30 dk = 3 sübye ..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Ege Demirağ tarafından paylaşıldı.

1. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Eski foçada minik bir iskeleye çıktım gün batımı rengi mavi kırmız simli bir kalamaryam var at-çek yapmaya başladım ilk atışımda takılıyo gibi oldu dedim yosun ve baktım yosun arkadan birde sübye yemi takıp ediyor yavaşlattım zonnnk reeling reeling reeling sübye geldi hemen aldım ...
    10 DK SONRA 2.ci sübye bu daha büyüktü ve gitmeme 2 dk kala diğeri zaten sonra yem bi balıkçı teknesinin ipine takıldı kesmek zorunda kaldım :mad: :mad: :mad:
    AV ALETLERİ : erma 1.80 2 parçalı tekne kamışı powerline 0.25 at-çek için ince misina albastarın f70 diye (emin değilim) uyduruk bi makina ama makina antika oldu yinede iyi iş yapıyor ;)

Daha uzun kamış alınca (3.00 veya 2.70) daha iyi avlar yapıcam umarım :D

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Ege, sübyeleri ne yapıyorsun?

3. greenfish

greenfish q

ben bu sübye denen şeylerin yavrularından yazın daldığımda güneş batımına yakın çokça görüyorum :D suyun altında bakışıyoruz felan. ben bu ahtapot/kalamar/sübye üçlüsünü çözemedim hangisi nasıl yenir felan diye :D hiçde yemedim zaten.

4. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    :D

Ben sübyeleri kalamr ve ahtopot gibi yiyiyorum çokda nefis oluyor :D ancak 3 sübye ile yemeği olmaz benim kafamdaki plan hem sübye hem ahtapot hemde kalamr yakalayıp onların salatasını yapıcam adınıda kafadan bacaklı salatası koyucam :D

5. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    hepsi yenilebilir damak zevki farklıdır ama eğer çok güzel yaparsanız ahtapotta iyi olur onun dışında ahtapotun eti serttir sübyede serttir ama kalamar diğerlerine göre daha da yumuşaktır .. ama ben daha çok sübye ve ahtapot yakaladığım için kalamara hasretim o yüzden kalamar daha iyi :D :thumb:

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Sübye bende hiç yemedim ama merak etmiyor değilim.

Kalamar güzel hazırlanır ve pişirilirse çok lezzetlidir. 3 - 5 kez yapmış biri olarak 2 kez çok güzel yapabildim :D (Biraz zor)

Ahtapotta 10 defa kadar yaptım. Salatası genelde bilinse de, ben ençok ekmek arası yapmasını ve yemesini sevdim.

Kısaca: Ahtapotu tuttuktan sonra (1 kg'dan küçük olmasın, limiti nedir bilmiyorumidk) En az 1 hafta dondurucuda bekletin. Bu yumuşamasını sağlayacaktır. (dövmeye gerek yok)

Dondurucudan çıkardıktan sonra çözülünce, düdüklü tencereye atın. Düdüklü tencereye bir büyük şişe elma sirkesi dökün, tam üzerini kapatmıyorsa su ekleyin. 45 dakka kadar düdüklüde pişirin. (Sirkeyi ahtapotun kötü kokusunu bastırmak için kullanıyoruz)

Pişme işlemi bitince ahtapotu çıkarın, neresini tutsanız elinizde kalacak, bayağı bir erimiş olacak. Bacaklarının ve kafasının üzerindeki deri çok kolay bir şekilde sıyrılacak. Altında bembeyaz et çıkacak.

Kalan temiz kol ve kafayı unlayın ve tavada biraz yağ ile kızartın.

Nar gibi kızaran ahtapotu pecete serili tabağa alın, yağı süzülsün. Elleriniz yağ olmasın isterseniz, ameliyat eldiveni takabilirsiniz.

Kol ve kafayı çok ince ince doğrayın. (kokareç gibi :D)

Doğranmış ahtapotun üzerine karabiber, kimyon, kırmızı toz acı biber (pul biber değil), tuz karışımı sepeleyin.

Ahtapot hazır. :)

En son ekmek arasına ahtapotumuzu koyup, sandaviç makinasında ısıtıyoruz. :D (Tadı kokoreçi anımsatsa da damakta tortu bırakmıyor kokareç gibi) Tavsiye ederim. Meşakatli biraz ama değer.:D

Afiyet olsun. :)

Son düzenleme: 20 Mart 2012
  7. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Ooo bu baya zahmetliymiş yaa :)

8. pelikan01

pelikan01 Hakan Yasar

Favori Kamış:
    DAM Steelpower Tele Surf 390, Okuma Salina Seaspin 240 - 10/40
    Favori Makine:
    DAM Quick SLR Surf 560 FD, Okuma Trio 40S
    En İyi Avı:
    Akya 2 kg.
    Ben de hep kendime bunu sorardım, eğer bir gün ezkaza bir gün denk gelirse ahtapot naparım diye. Zahmetli demişsin ama kokorece hiç dayanamam. Fakat halen denk gelirse geri salarım diye düşünüyorum...

9. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Sübye çipura, sargoz vs gibi avlarda yem olarak da kullanılır. :)

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Zahmetli ama denemeye değer. :)

Bizim evde de eskiden 2 - 3 tane ahtapot dondurucuda durur, ne yapacağımızı bilemezdik.
    Şimdi yemli ava gidince ahtapotta tutun diye sipariş veriyorlar :D

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Merhaba Alper. Sübyeyi yem olarak kullanabilmek için herhangi bir işleme tabi tutuyormuyuz (temizlemek, derisini yüzmek gibi) yoksa kesip kesip iğneye takmak yeterli mi?

Çupra zamanı sert yem olarak iyi olacağını düşündüm. :)

Son düzenleme: 20 Mart 2012
  12. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Özellikle çuprada çok iyi oluyor kullanmasını sevdiğim bir yemdir iğneden çıkmaz,beyaz etini bıçak veya makasla uzunca kesip enjektörle iğneye takıyorum ben bacaklarını da aynı şekilde gayet kullanışlı bir yem zaten sübyeyi yemesini sevmem bi keresinde güvecini yedim bi daha ağzıma pek sürmem herhalde :D kalamar tava her daim iyidir :)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Enjektörle nasıl yem takıyorsun Onur? Bilgi verirsen sevinirim.

14. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Yeşil enjektörlerden alıyorum sadece iğne kısmını kullanarak iğneyi yemin içinden geçiriyorum uç kısmını yemden dışarı çıkarıp köstekteki iğneyi enjektör iğnesinin uç kısmına takıp yemi iğneye sürüyorum yem takma aparatı görevi görüyor bu şekilde.Sübye sert olduğu için bunu kullanmak iyi oluyor ama boru kurdu vs. bütün takılacaksa kısa geliyor onun içinde veterinerlerdeki uzun iğnelerden alsak herhalde iş görür :)

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Onur, anladım. :) Kolay ve düzgün yem takmak için deneyeceğim. Boru kurdunda da işe yarar. Ben bütün takmıyorum zaten boru kurdunu.