Cumartesi akşam üstü bütün işlerimi bitirip ki en son işim İzmir Adnan Menderes havaalanındaydı ,saat 18:45 gibi balığa gitmek için olağan üstü çabalarla yola çıktım. Oruçlu olduğum için sağolsun Volkan abinin bıraktığı tek elmayı çantama atmıştım. Gaziemirden Selçuk dolmuşuna bindim Allahtan hiç beklemeden geldi. Yolda elmayla iftarımı açtıktan sonra saat 20:00 de Selçuktaydım tam zamanında vardığım için Kuşadası dolmuşuna yetiştim ve bekleme olmadan hareket ederken bindim.Kuşadasına indiğimizde yazlığa giden dolmuşa gene hareket ederken durdurup hemen bindim, bu arada su alıp içmeye vaktim olmadı tek elmayla daha devam ediyorum Bunları anlatıyorum ama ,balık hastalığının insana neler yaptırabildiğine şahit olmanız için ve 21:00 de annemlerdeydim.3 vesait le varabildim. Sağolsun annem nede olsa ''ANNE'' hemen sofracık kuruverdi bana afiyetle mideye indirdim. Akşam sohbet muhabbetten sonra yattım ve sabah Volkan abiyle buluşmak için yola çıktım yanlız akşamki şansım sabah yoktu, avlağa gidebilmek için araç bekledim. Volkan abi nerde olduğumu sordu sen varmadan bir tur atıyorum ben dedi, benim tabi dolmuş beklerken içim içimi yedi. Neyse biraz geç olmakla beraber 08:30 gibi biz Volkan abiyle başladık sırtı çekmeye 2 saat kadar birşey vurmadı. Daha sonra Balıkçı abimiz Hüseyin abiyi köpeğini gezdirirken kıyıda gördük ve onuda yanımıza çağırdık.Videoda da göreceksiniz 3 kişi sırtı çekmez aslında teknede ama, canımız sıkıldı 3 kişinin muhabbeti daha iyi olur ve Hüseyin abimiz de sizden iyi olmasın çok keyifli bir insan olduğu için onuda aldık. Yem olmadığı için yanımızda sadece sırtı için çıkmıştık ava, gerçi 20'ye yakın rapala çeşidi ve bir o kadar çeşit plastik sahte balık sırtı için malzememiz vardı.Her turda başka bir çeşit ve renkte sahte denedim.Bir gün önceki benim olmadığım avda güzel balık almışlar ama bugün pek birşey yoktu .3kişilik sırtı çekme ortamının çözümünü ben buldum yanımda getirdiğim dam 3,40 lık oltaya düzeneği bağlayıp teknenin burnundan açığa doğru uzattım sırtı oltamı Volkan abi ve Hüseyin abi el oltasıyla avlandılar. Öğlene kadar tutabildiğimiz sadece benim yakaladığım küçük turnaydı.Hatta öğleden sonra 14 civarı Hüseyin abi işleri dolayısıyla yanımızdan ayrıldı bizde o arada mola verdik. Sonraki turlarımızda da bir şey yakalayamadık yanlız pazar günü deniz suyu sıcaktı o yüzden biraz daha su soğuyunca güzel balıklar tutacaz dedi Hüseyin abi, bizde daha sonra buluşmak üzere İzmir 'e döndük. Yakaladığım turnaya gelince tabiki Hüseyin abinin ellerinden suya geri salındı, video sizi kandırmasın yan yatınca öldü sandık çok hareketliydi teknede ama suya girince aptallaştı biraz , ben kepçeyi alıp tekrar tekneye almak için hareketlendiğimde turna jet hızıyla kayboldu bizde bir oh çektik, artık büyüyünce görüşücez inşallah Buda videosu ben teknenin ucunda olduğum için sesim pek çıkmamış Volkan abinin anlatımından izleyebilirsiniz. Turnayıda o gün koyu mavi ama üstü parlak tek iğneli plastik sahte yemle aldım http://www.youtube.com/watch?v=0oROiwGUN0A Buda sabah sırtıya ilk çıktığımızda şöyle bir poz verelim istedim. Denizin güzelliğine de maşallah görüldüğü üzere
Aşkın arkadaşım bu ne şanstır yahu, beklemeden ondan in buna bin..Bir an önce karnını doyurabilmen için sanırım ilahi güç devreye girmiş.. Keşke bu şans ertesi gün de sürseymiş ama sağlık olsun, bazen boş dönülen avlarda da bir şeyleri tecrübe ediyor insan
Aşkın turnayı tekar denize bırakmanız çok isabetli olmuş ,seneye biraz daha büyüsün senindir o yavru bu arada deniz sabah çok güzelmiş bulunduğunuz yer güvercin adanın sol tarafımı ?
