30.09.2012 foça balık avı raporum. off of...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mfg45 tarafından paylaşıldı.

1. mfg45

mfg45 feridun

arkadaşlar balık avı olayına yeni girdim. çeşmede bir iki tane küçük balık yakaladım. balık tutmak çok acayip zevkli bir şey olduğunu anladım. yine balık tutmak için bu pazar sabah 5 te kalktım. hazırlıkları yapıp foçaya gittim. hemen oltayı ingiliz burnunda attım. ilk çekişte kurşunu taktırdım. oltayı yukarı kaldırarak çektiğim için oltanın ucu kırıldı. her neyse yeni takım taktım. balıklar çok güzel oltaya vuruyo ama bi tane bile gelmiyo yakalayamıyorum. yarım saat sonra yine takımı denizde bırakınca yeni bir yere gideyim dedim. aklımda hep olan acar camping e varmadan önceki dönemeçte bulunan yere gittim. sülünesleri çıkardım. oltayı tekrar kurdum. arkaya döndüğümde sülüneslerin üzerinde yüzlerce arı var. tekrardan tüm takımları toplayıp kaçmak zorunda kaldım. başka biryere gittim. ama bir tane bile balık tutamadım.
    acemilik çok kötü birşey. çırağa bir usta şart. onu anladım. balık tutamasamda yine de zevk aldım. sabah açılan onlarca tekneye hayranlıkla baktığımı da ifade etmek isterim:) umarım bende bir gün bişirebileceğim balık avlarım. her türlü fikre ihtiyacım var.

2. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    eski foçaya bir daha gelirseniz mutlaka tekne ile açılın .. tutmayı bilmeyene bile tutturun foça kaptanları :)

3. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    25 yaşlarında falandım herhalde,Karacabey civarı tatlısu avına gittik iki üç arkadaş.Dere kıyısında,13-15 yaşlarında bir delikanlı kızılkanat avlıyor şıpşıpla.Muhabbete girdim, yayın çıkıyormu,iri sazan yokmu falan diye.Var abi ama burdan çıkmaz,15 km ilerde dedi.Hadi beraber gidelim ,hem sende avlanırsın dedim (büyüklerinden duymuştur yeri,bizde öğreniriz diyorum içimden)

Kabul etti,atladık arabaya doğru meraya.İşte abiler ,yayının yatağı burası dedi,bir söğütün altına çöktü,doğal kamış ve ağaç dalından imal şamandıra lı oltasını salıverdi suya.Yer gerçekten çok güzel,bizde sağa sola ilerleyip,muhtelif yerlere olta salladık.Arkadaşlarla 1-2 saat içinde üç beş yayın tuttuk zevkten dörtköşeyiz.Delikanlıyı bırakalım ilçeye sonra geri döneriz diye yanına gittiğimizde,iki yayın ,kiloluk 4-5 sazanı şeker çuvalına koymuş suya sarkıtmış.Yayınlar bizimkilerin iki katı boyda.

Dere kıyılarında,sahil boylarında hep sohpet ederim meraklı genç delikanlılarla.Büyüklerdeki kıskançlık pek görülmez,paylaşıverirler bildiklerini,av yerlerini,yemlerini.
    Egeyi,her okuduğumda,karacabeydeki delikanlı geliyor aklıma.
    Feridun,al sana bir usta,Foçaya gidersen bir daha,ara derim Ege kardeşimizi...