30 bine yakın somon Marmara'ya aktı

Konu, 'Genel Konular' kısmında balikci_82 tarafından paylaşıldı.

1. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
  2. hkn

hkn HAKAN

Favori Kamış:
    lineaeffe turnafresh 4,20
    Favori Makine:
    OKUMA LONGBOW LBII-960
    En İyi Avı:
    acemiliği atınca yazıcam
    evet ya bende okudum haberi somonlar marmaraya gelmiş.yakalanırmı acaba

3. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    şansa bak bu hafta sonu hava yağışlı güzel olsaydı ben denemeye giderdim yakalanırsa raporlarda görürüz inşallah

4. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    YALOVALI balıkçılar birkaç gündür ağlarına takılan somon balıkları karşısında şaşırdılar. Ancak yapılan araştırma sonucu Adalar’daki bir üretim çiftliğinin kafesinin patlaması sonucu 30 bine yakın somon balığının Marmara Denizi'ne dağıldığı ortaya çıktı.

Yalova’da son bir haftadır denize açılan balıkçılar ağları somon balığıyla dolu olarak dönüyor. Açık deniz balığı olan ve Türkiye’de çiftliklerde yetiştirilen somonun kaynağını merak eden Yalova Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Erdal Tokalak, konuyu Tarım İl Müdürlüğü’ne bildirerek araştırma yapılmasını istedi.

BİR AYDA YAKALANIR
    Tokalak, 25 yıldır Marmara’da somon görmediklerini ve yakalanan balıkların da çiftlik somonu olduğunu anladıklarını kaydederek şunları söyledi: “Orijinal somon balığı değil, balık yetiştirme çiftliklerinden olduğu belli. Biz de bu yüzden Tarım İl Müdürlüğü’ne bu konuda araştırma yapmaları için öneride bulunduk. Önerimizi değerlendirmişler ve araştırma yapılmış. Adalar’daki bir balık üretim çiftliğinde kafes patlamış. Burada bulunan yaklaşık 20-30 bin somon da Marmara Denizi’ne yayılmış. Balıklar insanlara alışık olduğu için kıyılara iyice yaklaşıyorlar. Dere ağızlarına bile girmeye çalışıyorlar. Yalovalı balıkçılarımız bu balığı 3-4 gündür yakalayıp sattı. Şimdi de akın halinde hareket edip başka sahillere gidiyorlar. Tahminimizce bu 20-30 bin balık bir ayda tamamen yakalanır. Aslında böyle bir olay geçtiğimiz yıllarda da olmuştu. Bir dönem Rusya’da bir balık çiftliği patlamış, orada bulunan kefaller Karadeniz ve oradan da Marmara Denizi’ne kadar gelmişti. Bu da onun gibi bir olay.” Son bir hafta içinde her gün somon yakaladığını belirten Yalovalı balıkçı Deniz Baydemir, şimdiye dek hiç böyle bir şeyle karşılaşmadığını söyledi. Bu duruma birçok balıkçı arkadaşının da şaşırdığını dile getiren balıkçı Deniz Baydemir, “34 yıldır balıkçıyım ve Yalova’da ilk kez somon görüyorum. Ağlarımıza takılan somon balığı normal şartlarda Marmara Denizi’nde görülmeyen bir balık. Çınarcık ve Subaşı’ndaki balıkçı arkadaşlarımızla da haberleşiyoruz. Onlar da somon tuttuklarını söyledi. Ben de bugün 40 kilo kadar tuttum. Bu balıktan tek seferde 70-80 kilo tutan arkadaşlarımız var. Hem de çok kıyıdalar. Denizde bir metre derinlikte bile somon var” diye konuştu.

Yalova sahillerinde yakalanan somonlar 3'ü 10 liraya satılıyor.

Miiliyet gazetesinden alıntıdır..

5. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Daha dün bir arkadaş yakaladı İstanbul'da rapalayla:) Biz de çok şaşırmıştık.....

6. sonder

sonder seyfi

Favori Kamış:
    kasnak olta
    En İyi Avı:
    şimdilik yemi alan gidiyor
    Cumartesi günü Sarıkanat'a takılırken yanımızdaki arkadaş da somon çekmiş eline almadan korkarak bize soruyordu nedir bu yenirmi diye. :D

7. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    bir kaç senede çoğalsa ne güzel denizlerimiz balık görse :) çeşit olsun biraz :D

8. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Bu balıklar yerleşirmi Sizce Marmara'ya?

9. eldvin

eldvin Erdoğan Özalp

En İyi Avı:
    30cm Lufer Familyası
    Dun 4 kişi rapala atıyorduk. Birden abilerimizden biri fena birşey geliyo dedi. Su ustu yapınca Kofana dedik ama kenara alınca gorduk ki somonmus. Bolca tutuluyor su aralar...

10. nidya78

nidya78 Aydın

Balıkların yerleşip üreyebileceklerini sanmıyorum. Büyük ihtimalle kısırlaştırılmışlardır. Büyük ihtimallede kısa sürede hepsi yakalanırlar.