http://www.milliyet.com.tr/Yasam/So...iID=15&ArticleID=1138770&Date=13.09.2009&b=30 kglik levrek yakalandi Milliyet gazetesindeki bu habere göre Zonguldak'ın alaplı ilçesinde 90 cm ve 30 kg.'lık levrek yakalanmış. Levreğin Akdeniz'de 20 kg, Karadeniz'de maksimum 15 kg. boyutlara çıktığı kabul edilir. Eğer doğru ise müthiş bir olay. Haberde abartı olabileceği gibi, balığın levrek değil Granyöz (Sarıağız) olabileceğini de düşünüyorum. Bilindiği gibi levreğe benzeyen bu balığa yanlış olarak Sarıağız Levrek de denir. Karadeniz'de seyrek de olsa bulunur. Maksimum boyutları 2 metre ve 60-70 kg.
Aret 30 kg levrek azınsanmayacak bir rakam fakat balığın doğru dürüst bir fotoso dahi yok...paylaşım için teşekkürler...
Evet haklısın o bilgide de bir sakatlık var. Levrek benzeri yapıya sahip Granyöz'ün 30 kg. olanı 1,5 metre oluyor.
Benim oğlum 98,5 cm ve 18 kg iken bu levrek 90 cm olupta nasıl 30kg geliyor anlamak mümkün değil Dediğiniz gibi haberde yanlışlık var yada çok abartmışlar,hatta abartmayı abartmışlar
Çok komik yaa, daha önce 15.5 kg lık levrek gördüm boyu 130 cm ydi. 90cm levrek taş çatlasın 11 kilo ya vardır ya yoktur.
Hakikaten o büyüklükte levrek olacağına ben de inanmıyorum.Bu arada resimde görülen balık Bandırma çevresinde avlandı.
resimdeki levrek değil ki ya bide 30 kiloluk balık olsa o adam o balığı ellerini açarak balığı bize uzatıp tutabilir mi ? levreğe görede fazla şişman sanki
30 kg levrek olur mu? Olabilir, belki, sıradışı da olsa olabilir. Ama 30 kg levrek 90 cm olmaz. 90 cm levrek, hadi gelsin. Orkinos daha tombuldur, daha ağır çeker, onun bile 90 kg olanı bundan büyük oluyor. Ya levrek 90cm, kilosu neyse o. Yada kilosu 30 (zor biraz ama) boyu neyse o. İkisinden biri yanlış gibi geliyor bana. Bir ilave yapayım, yaklasışk bu boyda, 80 - 90 cm arası devri zamanında yakaladığımız bir levrek 9 kg'yu az buçuk geçebiliyordu. Yani 3 misli gibi çok abes bir orantısızlık var.