bu misinayı sipariş ettim at cek için kullanıcam, asso classic kullanıyordum verim alamadım sahtenin pesinden gelen balık turna almıyor yada dönüyor carbon asso deniyecem birde insallah yarı yolda bırakmaz saygılar. başlıgı yanlış actım özür, hastalık halleri işte 300 metre olacaktı.
Makinaya %100 fc veya coated (kaplama) fc sarilmaz. Sert olurlar ( her ne kadar soft yazilmis ise de ) spin aksiyonlarinda çabuk yipranip suda normal bir monoflament misinadan hada belirgin, görülür olurlar. Iyi bir mono veya örgünün ucuna 1 kulaç kadar fc ilavesi takimini daha avci yapar. Bence yanlis seçim.
neden sarılmaz peki abi ? ip misina sanki ckmu saglam oluyor at cek yaparken o bile dolanıyor sok yapmak gerekiyor vesayre arkadaşımda sardı suan kullanıyor su 150 liralik okuma trio S var ondada, asso classic var bende 30 luk turna alamıyorum at cek yaparken goruyor haywan kafasını cevirip gidiyor, aynı misina ile arkadasım manavgat antalyada 3 tane aldı, sakin yanlıs anlasılmasın konustuklarım, fc misina belli bir dönem sonra anası aglıyor dogrudur inanıyorum ip misinam yok asso classic 25 lik 30 luk var ne yapmam gerekiyor siparişi bile verdim cunkü avmarketinden.
arkadaşımı aradım sordum simdi çok sert değil diyor cok da yumuşak değil dedi. bakalım artık bahıtmıza nekadar balık yakalayacaz bu misina ila görecez.
Anlattim ya iste. Kirilma siyrilma yapar zamanla serttir ürkütür. Ben spinde 1 kulaç 030 fc öncü bagliyorum, arkasi 0.16 örgü. Daha da inceltebilirsin arzuna göre. Fc bol dersen 2-3 kulaç da öncü baglanabilir. Trio örgüyü kusan bir makine, 0.25 civari çekeri saglam bir yumusak mono daha uygun olur. Tabi bu benim fikrim ve kullanimim. Her yigidin yogurda kasik çalma eylemi farklidir.
Roy abi doğru aktarmış şahsen benimde denemelerim oldu ama çabuk kırılganlığı ve yıpranışı değmiyor doğrusu .. Bu iple ilgili sıkıntıları ciddi anlamda bende sık yaşıyordum ve bıktırmıştı artık, ABS makara bir makina her derde deva geldi bütün sıkıntılar ortadan kalktı
30 luk asso ile fc misinayı sok yapsam o zaman nasil olur ? makarada suan 150 metre misina var oda zamanla eskiyecek ama suan saglam yeni, artık birşeyler yapacam ama örgü misinayı kullanıcak makinam yok malesef.
ben misina kullandığım zamanlarda asso ultra kullanırdım, yumuşak ve sağlam olurdu. şimdilerde pek bulunmuyor. bir sitede gördüm, 0,26 ve 0,28 olanından 300'er m. sipariş verdim, ürün fc kaplı ds modelinden geldi. arayıp söyledim, stokta ultra olmadığını, iki ürünün aynı olduğunu söylediler. sanki ben hiç kullanmadım ya, ama uğraşmak istemedim. yine de 0,26 olanı gönülsüzce makinaya sardım ve avlağa gittim, daha 2.mi, 3.mü atıştı, makaradan top top misina boşladı ve düğümlendi. sinirlenip misinayı kestim attım. şimdi kalanları yemli takım yapmada kullanıyorum. bence makinaya hiç sarma.
makinanızın markası nedir ve kac metre makaraya sardınız? bende classic 30 mm 25 mm , var alivio 4000 fc makınama sardım hiç bir sekilde öyle bir dolaşma gam yapma sıkıntısı olmadı ben 30mm misinayı sıcak suyla beraber sünger yardımıyla ıslatarak sarmıstım ozaman hala canavar gibi saglam ? sahtelerimde agır biraz abanıyorum deniyorum hiç bişi olmuyor örgü düğüm kullanıyorum rapala halkasına hiç bir sıkıntı görmedim ama fc misinalar soyuluyor belli bir zaman sonra nasıl bir sok yapsam diye düşünüyorum suan misinalara assodan başka elimde misina cok cunkü
ben 7 yıl asso kullandım ve hiç sıkıntım olmadı. ama fc misina hangi marka olursa olsun sert olduğu için makinadan fazla boşalır ve dolaşma sıkça olur. ben fc'yi trio 30s ile kullanmıştım, 5 gr. dan 40 gr.a kadar sahte ve jig atarım. yaklaşık bir yıldır daiwa sweepfire ve örgü kullanıyorum sıkıntı yok çok şükür. yakın zamana kadar şok kullanmıyordum. şimdiki örgüm biraz kalın, onun için nippon ghost 0,37 fc kaplı misinadan 30 cm. şok kullanıyorum.
