Selamun aleykum. Cuma akşamı denizin çarşaf gibi olmasına rağmen oltalarımızı atmaya karar verdik. önce ryobi sahtemi denemek istedim. bir iki at çek derken balık bindi oltama. bu arada 40lık okuma misina kullanıyorum. kalama açıktı ama nasıl oldu anlamadım misinam koptu. sahtede gitti balıkta. muhtemelen kaya balığı bana hiç fırsat vermedi. dibi indi.sahteye mi üzülürsün giden balığamı! Neyse hevesimiz kırılmadı. bu sefer kenzo sahtemi denemeye başladım hafif olmasına rağmen uzun mesafelere gidebiliyor.15-20 dk lık at çekten sonra sahtemi yüzme mesafesi bitmek üzereyken atladı güzel lüferim. 600-700 gram civarı dışarı aldım ama bir iki çırpındıktan sonra yere düştü. suya kaçmasın diye hışımla üzerine atladım. tuttum ama o da benim serçe parmağımı tuttu. dişledi. parmağımın son hali 2-3 yerden deldi sağolsun. sanki intikam almak istedi. Artık trofe için kalamar yakalama zamanı gelmişti. zokalarımızı aldık. başladık denemeye bir tane arkadaşım aldı bi tane de ben. gündüzden bir de kefal almıştım. Avlağımızı değiştirip özellikle trofe balıklar için uğraşacağımız yerimize geldik. kefalim hala canlıydı. gezer kurşunlu oltama kefali takıp attım. sonrasında da kalamarlarımızı attık.o ara boş durmayıp at çek yapmaya başladım.oltama bir baraküda geldi. Bir ara arkadaşımın bağırdığını duydum hemen koştum. kefale vurmuş bir şey çekmeye çalışıyoruz o da bizi dibe dibe çekiyor. sanırım yoruldu. yukarı çıkarken gördük vatoz olduğunu zaten oltam koptu. o bizden bizde ondan kurtulduk. bir ara arkadaşım yine bağırdı. koştum yanına bu sefer ki bir balıktı. biraz uğraştı felan balığıda gördük tahmini 5-6 kg luk bir akya.o ara düşünüpte çarpmayı çıkarmadık. arkadaşım yukarı kaldırmak istedi. balık bir anda kurtuldu.oltamızda tekli ve üçlü iğne mevcut.balık üçlüden yemi almış. ama üçlü sağlam bağlanmadığı için balık kurtulmuş. zaten misanın kopması çok zor. 90 lık ve 100lük misina kullanıyoruz.velhasıl gitti balık. avımıza devam ettik gece 12 civarıydı. arkadşım heyacanla bana seslendi. bu sefer benim oltamdı. kalamar vardı ucunda. ben yanına koşarken o oltayı bıraktı. kurtulmuş dedi. ben misinayı toplayım derken baktım bir ağırlık balık kurtulmamış. ben çektikçe o basıyor.yüzeye getirdim balığı çarpmayla alalım dedik ama o heyacanla çarpmayı vurmak zor oluyor.misinama güvenerek balığı kaldırdım yukarıya.neyse ki sıkıntı çıkmadı.bu da balığın fotoğrafı; elimizde yem kalmadı. at çek te işe yaramıyordu artık gece 1 gibi ava son verdik. herkese bereketli avlar diliyorum.selamlar saygılar. TARİH: 30.11.2012 HAVA : AÇIK DENİZ: ÇARŞAF GİBİ KULLANILAN SAHTE: KENZO,RYOBİ KULLANILAN YEM:KALAMAR AVLANAN BALIKLAR: AKYA,LÜFER,BARAKÜDA
tebrik ederim çok güzel av yapmışsınız mekanınızda iyi heyecan yaratmış size parmağında umarım sorun yoktur önemli geçmiş olsun..
teşekkür ederim abi. ilk akya avım. bundan sonra kalamara ağırlık vereceğiz. yakalayabilirsek kalamarla avlanacaz. parmağım biraz sızlıyor ama iyi sayılır. selamlar
Akya şahaneymiş. Yanlız hayret ettiğim lüfer parmaktan parçayı nasıl koparmadı??? Beni en son denize atmaya çalışırken bir çinekp ısırmıştı 8 tane diş izi birkaç gün geçmesine rağmen sayılıyordu. Ucuz atlatmışsınız. İstanbul eski kayık balıkçılarının organlarını lüferlere kaptırmalarıyla ilgili komik hikayeler vardır
Teşekkür ederim. lüfer dişleyince elimi hemen çekmedim. bir tahta parçasıyla ağzını açtım.birazda şanslıydım.
Maşaallah çok hareketli bir av olmuş kaçan balıklar,Lüfer Isırığı iyi aksiyon yaşamışsınız iyide tecrübe olmuştur daha iyi avlarınızıda bekliyoruz rast gelsin inşaallah