Merhabalar. Yaz geldi ve her amatör olta balıkçısının özlemle beklediği av sezonu başladı. Bugünlerde kendime yeni bir kamış almayı düşünüyorum. Amacım 80-110metre civarı yemli olatalarımı atabileceğim ve belirttiğim ağırlıktaki kaşıklarla at çek yapabileceğim bir kamış almak istiyorum. Hedef balık sudak ve deniz levreği. Bana kaç metrelik ve kaç atarlık kamış tavsiye edersiniz? bütçe olarak maks 90 TL verebilirim. Yukarıda belirttiğim atarlı kamışlarla istediğim mesafeye atabilir miyim? tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ben de bir tane D.A.M var.bir abim hediye etti. modeli e-motion tele 70 .360cm boyunda çok güzel ve kaliteli bir kamış bulabilirsen almanı tavsiye ederim. atarıda 20-70gr 8 parçalı oldukça hassas bir kamış.
teşekkürler tavsiyen için. yani 80-110 mt mesafe için 40 ile 80 gr arası atarlı kamışlarla ilgili alma durumu için doğru yoldamıyım? Birde boy olarak minimum kaç metre almalıyım. Çok zorlanmadan atış yapabilmem için. Çok büyük kamışda olsun istemiyorum.
80-110 metrelere bahsettiğin gramajlarla ulaşman için gerçekten birbirine kombin ve uyumlu bir takım sahibi olman gerektiğini düşünüyorum, 'kamış,makina,misina...' balığı bu kadar uzaklarda aramadığım noktada,maksimum 80gr atarlı Lineaeffe S-flex 3.90 kullanıyorum çok da memnunum. lakin üzerinde yazan 80 gr atar seni yanıltmasın en ideal 50-60 gr'larla performans veriyor,
Teşekkürler verdiğin bilgiler için. o zaman 100 gr atarlı sanki benim işimi görür gibi değilmi? bendede bi aralar sflex vardı ama 250 gr atarlıydı. benim için çok sert olduğu için satmıştım. şimdi beni zorlamayacak rahat atış yapabileceğim bir kamış arıyorum. Amacımı söyleyeyim. Amacım sudak avlamak genel olarak. göletin hemen hemen her yanı 60 70 metre civarlarında yosunlarla kaplanmış. ben bu yosunları geçebilecek atış yapmak için kamış almak istiyorum. Değerli bilgilerinizi söylerseniz sevinirim?
esnek fakat sağlam bir kamışa, spin bir makinaya, ve ince fakat kolay kopmayan 200m kadar misinaya ihtiyacın var. Özgür'ün de dediği gibi 80gr atarlı bir kamıştan maksimum verimi 50-60 gr kurşun attığında alırsın.o doğrultuda bir tercih yapman gerekir. bu dogrultuda yüksek carbon kamış önericem . ince misina tercihini çok sağlam olduğundan örgü tip 0.16mm yada 0.18mm'den kullanabilirsin.bu misinalarda 7-12kg arasında bir çekme kuvveti var. makina için ise çok fazla çeşit var bütçene uygun bir tane spin makine seçmeni tavsiye ederim. shimano hyperloop uygun bir model olabilir.
çok teşekkürler verdiğin değerli bilgiler için. http://www.avmarketi.com/asp/product/6546/RYOBI-FUJI-KARBON-KAMIS-3-25MT şöyle bir kamış buldum. Kaliteli bir kamışa benziyor . aksiyonuda fena değil gibi sanki. İstediğim mesafelere ulaşabilirim gibi geliyor. birde shimanoların alivio ları bütçeme uygun. çok fazla para vermeden ryobi iyi gibi geldi
Ryobi markası iyidir. Göndermiş olduğun linkteki kamış benim de hoşuma gitti açıkçası kullanan varsa mutlaka bişeyler yazar. dediğim gibi güzel bir kamışa benziyor..
ryobi kamış ve makinaları iyidir ama 3.25 lik bir kamışla söylediğin mesafelere çıkmak bence zor ama iyi bir tekne kamışı olur benim tavsiyem shimano alivio 420cm 100 atarlı surf veya daha iyisini istersen nexave 420 cm 80 atarlı surf ü tavsiye ederim makina olarak yine genişkafalı ve hafif bir surf makinayı ve misina da kaliteli bir markada 0.25 i geçmemeni tavsiye ederim
ok teşekkürler. tavsiyelerinizi dikkate alacağım. ryobinin 3.75 lik 50-145 gr atarlı kamışıda var. birde sizin dediğiniz kamışlar arasında seçim yapmaya çalışacağım. Ama bütçemi çok zorlamayacam. Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=28654 Birde şu kamışa bakarmısınız? Bu nasıl sizce? Tavsiyelerinizi bekliyorum.