30 kasım sabahı,yaklaşık 3 haftadır dalamamış olmam,ve bayram fırsatını kaçırmamam için,akşamdan malzemeleri hazırladım,hava durumu yagmurlu gösteriyor,fakat,yagmur yagmıyacagını ümit ediyordum,sabah oldugunda, yagmur yagıyordu,tekrar yatıp,11 e kalktık,derken yagmurun kesildigini görünce,büyük bir sevinçle hazırlandık,ve yola koyulduk,dalış yerine geldigimde suyun lodos,dalgalı oldugunu gördüm,lodosu internetten bakmıştım,ama en azından dalgalı bir deniz beklemiyordum,malum dalgalı denizde 2 m yi geçmiyorum,midem çamaşır makinası gibi allak bullak oluyor,bi oraya bir buraya,görüş yarım m,1 m arası degişiyordu,balık yok denecek kadar azdı,sadece minik akvaryum balıgı boyutunda,lapin yavruları geziniyordu,suları 13-14 c lere düşmesiyle balık varlıgı yavaş yavaş azalarak,derinlere çekilmiş,bosa gezdigimi düşünürken,görüşün az olmasıyla sıg denecek kadar,az olan kıyıya yöneldim,malum dere kenarı çamurlu,belki bir pisi görürüm,umudundaydım,artık 2 saat kadar olmuştu,dalgaların ve bulanıklıgın,yorgunluyla sudan çıkmaya karar verdim,yavaş yavaş kumluk alandan giderken,iki çift göz gördüm,kuma iyice gömülmüş,muhtemelen pisi ordan kalkmış,yoktur diye düşündüm,makarasına zıpkını attım,gerçekten pisiymiş,bugünün yorgunluguna degmişti,sudan çıkmadan,birazda midye çıkar,diye peder kitledi,torbayı,malum,oda midye tava hastası,ihtiyacım kadar tavalık çıkartıp,soyundum,giyindim,saat 4 e gelmişti,ordan arabayla piknik alanına gidip,sucuk ekmek,çay eşliginde saat 6,5 7 e kadar temiz hava aldık,piknik yapıp ailecek,güzel bir gün geçirdik,akşam ayazına ragmen güzel bir gündü,daha iyileri sizlerin olsun,dalın saglıcakla...
Tebrikler Fatih. O kadar sıkıntıya tek balık ancak, nasipten ötesi yok. Fotolar da ayrı güzel. Paylaşım için teşekkürler.
Fatih tebrikler, Azimle yılmadan balığı aramış ve nasibini almışsın, umarım bundan sonraki avların daha da iyi geçer ve yüzünü güldürür
teşekkür ederim,sagolun,abilerim,kışın maalesef böyle av bulmak çok zor marmarada,su sıcaklıgı 15 c altına düştümü,balık görmek ayrı bir sorun,dalış yapmak ayrı bir dert,kalın elbiseler,fazla agırlık,gerçekten yazın süper,hem su sıcak hem balık bol,hemde ince elbiseyle av daha iyi,kışın bu tür zorluklara katlanmak gerekiyor...
Sevgili Fatih pisi pisine kaçırmışsın balıkları.Neyse şansına pisi balığı da denk gelmiş nediyelim bir daha ki sefere nasipse daha büyükleri gelsin.Tebrikler.
sagolasın,gürcan abi,valla hakikaten pisi pisisine günü kurtardık,nu arada resimlerde dalga sönük halde çıkmış,ama lodos gerçekten çok kuvvetliydi, dalgadan bi saga bi sola,görüşte az,yinede çok şanslı sayıyorum kendimi...