merhaba arkadaşlar; yeni başladım güzel bir tutku hiç bir şey bilmiyorum sizlerin yazıları sayesinde tecrübe kazanıyorum. galata, sarayburnu, avcılara gidiyorum. istavrit için çapari atıyorum. avcılara 3 gün üst üstte gittim. 50 ye yakın istavrit aldım. son gidişimde istavritler boyları küçük hep kenarlada geziyorlar epey vardı aralarında büyüklerine gördüm. ben avlanırken 30 - 40 cm arası ne olduğunu bilmediğim balıklar yanaştı kıyıya gözümün önünde kocaman balıklar ne olduklarını bilmiyorum. ben bilmediğim için hala elimde çapari istavrit kovalıyorum. bir süre sonra kayboldular baka kaldım arkalarından bu balıklar ne olabilir hangi takımla tutabilirim bunları. ACEMİLİK BAŞA BELA
Su yüzeyinde gördüyseniz muhtemelen kefaldir. Tadını pek az kişi sever bu balığın ama boyutları iyidir. Tutmak isterseniz 10-12 iğneli kıbrıs takımını öneririm. Ekmekle tutulur. Bizim burada zargana topuna kurt takıp alan da var.
Merhaba Erkan abi Kıyıya yakın gördüyseniz %90 kefaldir istavritleride kıyıda gördüğünüzüde söylemissiniz onlarda gümüştür büyük ihtimal.kıyıda yüzen istavrit hiç görmedim ben.Olamazmı, olabilir tabi
İstavrit kıyıya akşam saatlerinde hava kararınca geliyor, bazen izmarite atıp önden istavrit alan da var gündüz saatlerinde ama nadiren
Dün buna şahit oldum kıyıya en fazla 10 metre ilerde istavritler sanki suyun yüzeyini kaynatıyo gibi fıkır fıkırdı ama çıplak gözle yüzerken görmedim kıyıda
evet sanırım kefaldi bunlar, dediğiniz gibi iyi bir balık değil sanırım, acemiliğimi atana kadar istavrite devam. dün avcılarda avlanırken biri geldi. acemi olduğumu anladı sanırım biraz sohbet ettik, o arkadaşta lüfere olta attı, epey birşey gösterdi. lüfer nasıl tutulur fleto iğnelere nasıl asılır hepsini gösterdi. saolsun giderken lüfer takımını bile bıraktı.
dünde avcılardaydım ve çok sakindi deniz, dün biriyle daha sohbet ettik, istavritler kıyıdaydı, büyük balıklar sıkıştırıyor hayvanlarda kıyı yapıyor dedi.sanırım lüfer çinekop demişti. dün yine 10 lu capari ile avlandım, 29 adet istavrit aldım. birde aklıma takılan bu istavritleri büyük balık sıkıştırıyorsa yarın bi rapala alıp büyük balık mı denesem. ve hangi renk nasıl bir rapala almam lazım.
alıcağın rapala boyu 7 cm yi geçmesin beyaz,mavi,kırmızı,turuncu renk olabilir.kurşunu fırdöndüye tak kurşunla rapala arasındaki mesafe oltanın boyu kadar olsun belki biraz daha kısa tutabilirsin fakat rapala ile avcılarda balık alman biraz zor olabilir acemiyim diyosun çünkü.işin baya bi şansa kalmış.rastgele
Sahtem var ama daha önce sahteyle hic avlanmadım o yüzden bu konuya giremem ama marka verecek olursak bildiğim kadarıyla yo-zuri iyidir
cevaplarınız için teşekkür ediyorum. arabam olmadığı için yakın yerlerde avlanıyorum. bir çok kişi var lüfere atan avcılarda tutuyorlarmı bilmiyorum ama bugün sorarım bir kaç kişiye. her gittiğimde istavrite atmaktan sıkıldım. farklı yerleride bilmiyorum biraz çaresizlik bizimki.
Rica ederiz abicim, eh bi süre sonra insan sıkılabiliyor yeni zevkler arıyor Bize de rastgele demek düşüyor.