasıl kullandığınızda önemli,sürekli güneşte kalan bir botun ömrü çok kısalır mesela
araştırdığım kadarıyla 3 yıl bot için uzun bir süre değil. kullanıcılarıda heralde canlarını tehlikeye atacak kadar hor kullanmıyorlardır. sonuçta deniz bu şakaya gelmez. benim ilk aklıma gelen (ayna) hani motorun takılacağı yer, geldi. ordan koyuverirse diye korktum. elbet kullanıcılar çıkacaktır. onlar ne der. dinlemek lazım.
yalan uydurma düzmece bir video bence; bende yamaha seamaster bot var o kadar bakımsız kullanmama ragmen su ana kadar hiç bi r sorun çıkartmadı Not: pardon bugün lodoslu denizde midemin bulanmasına neden oldu hala sallanıyorum banghead banghead
acelem yok. esas almak istediğim hypalon kumaş bir 2.el bot. ama muğlaya dönmeme daha 2 ay var. hani bulamassam diye çin botlara bakıyorum. ama sanırım onlarda kalite kalite. o yüzden kullanıcılar çıkacaktır. ben şu markayı 3 yıldır kullanıyorum. taş gibi veya çürük diye.. yamaha sea master +1 kolibri+1
hypalon bot araştırırken telefonla görüştüğüm orca bot satıcısı ''pvc nin 2 yıl ömrü olur zaten onlarda 2 yıl garanti veriyorlar'' dedi şaşırdım kullanıcı arkadaşlar yorumlarınız lütfen. gerçekten 2 yıl ömrü varsa gerek yok. az daha sabredip fiber tekne alalım. yazık paraya
kardeşim 4 yıldır kullanıyor, hiç bir sorun yok botta. Güneşte bırakırsan, tatlı suyla yıkamazsan başka tabi.
Kolibri KM 330D sizde yeni aldıydınız. hayırlı olsun botunuz. darısı başıma imkanlar kısıtlı olunca, elde değil harcarkende pimpirikleşiyoruz. en fazla 2 kişi kullanacağım botu. 2.70-3.00 arasında 5 hp 4 zamanlıyla kullanmayı düşünüyorum.. mayıs haziran giresun temmuz muğla ağustos çanakkale eylül ekim giresun. giresunda tek hedefim levreğe sırtı. diğer yerlerde yemli. bakalım şans muğlaya veya çanakkaleye gidince uygun bir hypalon bulabilecekmiyim. gerçi bu gün konuştuğum kişi katlanır tabanlı hypalon biraz zor bulunur dedi ama şans işte..
Teşekkürler, inşaallah en kısa zamanda sen de bot motor hayaline kavuşursun. Sırtı için 3.00 metre botla 5hp 4 zamanlı motor çok ideal bir takım olur.
bir an için benim 310 fiber taban sea master i izliyorum sandım kesinlikle ama kesinlikle doğru !!!!! dizaynı, vs hoş görünebilir ama kalite standardı ne yazıkki bu.....benimki sadece 3 ay barınakta güneş ışığına üzerinde brandası ile maruz kaldı.....üstelikte her kullanım (evet her kullanım) sonrası tatlı su ile yıkadım.....ama sorunun Çinlilerde olduğunu sanmıyorum, sonuçta fason üretim yapıyorlar yani siparişi verenin öngördüğü, ödemesini yaptığı kalitede..... yapışma yerleri hariç halen botum gözüme hoş geliyor, başkada sorun henüz yok ama gelecekte ne olur, bilinmez.....henüz fiber tabanla birleşim noktalarından kendini bırakmadı (umarımda bırakmaz) artık aile gezilerine ağırlık vereceğimden boyuda büyütmek durumundayım ve şu an hangi markayı seçsem ciddi kararsızım, zira bu sefer katlanabilir alacağım ve katlanabilir botlarda açma fiber tabandan çok daha fazla olmakta..... Orca birkaç sene önce güzel fiyatlar sunmuştu, onlara bakmak düşünülebilir yada ikinci el çook temiz Zodiac, Avon yada Joker düşse o da şahane olur.....
bu arada, profil resmimde gördüğünüz botumun ayna kısmında görünen fiberle kumaşın birleşim noktalarında açılma yok, ama kumaş tarafından bi miktar kendini bırakmaya başladı
umut bey yorumlarınız için teşekkürler. keşke 2.el temiz bir şey bulabilsek. bot konusunda tecrübeli birisiniz. acaba benim bu 270-3.00 m arası botla sırtı sevdam ne kadar mantıklıdır? malum levrek çırpıntılı havayı seviyor ? o boy botla nasıl olur bu sevda?
botu genelde (esasında sadece) gezi amaçlı kullandığımdan ne yazıkki bu konuda sağlıklı bir yorum yapamıyorum, ama avlanan arkadaşlar en iyi şekilde yönlendirme yapacaklardır. bot denizci bir araçtır, güvenlidir ama avlanırken konfor ihtiyacıda olursa o zaman sıkıntı yaşanabilir.....umarım arzuladığınız avları en keyifli şekilde yapabilirsiniz..... (en kötü ihtimalle gazı açıp, büyük balıkçı teknelerine yanaşıp bordalayıp ucuz fiyata yeni tutulmuş balıkta satın alınabilir )
tatlı su da ve denizde kullanmak için 260 bot almayı düşünüyorum hanım la birlikte yada yalnız balığa çıkıyorum 2 kişi için küçük gelirmi yorumunuzu öğrenmek istiyorum taşımada kolaylık olması için küçük tercih etmek isterim ne dersiniz düşündüğüm motor 3.5 hp 4 zamanlı hafif bir takım için uygunmudur
260 bot zaten çok ağır değildir, ama full şişme taban alırsanız iyice hafifler, sizi hiç yormaz.....motor içinde tavsiyem, 5bg iki zamanlı.....ama tüm bunlar genelde tek kişi olduğunuzu varsayarak nacizane önerilerim.....kişi sayısı arttımı o boy bot gömülür, hiç performans vermez.....ama tek kişi ile, sakin havalarda inanılmaz eğlenceli ve pratik bir takımınız olur.....(zamanında bende benzer takımlara heveslendiydim ama şimdi şartlarım çok değişti, aldığım botun ufağına niyetlenirken şimdi büyütmeye çalışıyorum)
iki zamanlılar yasaklanacak diye duydum ve 4 zamanlılar daha uzun ömürlü daha az yakıt harcıyor anladığım kadarıyla amacım taşırken , kullanırken yorulmamak ve tehlikesiz yolculuk, balıkçılık yapabilmek ahşap tabanlılar bana sanki daha güvenli gibi geldi. ahşap taban ve şişme taban diyince insan şişme tabandan çekiniyor