30.03.2013 Mercan Kardeşler

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında vayacon tarafından paylaşıldı.

1. vayacon

vayacon Gürel

Yer:İzmir
    Misina: Power pro 0,18 İp
    Takımlar: Ana beden 0,35 trilene fc , kollar 0,30 trilene fc
    İğne: Owner 50355 1 ve 2 no,

Güzel bir cumartesi günü için hava durumu takip edilmiş ve masmavi bir güne merhaba demiştik. Sabah yemlerimizi ve erzağımızı alıp tekneyle vira bismillah dedik. Biraz ehlikeyif balıkçılar olduğumuz için sabah suyuna 9.00 gibi başlayabildik. İlk vuruşlar mercan kardeşlerden geldi. Yem olarak mamun ve sülünes kullandık.
    Öğleye kadar istediğimiz mercanları almıştık. Balıklar öğle uykusuna yatınca çıkınlarımızı açarak taze ekmek arası kaşar domatesle denizburgerlerimizi hazırladık. Bir olta denizde nöbet bekledi bu arada.

Yemeğimiz bittiğinde üzerine hanımın son anda elime tutuşturduğu termosu açtığımda miss gibi kahve kokusu sardı etrafı. Doğrusu av arkadaşım Veysel abimin bana büyülenmiş gibi döndüğünü hatırlıyorum.
    Güzel güzel kahvemizi yudumlarken nöbetçi kamış sinyali verdi. Haydi balığa devam...

14.00 itibariyle aşağıdaki yakışıklı oltamızı ziyaret etti. Kafa atarak gelen mercan kardeşi özellikle zorlamadan zevkini alarak çektim. Owner 50355 chinu 1 no iğneme çok güveniyordum. Pek huyum olmasada bu yakışıklıyla fotoğraf çektirmemek olmazdı.

Sonrasında aşağıyı saran kupez (gopez, kupa...) ve izmarit mercanlara fırsat vermedi. Günün sonunda birazda erkek mercanların irilerinden seçerek avımızı sonlandırdık.

(Kupez ve izmaritler daha ince bir takımla kendi haline bırakılmış kamışla alındı. İğneler owner chinta 5-6 no)

Hepinize güzel günler dilerim.

Sağlıcakla kalın sevgili dostlarım.

Uploaded with ImageShack.us

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Maşallah, kırmızılar beyazlar çil çil parlıyorlar :)
    Bu güzel avınızı tebrik ederim, niceleri rastgelsin :clap2:

3. 4443

4443

Maşaallah Gürel abi tebrik ederim güzel kareler devamını dilerim..

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Maaşallah maaşallah, çok güzel av olmuş Gürel. :)
    Tebrik ederim, tekneyle mercana gitmeyeli de epey oldu.
    Kayıktaki fotoğrafını görünce, arkanda açık hava sakin bir deniz içim sızladı, özlemişim meğer de haberim yokmuş. :)

5. vayacon

vayacon Gürel

Berkan bey umarım size de niceleri gelir. Teşekkürler.

6. vayacon

vayacon Gürel

Hüseyin çok teşekkür ederim. Size de güzel avlar dilerim.

7. vayacon

vayacon Gürel

Volkan av gerçekten çok keyifliydi. Birlikte tekne organizasyonu yakındır. Havalar artık tekneye çok müsait. Hadi deyin organizasyonu yapayım kardeşim.

8. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi Maşallah diyelim, güzellikleri almışsın, bu hafta kıyı yapalım da bir kaç hafta sonra da tekne yapalım bence. (tekneye ve hava durumuna bu sefer ben bakmam ama :D:D)

9. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Başarılı ve keyfli avınızı tebrik ediyorum.

Not;Balıkla resim çektirirken az gülümsemelisin:)

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Güzel kardeşim valla yerimde zor duruyorum zaten. Bi balık vuruşu almayalı uzun zaman oldu. Yasin tırtlamış önceki mesajlarda okudum. Kıyı yapalım önce diyor. :D:D:D (Surf makine aldı ya :D :laughing: )

Yasinler ha desin, ben ordayım. :D:D:D

11. vayacon

vayacon Gürel

haha haaa... hava durumuna ben bakarım Yasinim. tamam bana uyar. nasipse buluşuruz kardeşim.

12. vayacon

vayacon Gürel

Vedat abi yorumunuz için teşekkür ederim. Bu avda farkında olmasanız da yaptığınız takımlardan önerdiğiniz misinalara kadar sizinde emeğiniz var.

Not: Çok gülünce gözlerim kayboluyor Vedat abi o nedenle hafif tebessümle yetindim :)

13. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi ayıp oluyo ama tırtlamış falan:laughing: :laughing: Siz tekne derseniz tekne, kıyı derseniz kıyı, ben ikisine de uyarım abi ama kıyı için senin söylediğin yer için Özkanı ikna etmem lazım :D

14. balıkçı pehlivan

balıkçı pehlivan bülent

Favori Kamış:
    Ecusima 7000 Banax 4000
    Favori Makine:
    silver star lux
    En İyi Avı:
    2 kg minakop 2.5 kg kırlangıç
    tebrikler güzel av olmuş :) :)

15. vayacon

vayacon Gürel

Bülent bey teşekkür ederim. Daha iyileri size gelsin.

16. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Hava durumu sendeyse problem yok abi :) bu sefer 50 metrelerden file çekmeyeceğim İnşallah :D:D:D Volkan abi sanırım bu hafta tekneye daha sıcak bakıyor, yapsak mı bi organizasyon???

17. vayacon

vayacon Gürel

Yasin bu hafta hava tekne için müsait değil. Özellikle Pazar. :(

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yok kardeşim, siz kafanızdaki programı bozmayın. Ben balık vuruşu alacağım her ava sıcak bakıyorum şu an. :D:D:D Gürel'in nefis fotoğrafı da canımı çektirmedi değil ama beklerim yani. Siz aranızda kararlaştırın beni bulaştırmayın. En son şu deyin ben uyarım. Buluşamasak ta ben tek başıma gidecem zaten bi yerlere. :D:p

19. fztyasin

fztyasin yasin özkan

İşte bunun için hava durumuna ben bakmayayım demiştim abi :D bana kalsa tekneyi ayarlamıştım bile :)

Volkan abi hafta sonu Özkanla biz de kesin çıkacağız ama yer konusunu konuşmadık henüz, aslında sana ters düşmese Eski-yeni foça aralarına bakalım diye düşünüyorduk ama seni yormamak lazım bu ay :D Biz en kötüihtimalle foça tarafına gideceğiz, iyi ihtimal ise senin söylediğin yer :) Özkanla bi konuşalım, tabi bi de av saatlerini ayarlamak lazım, eşime o kadar yol yaptığımı söylememem lazım :D:D:p :p

20. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Çok güzel olmuş. Ekabir takılmak da iyi olmuş. Vazifeye gider gibi yapmaya gerek yok. Elinize sağlık. Kasım ayının ilk haftasına da biz 4 arkadaş Çeşmeye gideceğiz inşallah. Uçak biletlerimizi aldık. O zamana kadar büyürler balıklar. hoşça kalın.