teşekkürler.evet at-çekle yakaladım.alba star 2.40 kamış ve kaşık,remixon makina,35 kg.çekerli ultra 50'lik misina.
Tebrikler güzel av olmuş. Ama yanlış videoyu koymuşsunuz 14kg olan çıkıyor . 41 kg olan linki altta http://video.google.com/videoplay?docid=-5199478648886853593&ei=-HA2SaJPj7DYAofjvKsJ&q=hint+sazanı
tebrikler meşhur caner görünmüş avı ile ilgili bir sınırlama varmı bu balığın yoksa her mevsim oluyomu
gibi... Her iki videoyu da izledim. Ortada ne 14kg, ne de 41kg. var. Tamam, avcıyız biraz abartalım da, bu kadarı biraz fazla galiba. Benim tahminim biri 7kg. diğeri 20kg civarı. (Yani, %50 iskonto yapıyorum.) Sevgili Eyüp, Çok güzel balıklar. Daha da güzeli, makaralı olta ile kıyıya alınıyor oluşu. Tebrik ederim. Selamlar.
nisan-temmuz döneminde avlanması yasak.ayrıca her mevsim olmuyor.yoğun olarak eylül-aralık aylarında avlanması uygundur.
Daha önce hiç büyük tatlı su balığı avladınız mı bilmiyorum sevgili Okan kardeşim ama ikinci videoyu iyi izle 2 kişi sudan çıkartıyor balığı tek kişi tam kaldıramıyor balığı bir daha izlemeni tavsiye ederim.
bu başka hesap Benim anladığım hesap elbette ki beni bağlar da, sizin hesaba göre de 40 cm’lik bir uzunluk farkında 27 kg oluşuyor. İyi hesap doğrusu. Yada “çok bereketli” bir balık.
Valla izledim de ben 41 kiloluk balığa benzetemedim inanamadım doğrusu.Ancak heralde yalan atılmamıştır (her ne kadar ilk önce bana öyle gelse de).Ama gerçekten güzel balık.Belki de alışkın olmadığımdan bana öyle geldi kilosu hakkında. Herneyse sonuçta takdire layık bir av.
Pekala kimse yanlış anlamasın arkadaşı tanımam ama insanları eleştirirken ve açtığı av konusuna yazarken mesajını iyi kontrol edelim ve şu sorulara bir arkadaşımız cevap versin. 1- Aşağıdaki fotoğrafa bakın sizce bu balık kaç kg? 2- 41 kg denmesi gerçekten çok mu abartılmış ? 3- Tatlı su balığıyla , deniz balığının arasındaki boy ağırlık farkları?
Sevgili Kardeşim Eyüp Her iki avın icin seni can-ı gönülden tebrik ediyorum.Zannederim silikon nevinden bir sahte ile yakalanmışlar. Ben bu balıklardan 60'lı senelerin ortalarında Batı Fıratta beş No;Mepps ile yakalamıştım. Ancak bunların muhtelif forum ortamlarında yazdığım gibi asla Hint Sazanı(Mahseer)ile ilgisi yada familya birliği yoktur.Bu Hİnt Sazanı lafını cıkaranın kim olduğunu bir bulsam iki cift lafım olacaktır. Asla bu muhteşem avlarını gölgelemeyeck olduğunu sandığım bu itirazımın sebebi şudur.Bu balık Batı Fırat Peri,Dicle Keban gibi sularda bulunan ağırlığı cok daha büyük olabilen,yöresel olarak Caner,Şabot veya Şabut İn balığı gibi isimlerle anılan harika bir balıktır. Hint Sazanı ne olaki. Sevgiyle kal devamını diliyorum.
size inanıyorum fakat altta verdiğim iki linkteki balılar 7.5 kilo 15 kilo sizin tutuğunuzla fazla farkı yok gibi görünüyor bu yüzden yanılıyor olabiliriz http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=24029 http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=23935
Fotoğraf çekiminden kaynaklanıyor Koralım . Senin koyduğun fotoğraflarda balıklar fotoğraf makinasına doğru uzatılmış benim koyduğum videodan alıntı resim görüntü net değil ama tutan kişinin vücuduna yapışık balık ve balığın bir bölümü yerde duruyor
Aşkınım 5 yıl Diyarbakırda kaldım..Bu süre içerisinde Denize olan hasretimi Elazığ,Batman,Bingöl,Urfa Gibi illerimizde Yörenin Tanınmış oltacılarıyla Yaptığım avlarla dindirmeye çalıştım..Bu Hint sazanı denilen ve yöresel olarak genellikle Caner olarak bilinen balığın 13 kg olanını yakaladığım gibi 26kg olanının yakalandığı bir avda bulundum..(Kulakları çınlasın alay karşısı Boncukçu Ertuğrul abim.Çok sevdiğim 38 yıllık Öğretmen olan bir Abimiz)26 kg olan balık çok daha iri ve gösterişliydi.. Bu balığın 87 kg olanını bir balıkçı tezgahında gördüm.Benden çok daha uzun ve iriydi Ben 1,79 boy ve 78-79kg olan biriyim (filinta gibi ) Bununla beraber hem deniz hemde zamanında tatlısu avı yapmış biri olarak:tatlısu balıkları genellikle göründüğünden daha hafiftir..Göründüğünden çok daha ağır olan balık Taş karagözü,Çupra ve Fangri gibi yassı taş balıklarıdırdür..Tatlısu balıkları içerisinde kilosunu en iyi gösteren alabalık diyebilirim..Benden daha uzun olan bir yayın 44kg geldi..