Sevgili Aşkın arkadaşım aynı senin hesap benimde aynı oldu ben de Tire de kuşadasına balığa gittim ama senin gibi boş döndüm ama olsun o kuşadasının güzelliği yeter insana yinede tebrikler umarım birgün hepberaber çıkarız haydi rastgele
Teşekkürler Savaş arkadaşım muhabbet bol bizde Teşekkür ederim Barış sağol temennilerin için Evet Mustafa muhabbet güzeldi balığıda sonraya bıraktık. Teşekkür ederim Ahmet kardeşim doğru söylüyorsun yetti bu haftayı çıkartırız artık.
Aşkın, Güzel bir gün geçirmişsiniz. Yazıları okumadan önce video yu seyrettim ve Turnanın tekrar suya salınışını görünce "Vay Bee" dedim ve çok mutlu oldum. Bu örnek davranışınız dan ötürü Sizleri kutluyorum.
Burak valla durup bir su almak istiyorum ama dolmuşu kaçırsam en az 30 dk diğerini beklemem gerek o derece yani iftarı açmak 21:00 buldu ama en azından tahminimden oldukça çabuk gittim. Evet yardım olmasa bu kadar çabuk varamazdım toplam 115 km yol sonuçta 3 dolmuşla 2 saat 10 dk gittim , normalde araçla 1 buçuk saat sürüyor nerdeyse. Neyse elim boş ama kafam temiz döndüm önemli olanda bu Teşekkür ederim Koral sağol Sağol ablacım teşekkür ederim güzel bir gündü balıkta akşama balıkçıdan alıp eve gittim ama olsun
Aşkın, ne güzel zaman geçirmişsin. İlk günden dolmuş konusundaki kredilerini tüketirsen, ertesi gün öyle beklersin işte. Balıksız olmuş ama çok güzel olmuş. Garibim turna, suya değdiğine inanamayıp şoka girmiş anlaşılan. Ama kepçeyi görünce topuklamış tabi. Uyanık turna Bundan sonraki avlarında bol bol balık tutacağına inanıyorum. Senin gibi iyi biri kısmetlidir bence. Bereketli avlar dilerim, rast gelsin... Ha bu arada unutmadan, elma iyidir. Kolestrolü dengeler, cildi güzelleştirir, vitaminlidir v.s...
Mehmet abicim teşekkür ederim sonuçta 200 - 250 gr turna yazık burda 4-4,5 kg turnalar görülmüş, ben bile 2,5 kgluk yakalayan gördüm. Sonuçta 250 gr olarak bana geleceğine 2 kg başkasına gitsin daha hayırlı olur. Bulunduğumuz yer güvercin adanın solu yanlız biraz daha solda kadınlar denizini geçince o bölgeyi bir aşağı bir yukarı tarıyoruz işte elimizden geldiğince.
askin abi cok guzel bir olmus bence o denizin guzlleginde bir teknede oturup denizin kokusunu icine cekmek bile yeter insana varsin balik vurmasin...ben denizi gördugumde o baliga ve ava o odaklanip kafamdaki tum sorunlari bir yere attigimda yeniden dogmus gibi oluyorum...o gelen turnayida suya iade ederek ornek bir davranista bulunmussunuz ne mutlu size...paylasim icin tesekkurler saygilarla
Çok teşekkür ederim Sennur balığa gitmenin keyifli olduğunu bu sitedeki herkes yaşıyordur benim gibi eminim. Turna son duasını ediyordu heralde, herşey gözünün önünden geçerken suya düştüğünde afalladı dondu kaldı Denizin daha sıcak olduğunu o yüzden kısa bir süre daha beklememiz gerektiğini söyledi Hüseyin abimiz bu arada kendisi heralde 50 yıldır o bölgede çok iyi tanıyor orayı.Bunu yazmamın sebebi bizim sırtı avımız derinlerde yapılmıyor sahili paralel olarak 60-70metre mesafede tarıyoruz ve bölgede derinlik fazla yok 3-5 metre arası , o yüzden suyun soğuması bizim avımızı verimli kılıyor. Gerçekten orucu elmayla açmak çok iyi geldi bana, hem sulu olması hemde mideyi fazla zorlamaması açısından yemek yiyesiye kadar hiç problem yaşamadım açlıkla ilgili.
Aşkın balık olmasa bile günün güzelliği anlatımına, senin güzelliğinde ufak olan Turna yı suya iade ettiğin video ya yansımış. Tebrik eder bir daha ki avlarının bol kısmetli olmasını dilerim.