Herkese selamlar Küçük ailem 1 haftalığına Balıkesire gidince meydan bana kalmıştı. Bende işten Perşembe ve Cuma günü için izin alıp kendi ailemin evine geçtim. Tek planım yorulana kadar olta atıp, geri kalan zamanlarımda da televizyon karşısında karnımı kaşıya kaşıya yatıp uyuklamaktı. Perşembe sabahı kuvvetli lodos altında olta atmaya başladım. Uzun uzadıya yazacak çok bir şey malesef olmadı, balık kıyılamadı, sabah suyunda tek balık alabildim. Sonrasında uzun bir süre bekleyişin ardından lodosunda beni seme etmesi nedeniyle pes edip çay-kahve içebileceğim bir yere geçtim. Ara ara denizin gözümün seçebildiği en uzak noktalarındaki dalga durumuna bakıp, şansımı ölü dalgada denemek için denizin yatara geçmesini bekliyordum (tabi yatarsa ) Öğlen civarı açıktaki dalga köpükleri sönmeye başladı. Bende tekrardan olta atmaya başladım ve yarım saat içinde kısa ve sörf kamışa aynı anda vuruş alıp balıkları kıyıya aldım. Maalesef lodosun poyrazla çarpışması kısa sürdü ve tekrardan lodos fırtınası başladı. 1-2 saat daha olta atıp bir mırmır daha alarak avı bitirdim Cuma gündüz fırtına çok kuvvetliydi, fırtınayı yemeyi gözüm kesmedi olta atmadım. Dünkü lodosta fena çarpmış kafam seme gibi olmuştu. Bende boş gözlerle televizyondaki garip garip gündüz programlarına bakarak vakit geçirdim Cuma gecesi ve cumartesi gündüzü tam balık havasıydı. Lodos rüzgarı yatıyor.. dolayısıyla neredeyse sıfır rüzgar ve bol dalga var. Planımda Cuma günü akşam-gece avı yapmak vardı ama cidden rüzgar içime fena işlemiş, yataktan çıkamadım. Saati gece 03e kurup yattım. Cumartesi sabahı Oltama geri saldığım 2 mığrı 2 de küçük balık takılınca umduğum boyda balık yapmayacağını düşündüm, kendimi de çok hırpalamak istemedim. Eve gitmekte zor geldi, takımları madyalayıp saati de sabah 06.30 a kurup arabada uyudum . Bu haftaki mığrılar ufaktı bunların yerine geçen hafta yakaladığım sezonun en toraman mığrısını paylaşmak istedim.Videonun sonunda kösteği patlatırken yaptığı vida gibi dönme hareketinin aynısını avına saldırıp lokma kopartırken de yapıyor. http://www.youtube.com/watch?v=RQI01oDvkXY&feature=youtu.be Sabah 7 gibi ilk balığımı aldım. Sabah suyunun çok hareketli geçeceğini düşünüyordum ama gerisi gelmedi. Moral bozukluğuyla 2 saatten fazla bekledim ama 2-2,5 saat sonra bir anda balık başladı. 3 saat kadar balık yaptı. Aynı takımla hem çupra hem ahtapot çekerken yaşadığım heyecanı anlatamam. Tabi bunları kıyıya alana kadar gelenin dev bir çupra olduğunu sanıyordum Ahtapota yaşattığı heyecan için teşekkür edip kolundan tutarak denize kadar eşlik ettim. Saat yarım gibi lodos yeniden şiddetlendi. Balık yapmayacağını düşünüp avı kafamda bitirsemde olta atmayadevam ettim. Sonradan oltama takılan kaba lidakinin yuttuğu iğneyi çıkartmaya çalışırken durduk yere balığı paralayınca olta atmayı bıraktım. Bu raporla av sezonu kapatıyorum. Normalde gerçek anlamda avlanmak için olta atmaya eylülde başlayıp, mart başı gibi son cemre düşünce de bırakıyordum ama bu sene kış kışlığını yapmadı, benim için sezon erken bitti. Muhtemelen balık yakalamak için bir kere daha olta atarım ama daha sonra her hafta olta atmak yerine eş-dost veya hanımla duruma göre mangal, çay, arpa suyu eşliğinde keyfe keder ispari beslemek için kamışlar suda olur. Herkese rastgele
Nefis bir rapor Önder, ellerine sağlık. Her ne kadar yalnızca bir an beklentin ölçüsünde av verse de deniz, aldığın balık boyları ve raporu kurgulayışın çok güzel. Mığri videosu da ayrı bir renk katmış, her ne kadar kendisini pek görmek istemesem de. Bize de arada o boylar denk gelmekte. Takımı dönerek nasıl bitirdiği de görmeyenler açısından iyi olmuş. Bir de takımı yağ tabakası yapar ki, takım aynen çöpe. Sardalya yeminin en kötü tarafı miğri. Bu sezonun jübile avı, bereketli geçer umarım. Rastgelsin...
