SAbah 7te kalkıp gittim deniz kenarına kıyıdan gördüğüm gezinen levrekler iştahımı kabarttı..Fakat gezdikleri yerde su kaynadığı için suyun üst kısmında görüş net olmyor ve balığın sadece silüeti seçilebiliyordu..Çok uzun zamandır bu levrek sürüsünü izlediğim için bu balık beni biraz daha fazla sevindirdi..Ufak levreği 6-7 metre derinde iskelenin altında sürü halinde gezerken vurdum uzaktan büyük gözükmüştüama daha benekleri bile kaybolmamış...İskeleden dönüşte gölgede kalan kayaya ellerimde tutunup suyun tabanına yattım bir ayağımlada havaya kalkmayayım diye kayaya dayandım Ve ufak ufak çağırdım balıkları bir sürü geldi tabii ve işte sonuç...Aslında son 8gündür ortalama 2 balık vurrdum da hergün tek tek resim yollamak görgüsüzlük olurdu benim kadar antifotojenik bir insan daha varmı?? yani kurs falan almam gerekiyor heralde...
Yeni Onur lar yetişiyor öyle değil mi Mehmet abi en çok Onur un gururlanması lazım bu arkadaşları görünce tebrikler Anıl kardeşim.
Tşk hepinize güzel duygularınıza hakllısın Namık abi bende farkettim deniz kenarında çektirdiğim resimler nedense daha güzel ve bende karelere daha uyumlu çıkıyorumacaba yaşamam gereken yer orası mı??
bakiyorumda her gecen gun avin gelisiyorsu altinda gozluge aldanma iri gozterir ama disari cikinca ufak oldugunu anlarsin....o levrek leri birde oltayla tutan tam super olacak neden dersen olta daha zevkli her zaman icin ben 7 yaslarimda basladim zipkina ama her yil biraz daha az daldim simdilerde ise hic dalmiyorum...son dalis yillarimda baliklara zipkin sikasim gelmiyordu ne eskinalar gordum ama seyretmesi o sudaki renkleri bir baska....al bir 0,20-0,30 arasi misine yap levrek takimi kiyidan yengec yavru kefal teke gibi yemlerle avlamayi dene...gelsin alsin oltayi ver kalama gotursun 10-20 mt vur agzina igneyi yavas yavas cek oltayi bazen alir goturur 1-2 mt kusar yemi isin zevki burda...inan bana zipkinla vurdugundan daha cok ve temiz balik alirsin... saygilarimla
Arkadaşım benekli levrekler daha yavru levrekdir. İspendek kategorisine bile girmiyor. Lütfen limit konusunda daha dikkatli olalım belki sana rastlamasa 10 kg. olacakdı.
levrekte boy limiti 18 cm değil mi ? anıl..zıpkıncı anıl tebrikler kardeşim..Allah kazadan beladan korusun aman..şu zıpkını görünce içim bi hoş oluyor
Sevgili Anilcigim Bakiyorum artik baliklardan gectin, sunumunun ve fotolarinin kalitesini sorgular oldun. Levregin biri gercekten muhtesem... deyip, su fotograf konusunda sana bir takim bilgiler vermek istiyorum. Eee aramizdan bir yildiz doguyor...Bizim de corbada tuzumuz olsun. 1- Mumkun oldugunca fotolarini avlakta cektir. Fotograf cekmeden once kadraja giren goruntuye bakip.Kendi kendine "ben bu goruntunun icinde neyin olmasini istemiyorum" diye sor. Asiri renk farki yaratan seyleri kaldir. Mesala plastik, donuk , beyaz bir kova...Bira siseleri, sigara paketi, copler...Kaba bir elektirik diregi.. Mumkun oldugunca geri planini denizi ve ufku, avlaginin guzelligini ifede edecek sekilde al. 2- Ava saygi olsun fotoda: Kesilmis, kanli, gazete kagitlari arasinda, dordu besi ustuste ve ozensiz, uzerine basilmis, tepesinde ayaga kalkilmis, zipkinin tarumar ettigi yuzu cikmis, Baligi komik pozlara sokan, kafasina bicak sokulmus vs seyler olmasin. O balik icin verdigin cabanin degeri, o baliga verdigin degrle orantilidir. Avini kucumseyen , kuculten balikci aslinda cabasini ve balikciligini kucultur. Hisler cok onemli. Samimi olarak resimde kahraman hep balik olmalidir. Fograftaki balikci ise ona erismenin doruguna ulasmis her turlu duygu olabilir... Samimiyet ve poz vermemek , o duygulari yasamak, resmin kalitesini artirir. 3- Dogal olmak: Oldugumuz halimizi yansitan fograflar cok guclu ve guzeldir. Cogu zaman fotografin sahibi tarafindan bu algilanmaz. Cunku fotografin sahibi icin her zaman kendisi alisilageldik ve siradandir. Cok dogal..Cunku butun hayat boyu yasadigi, tanidigi, bildigi insandir fotoda... Ama disardan bakanlar icin bu boyle degil. 4- Basma kalip olmamak: Fotografin ne kadar oznel, (baligi tutusundan, teknenin rengine, takimlarina kadar) ve kompozisyonun tumunde ne kadar siradanliktan uzaksa o kadar degerlidir. Guzel bir avlakta ve guzel bir balikta bunu yakalamak cok kolaydir. Ancak bir istavritle bile bunu yakalamak mumkundur. Dogal ve samimi olan foto, fotojeniktir. Bu konulara dikkat edersen , cok degerli anilarina omur boyu bakmaktan zevk alacagin belgeler kazanirsin. Oturma odasindaki foto muthis. Cunku senin orjinalligini, baliga olan tutkunu, gururunu ortaya koyuyor. Ancak bu fotografta kahraman sensin. Baliklari kahraman yapsaydin cok daha guclu olurdu... Faydali olmasi dilegiyle ,sevgiyle kal. Dahasina rastgele
aslanım anıl güzel av olmuş biz gelmeden balıkları bitireceksin birazda bize ayır tutan var tutamayan var
yine tşk hepinize mustafa abi oltayla bişey yakalayamıyorum ki canlı kefal vs dedinde azıcık üşeniyorum birde sahte balıklarla deniyorum hiç bişey bakmıyor levreğin boyuna gelince sanırım bir anlık göz yanılması yada bu kadar daldım vurayım türü bişey oldubende üzüldüm gerçekten ama o levreğin türkiye de 10 kg olmayacağından eminim sadece bir yavru levrek vurdum diye üzülüyorum...Hüseyin abi fotojenik olmakla ilgili verdiğin bilgiler için tşk ederim SSuat abi sanada söleyim de hava çok ısındı şimdi balık 2 gündür az malesef merak etme yani öle ç.ok vurduğum bişey yok Herkese rastgele