Yer : Ayvalık Armutçuk (Kıyıdan) Kullanılan Takım : gezer kurşunlu ikili çupra oltası Yem : Kalamar,tuzlanıp kurutulmuş sardalye Yakalananlar : Kaba Lidaki,Karagöz,İsparoz Merhaba arkadaşlar, bu benim ilk av raporum hatam varsa bu seferlik mazur görün. Ayvalık'ı bilenler bilir Lale Adası'na bağlanan doldurma köprü benim genelde kullandığım avlak bölgem. Nedeniyse esen rüzgara göre köprünün iki yönünü kullanma olanağım kısaca şöyle özetlersem;bir taraf dalgalıysa bir taraf mutlaka durgun olur. Hava el verdiğince her gün balık tutmaya giderim buraya. Geçen gün el oltama takılanlarda (ele avuca sığan cinsinden olanlar tabii diğer yavrucakları iade ediyoruz) bunlar afiyetle yedik. Ben bu bölgeden hemen hergün en az bu büyüklükte kaba lidaki ,çupra bir ya da iki tane yakalıyorum. Kısaca çupra benim için artık askerdeki karaşimşek gibi oldu desem yeridir. Oltaya asılmasının tadı ve onu tasmalamakta ayrı bir zevk. Herkese bol avlı günler ee artık balıklar yağlanıyor yavaş yavaş rastgele... temizenmeden önceki asker selamları ızgaradan dünyaya son bakışları
Tebrikler Deniz abi bende 7 senedir yazları ayvalıktayım güzel meralar var patriça gibi.. Bir sorum olacak avlandığınız bölgeye nispeten boğaz köprüsünden avlansanız daha verimli olmazmı? Hem su sirkülasyonu var hemde avcı balıkların girip çıktığını duymuştum saygılar.
Haklısın Adnan ancak köprünün üstünden ziyade dış denize bakan tarafında eski balık çiftliğinin tam karşısındaki boş arazinin dibindeki kayalıklardan madya ile bırakma tekniği kullanarak hatrı sayılır büyüklükte çupralar yakalamak mümkün ama o bölgede akıntı çok değişken olduğundan ben pek tercih etmiyorum. Köprünün üstü dersen pek önermem verim alamazsın alttan geçen teknelere kaptırdığın oltalarda cabası. Patriçya içinse Ayvalık'ın en verimli merası diyeiliriz özellikle canlı gopezle iri levrekler yakalamak işten değil.Ancak Ayvalık'a geliyorsan bilirsin biraz uzak ve yolları bozuk olduğundan arada sırada gittiğim bir yer. Sana bol şans rastgele.
Haklısın abi patriça köylerinin yolları hakikatten çok bozuk.Ama iyi av verdiği kesin teşekkür ederim abi sanada bol bereketli avlar dilerim..
Çok güzel avlar olmuş. Az, çok, iri, küçük olması önemli değil. Önemli olan ortamı yaşamak. Ben de Ali Bey adasına giden yoldaki köprünün üzerinden bir kaz kere olta atmıştım.
avlarınızın ve raporlarınızın devamını dilerim..ne demişler kaçan balık büyük olur yakalanan ızgara..sizzdekilerde ızgazara afiyet olsun umarım zeytin yağlı nar eşkili roka salatası da yanında tadmışsınızdır..