Çok teşekkür ederim Volkan , mığrı konusunda hem fikiriz Mığrının yakalanmasa bile oltaya vurduğunu hissedersem de takımı çöpe atıyorum. Dediğin gibi o yağ tabakası balıkları kaçırıyor. Benim için jübile raporu ekstrem birşey yakalamadıktan sonra sanırım bu rapor olacak. İnşallah senin güzel raporların devam eder arkadaşım, rastgele
Kardeşim , kısmetse bu sezon senden sezon jübilesi olarak trofe raporu alacakmışız gibi hissediyorum.... Hislerim beni kolay kolay yanıltmaz... Kimbilir belkide trofe avına canlı tanık olurum... Devamına rastgele...:thumb:
Önder abi tebrikler, senin istediğin gibi geçmemiş olmasına rağmen bizim bu seneki yaptığımız en bereketli avdan bile 2-3 kat daha bereketli geçmiş Beterin beteri var yani Bu arada yem olarak sadece sardalya mı kullandın abi? Mırmır avı için sardalya kullanıldığını bilmiyordum da ondan sordum. Daha güzel avlar dilerim
Önder merhaba, avın bence güzel geçmiş. Fazlası emin ol şu sıralar yok. Bundan sonra hava alma, piknik, gezi arası denizde bir olta olur. Onun da nasibi neyse o işte. Sevgilerimle.
Teşekkür ederim Hemşerim Bu hafta gelseydin iyiydi, rastgele Bu sene kısmet olmadı Abi, bu saatten sonra da yakalamam zor. Ben sezonu kapattım, İnşallah size denk gelir. Havalar biraz daha ısındığında uygun bir zamana plan yapalım, görüşmek üzere
Yanliş anlaşılmasın çok şükür güzel avlar oldu ama her yıl işler daha kötüye gidiyor arkadaşım. Mırmırın birini kokmuş mamunla aldım, diğer balıkların ikisi madya, geri kalanını sardalya ile yakaldım. Büyük mırmırlar sardalyede yer ama tabi bir boru kurdu veya mamun kadar etkili bir yem değildir. Ben çupraya atmıştım mırmırlar bonusu oldu. İğneler vmc 9335-2 sasame f14- 1/0 ve owner 50339-3/0 Daha güzelleri senin oltana gelsin arkadaşım, rastgele Benim balık avı (sabah suyu) için en sevdiğim aylar ocak ve şubat ayıdır ama maalesef şu son iki senedir bu aylarda balık zayıf gidiyor. 3 sene öncesine kadar havasını tutturdunmu sabah 5 te olta atmaya başlayıp gün doğduktan sonra yeter bu kadar balık dediğimiz zamanlar olurdu. İnşallah sebebi sadece az yağmur yağması ve havanın mevsim normallerinin üstünde gitmesidir. Geri kalan dediğin gibi Teşekkür ederim, keyifli avlar dilerim arkadaşım, rastgele Özel yerler değil hemşerim, lodos yaptı arkasına poyraz vurdu oltası/rapalası suda olan balığı aldı. Aynı yerden bu gün atsam muhtemelen birşey yakalayamam. Forumu okuyacak zaman bulabilsemde yazacak kadar zaman pek bulamıyorum. Spin kamış arıyordun eğer almadıysan elimde kırığı çıkığı olmayan 4 yaşında bir salina 2.40 var. Ben kullanmıyorum, işine yararsa verebilirim. Acelen yoksa mart başı gibi Balıkesire geleceğim geldiğimde teslim ederim. Rastgele
Teşekkür ederim Sayın Abim Geçen Hüseyin Abiyle konuşurken bahsin geçti, Onun da selamı var. Geldiğinde görüşmek üzere
Güzel rapor olmuş aksilikler olsa da sahilde olmak ve oltanızın suda olması yetiyor insana. Bu yıl mevsimler de balıklar da huylarını değiştirdi. Biz güney marmarada da aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Her sezon giderek saha az balık kıyılıyor.
Teşekkür ederim komşum , kusura bakma geçen hafta sonu çıkamadım ama bu hafta sonu olta atmayı istiyorum, kesinleştiğinde seni de ararım, fırsat bulursan beraber atalım, görüşmek üzere Teşekkür ederim Aynen dediğiniz gibi.. Ben bu şubat ayından hiç birşey anlamadım; hava aynı nisan- mayıs gibi geçiyor, kış balıkları sanki erken kesti ama nisanda başlaması gereken bahar balıkları da şimdiden kıyılamaya başladı. İklim dengesi gitgide bozuluyor, sonumuz hayır olsun. Avlarınızda başarılar, rastgele