30 Haziran 2013 İstavrit

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında EMRE FISHING tarafından paylaşıldı.

1. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Merhaba, bu sabah yine bir iki tava balık almak için saat 06:00 civarında boğaza inerek çaparimi su ile buluşturdum. Basık bir hava, bir kararan bir griye çalan bulutların altında 3 kg orta boy istavrite el koydum. Saat 09:00 da istavritlerin yeterli miktarda olduğunu düşünerek evin yolunu tuttum. Herkeze RASTGELE...

TAKIM: Hayalet Turuncu istavrit çaparisi
    KÖSTEK: 0,12
    BEDEN: 0,24
    İĞNE: 11 no
    KURŞUN: 100 gr

2. melikşah

melikşah ........................

Emre tebrik edrim kardeşim yine güzel bir av günü yaşamışsın:)
    Bende bu gün değerli bir kardeşim ile galata tarafındaydık.
    Köprünün rüzgar alan kısmı balık yaparken (ne hikmetse)rüzgar almayan kısım çok kısırdı.
    Bende kusuru yaptığım çaparilerde buldum:D

3. sabriyazici

sabriyazici sabri

maaşallah hergüne bi rapor tebrikler daha iyiler rast gele

4. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Çapariye niye suç buluyorsun Erkan abi, kusur rüzgarda işte ;)

Teşekkürler..

5. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    SEVGİLİ EMRE.....ÇAPARİ İŞİ O SANILAN YADA YAPILAN KADAR KOLAY DEĞİL....ÖNEMLİOLAN YAPILAN ÇAPARİYİ AŞAĞIDA İŞLER ETMEK ...KULLANABİLMEK....BİS BİR YAŞAM VERDİK BU YOLDA....YAPMAKTA FARK TABİİİKİ ...SEN İYİSİN AMA DAHA ÇOK YOL VAR....HATIRLARMISIN BİLMEM AMA PALAMUT ÇAPARİSİ İÇİN YASMIŞTIN BEN GEL DEMİŞTİM....FARK ÇOK EMRE EVLADIM ÇOOOK HEMDE ...SAMANLA İNŞALLAH......SEVGİ İLE.... EKSİK BASAN HARF VAR KUSURA BAKMA.....

6. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Mustafa Bey Merhaba;

Yazdıklarınız biraz karmaşık geldi ama yazınıza icabeten sırası ile ben de hem yazayım hem sorayım.

Şimdi ben çapari işini nasıl kolay sanmışım ve bunu hangi yazımdan ya da konumdan çıkardınız?

Ayrıca bir fikir ayrılığımızdan bahsedeyim, önemli olan ilk önce çapariyi suda işler etmek değil kalitesi iyi bir çapari oluşturmaktır. Kalitesi iyi bir çapari olmadığında istenildiği gibi çalıştırılsın balık almaz (balığın seyrek olduğu zamanlarda)..

Yaşam verme konusunda da yaşınız itibari ile haklı olabilirsiniz fakat ben de bu işe baş koymuş ve 1930'lu yıllardan beri İstanbul Boğazında balıkçılık yapan bir neslin torununuyum, yeğeniyim, oğluyum. Yani sizler gibi büyüklerin bir çok deneyimlerini hayatımın en önemli konusu sayıp yıllarca pür dikkat dinledim. Elbette dinlemek yetmez, yaşamak gerekir fakat her şeyden önce araştırmak ve teknolojiyi iyi takip etmek icap eder.

Hiçbir zaman oldum demedim ve 58 yaşıma gelsem de demiyeceğim... Çünkü gelişen teknoloji ve balık davranışlarındaki etkenler değiştikçe gerek takımlarınız gerekse avlanma biçimleriniz buna ayak uyduracaktır. Böyle olmasaydı hala kıyılarda 6 numara iğneye sadece bir tüy bağlanarak istavrit tutulabiliyor olurdu... Ya da Emirgandan el oltası ile kıyıdan kofanalar tutulabilirdi...

Ayrıca mazur görün ama ben palamut çaparisi için kimse ile yazıştığımı hatırlayamıyorum. Nereye gel demiştiniz? Ne için? Acaba diyorum beni bir başkası ile mi karıştırıyorsunuz?

Çok daha yol var derken haklısınız, benim de sizin de ve elinde bir olta olan herkezin de çok yolu var. Çünkü olta balıkçılığında ne tek düzen bir sistem ne de olmuşluk denilen bir olgu vardır... 60 yaşındaki olta balıkçısı da balığın davranış biçimlerini inceleyerek gelişen teknolojiye ayak uyduracak, 5 yaşındaki kardeşimiz de... O yüzden dediğiniz gibi ZAMANLA İNŞALLAH...

