30 Ağustos akşamı Yeşilköy

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında 56561 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Dün akşam havanın kararmasıyla Yeşilköy' de oltalarımızı attık, farklı oltalar denedik. Ben ağırlıklı olarak 2 köstekli dip oltası kullanıp açığa atarken Ahmet Terziakın daha yakın mesafelerde dip ve şamandıralı takımla denedi. İlk balığımız Yeşilköy klasiği gelincik oldu. Ortak kararımız gereği balık almayacaktık ama nafile, iğneyi çıkarmak için öldürmek zorunda kaldım. Arkasından benim yakaladığım bir izmarit ve bir istavrit aynı sonu paylaşıp yanımızda bekleyen yavru kedinin akşam yemeği oldular. Ahmet Abi arkasından hazırladığım şamandıralı takımı bütün kurtla yemleyip attı. Attığı mesafe oldukça uzak olmasına karşın büyük boy şamandırayı batırıp çıkaran bir balık aldı. Çekerken bir acemilik edip şamandıranın arkasındaaki balık ne? diye bakarken balık şamandırayla beraber usta bir manevrayla kayanın altına öyle bir girdi ki ben o anda bunun eşkina olduğunu hemen anladım. Ahmet Abim dumur olmuş halde beklesede taşın altından balığın çıkmaya hiç niyeti yoktu ve oltayı koparmak zorunda kaldı. Daha sonra attığı dip takımına anaç bir ispari geldi ve yumurtalı olması nedeniyle bunu da fotoğrafladıktan sonra geri bıraktık. Daha sonra suyun ani değişimiyle Ataköydeki dereden gelen atıklar bir anda önümüze yığıldı , deyim yerindeyse suyu b....k götürmeye başlayınca moralimiz bozuldu ve toparlanıp saat 24:00 gibi ayrıldık. Giderken Yeşilköy de neden balık olmadığını da açık şekilde görmüş olduk. İki zıpkıncı devasa spotlarla Çiroz plajından denize girmiş kayalıkların altını yokluyorlardı. Beddua ederek oradan ayrıldım.

Son düzenleme: 31 Ağustos 2008
  2. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Yasaklara uymayanlara beddua etmek yerine (veya beddua ile birlikte)
    :p sahil güvenlik, su ürünleri, polis, jandarma gibi bir yerlere haber versek daha mı iyi olur acaba?

3. sümer34

sümer34

Favori Kamış:
    Kamış
    En İyi Avı:
    turna 6,5 kg,aynalı sazan 14 kg
    konu hakkında bende bi yorum yapmak istiyorum
    on beş gün önce sarozda ibrice limanında balık tutmaya gittik bilenler hatırlar gece kayalıklardan deniz tarafına şamandırlı takımlarları attık yem olarak tavuk gögsü ve sardalya taktık yirmi yirmibeş metreden iri boy istavrit ve liloluk melanur almaya başladık tam keyiflendik o da ne suyun içinde iki ışık dibi tarayarak avlanıyor kıyıyada çok yakınlar tedirgin olduk bastık tepelerine kıyıdan atabilecegimiz kadar irilikteki kayaları ve ordan uzaklaştılar yanımızdaki arkadaşlar bunun normal oldugunu söylediler buralarda gece zıpkınla iri karagöz ler avlanıyormuş şikayet etmek istedik ama dikkate alınıp alınacagını bilemedik ertesigün inanın avladıkları balıkları erklideki balıkçı tezgahında gördük bir kiloluk karagözleri avlamışler sordum satıcıya abi bunlaar buraların balıgı dedi zıpkıncılar getiriyo bizde satıyoruz dedi
    ve şimdi soruyorum bu durumda ciddiye alınabilecegimiz neresi var nereye şikayette bulunabiliriz bu cevap sanırım forumdaki diğer okuyan arkadaşlarada faydalı olacaktır teşekkürler

Son düzenleme: 31 Ağustos 2008
  4. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Geçmiş olsun.Reisimin dediği gibi şikyet etmek lazım bunları:mad:

5. bluehunter

bluehunter Ramazan

evet neden sahil güvenliği aramadınızki?:mad:

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.