abi bende sok kullanıcam vedat amcamada sordum kesinlikle sarma dedi, 30 luk asso classic ile 30 luk fc misinayı sok yapsam nasıl olur acaba yada 25mm classic ile 30 luk fc kaplı misinayı canım sıkıldı bu işe öğrenmenin yaşı yok ama yazın gördügüm maskeyle o barracudaları yakalamam lazım birtanesı aile doyurur o derece büyük gelebiliyor meraya ama ? sok işini bilmiyorum nasıl yapacam bakalım 30 luk asso sıcak suyla saydım dedimya baya atcek yapıyorum onunla rapala halkası takıyorum sahteyı sudan cıkarınca bekliyorum biraz, halka rapalayı dönderiyor durdugunda bir kac tur gene atıyorum daha gam yapmadı insallahda yapmaz iyi misina saglam ama gam yapma sansı var işte ondan sevmedim cünkü 1 makara misinayı oncesinde cöpe attım baya bir gam yaptı ondan sonra, arkadasım sıcak suyla süngerle sar dedi onu yaptım sorun gecti ama ilerde ne olur bilmiyorum saygılar.
kardeşim bence mono misinaya tekrardan şok yapmana hiç gerek yok. bırak monoyu, ben örgüyü bile bir yıl şoksuz kullandım ve yakaladığım balıkların çoğu levrek, hem de gündüz saatinde. levreğin ya da başka bir balığın oltaya atlayası varsa ipin görünmesini takmıyor, şap diye kapıyor sahteyi. bahsettiğin balık takibi ve sardımaması olayı zaman zaman bizde de oluyor, çoğunlukla da yatık deniz de ve gündüz saatinde. eğer hedefin baraküda ise aynı merada gece avlanmayı dene, eğer gece avlanma imkanın yoksa sahtene çeşitli aksiyonlar ver ve balığı tahrik etmeye çalış. biz baraküdada en çok strike pro jl 120f 206A kodlu sahte ile başarılı olduk.
trio örüyü kusan bir makina demişsiniz ve bu çok doğru, bunun nedeni nedir? sadece örgü değil diğer misinalarda da çok sıkıntı yaşadım tiro da..
Kusma sebebi makara yapisi. Abs-arc denen sistemle yani makaranin tepe kismi alt kisimdan genis ise o makina kusmaz. Iyi sarim yapamamasi da bunda etkili tabi. Kötü sarim sebebi genelde rotor balansi, klape telinin az-fazla kapanmasi, saftin kalite ve ayari vs... olabilir. Bu tip makinalara en iyi misina yumusak ve ince misinadir bence.
çeşitli marka sahtelerim var gecende aldıgım yeni sahtelerimde var yalnız, kamış boyu uzun 2.70 ondan wtd yapamıyorum 2.40 bir kamış alıcam sezonda tekrar :thumb: aklımda, evet hep aksam üstü avlanıyordum yada sabah körü hawalar biraz daha ılırsa gece avlanıcam o zaten hep aklımda sunizit illeti olmasa üşüyünce basım agrıo deli gibi ensemde dahil eli kulagında onları bitircem burada atlamıyorlar bu ara sahtelere dünde avlanırken ölü dalga yatıkdı deniz zaten ondan almadı ? yada küçük yem cok karnı yok anlamdım
aksiyon deyince hep yanlış anlaşılıyor, daha doğrusu eksik anlaşılıyor. su üstündeki ( bazı sahtelerde su altında ) WTD dışında, dalan sahtelerde de yaralı balık, paniklemiş balık hareketleri, veya sizin aklınızdan geçen, içinizden gelen doğaçlama kamış aksiyonları olabilir. yavaş sararken arada hızlanıp durmalar, kamışla arada küçük vuruşlar vs. özellikle yatık denizde dümdüz sararsanız balık da bir karış arkasından oklava gibi dümdüz gelir ve önünüzden geri dönüp gider.
suyun üzerine cıktı en son, abi milim ya dokunmadı sahteye kafayı cevirdi gitti birde acıkta oluyor bu olay ben sahteyi cekiyorum, kafayı yedirtti büyüktüde marinada atıyordum ondan beri gitmedim daha.