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Emre öncelikle av için tebrikler

Sonrasındada; Adam İmzasında Oltacı Emre diye bir blog açmış ve burdada balıkçılık adına bir sürü görsel sergilerken yanındada kendi imalatı bir sürü çapari ve düzenek mevcut hiç baktınızmı bunlara. bir bakınız sonra adamın çapariciliği ,takımcılığı hakkında yorumlar yaparsanız bence daha sağlıklı olacaktır zannederim.

Yoksa Klavyeden çapari kösteği bağlamak ile takım donatmak o kadar kolayki. o kadar kolay......

4 nesildir balığa olta sallayan birisi olarak emek verilen şeyler üzerinde takdir etmek bence daha güzel olacaktır diye düşünüyorum

Sevgiler

8. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm

İşte anlamadığım konu bu Ali abi, yani bir kullanım olmadan zamanla olacak, daha çok yolun var eleştirilerini aklım almıyor. Balığın güncel davranış biçimlerini takip ederek ve gelişen teknoloji ile misina seçimlerini ava uygun kullanarak çalışıyorum.

Elbette daha çok yol var herkez için ancak güncel hali ile bu çaparilerin olmamış, eksik kalan yönlerini açıklar mısınız Mustafa Bey? En azından tecrübeleriniz ile biraz daha yol almaya bakayım ben de... Lütfen suda çalıştırılmadan olmaz demeyin çünkü henüz kullanmadığınız bu çapariler için yorum yapabiliyorsunuz. Bu çaparilerin kusurlarını alabilir miyim??

Lütfen çapari ve kösteklerin kusurlarını ve daha zamanı ihtiyacı olan yönlerini söyleyiniz ki, el işçiliğimi tavsiyeleriniz doğrultusunda geliştireyim...

9. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Emre'den güzel bir av daha.. tebrik ederim kardeşim, bu balığı 5'er 10'ar çekmeye bayılıyorum, afiyet olsun :)

10. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Sağol Berkan abi, hele ki yakında oynayan istavritin avcılığı ince takım ile bambaşka oluyor ;)

11. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Tebrik ederim emre kardeşim. Daha güzellerine inşallah. Dün akşam bende Gürpınar kısımlarındaydım ama 1-2 vuruş haricinde bir şey yapamadık.

12. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Teşekkürler, daha güzelleri herkeze nasip olsun inşallah.

Kısmet artık bir sonraki gidişinizde oltanız boş kalmasın reeling

13. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrikler Emre çaparilerin kalitesi resimlerde bile kendini belli ediyor.

14. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Emre kardeşim avın için kutlarım devamlarını dilerim .Bir laf vardır meyve veren ağaç taşlanır diye, bu ve bunun gibi, çekememezlikleri daha çok duyarsın gibime geliyor :)hala videoyu bekliyorum, kösteği bedene dizmek için :) saygılar rastgele.

15. tosya7281

tosya7281 bilal ipek

Favori Kamış:
    lineaffe
    Favori Makine:
    shimano exage 6000
    En İyi Avı:
    ????
    kardeş onu bunu bilmemde inci gibi dizmişsin :))

16. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Teşekkür ederim...

17. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Biliyorum Recep abi, bloğuma da yazmıştın foruma da ama kameramın tripotunu bulamıyorum. Ama en kısa sürede onu da ekleyeceğim ve hatta sana heber de vereceğim.

18. rastgele05

rastgele05 BÜLENT TOSMAK

Favori Kamış:
    micthell privilege 4.30
    Favori Makine:
    balzer metallica 760 br
    En İyi Avı:
    1 1,5 palamut
    Emre birader balıklar sıradan geliyor çünkü onları yakalamak elimden geliyor ama
    daha öncede söylediğim gibi böyle düzgün ve güzel çapari bağlamayı beceremiyorum seninkileri gördükçe yaptığımız avcılığın eksi yönlerini görüyorüm
    ama herkes bu işi yapsa senin yaptığına zanaat denmezdi tebrikler hepsi kusursuz
    olmuş

19. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Teşekkür ederim, daha önce de söylediğim gibi onbinlerce-yüzbinlerce bağlayınca bir zaman sonra oturuyor. Tabiki yaparken zevk almak da en önemli kurallarından.

20. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Teşekkür ederim Emre merakla bekliyorum :)Davet edersen İstanbula bile gelirim seni izlemek içinmrsparkle mrsparkle