30 temmuz ilk zargana raporum

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında faruk 1905 tarafından paylaşıldı.

1. faruk 1905

faruk 1905 ömer faruk akpınar

Favori Kamış:
    remixon telesurf smart 420
    Favori Makine:
    remixon ultra surf 6500
    En İyi Avı:
    40 cmlik kefal
    Bu gün sabah 6 :15 de başlayıp 10:30 gibi bitirdiğim zargana avında yem olarak kurtçudan bir gece önceden aldığım kaya kurtlarını kullandım takım ise zargana topu önünde 0.22 beden mono misina ucuna 7 numara sanırım zargana iğnesi makinede ise 0. 27 florocarbon misina kamış 3 metre klasik kamış ilk atışımı saat 6 yı çeyrek geçerken yaptım ve benim için bir ilk oldu takımı kıyıya çekerken balık yemi aldı ve iyide basıyordu tabi bende hem ilk atışta hemde zargana tutmanın heyecanıyla elim ayağım titreyerek balığı aldım baya heyecan bastı daha ilk atıştan balığı alıncareeling
    Güzel bir zarganaydı Dahasonra 3. atışta bi tane daha aldım günün bereketli geçeceğini düşünerek atışlara devam ettim ama daha sonra hiç zargana alamadım son kurdu saat 9 gibi kullanırken bir tanede kefal geldi oltaya fakat kıyıya kadar getirdiğim kefal son bir hareketle iğneden kurtuldu toplamda 2 zarganayla avı sonlandırdım balıklardan biri 42 diğeri 38 cm geldi

saat 10 30 akadar ise kıyıda bulduğum bir kuş tüyünü iğneye bağlayarak at çek yaptım( kurt bulamayınca) sebebi tüy aynı gümüş balığına benziyordu at çek yaparkende dönüyordu bununla bi kaç balık takibi olsada kandıramadım fakat ilginç bi şey oldu bi ara deniz kabarırken oltayı hızlı hızlı çekmeye koyulmuştum ki büyük sırtı gıri bir balığın tüyün bi sağında bi solunda yüzdüğünü gördüm taki kıyıda beni görene kadar beni görmesiyle kaçması bir oldu bi daha çok atış yaptıysamda balığı kandıramadım bir dahada takip olmadı acaba bu büyük bir kefal olabilirmi yoksa levrek miydi bilemedim burada genelde kefal ve ispari çıkar hiç levrek tutan yada zıpkınla vuran görmedim fikri olan ustalardan, arkadaşlardan yorum bekliyorum herkese bol ve güzel avlar rastgele
    [​IMG][​IMG][​IMG]

2. Mustafa67

Mustafa67 Mustafa Kartal Yapıcı

Bende daha yeni geldım balıktan ipek salladım ama tık yok sahil boyu kefal doluydu o kadar kefal varken ipege balıkmı vurur
    gittim ekmek aldım kefaller ekmege bıle gelmıyo cozemedım hayvanları

3. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Tebrikler. İlkler unutulmaz:). Top arkasına 3 adet 5.5 cmlik raglouyu 2.5 metre beden üzerine eşit aralıklarla bağlayın. Köstekler 15 cm civarı olsun. Zargana toplu atçek düzeneği, raglou düzeneği vs. diye aratırsanız çıkar. Bu şekilde hem sıkılmadan avlanırsınız, hem daha çok noktayı tararsınız hemde toplam maliyeti 3 lira olan bu düzeneği biçok avda kullanarak yem maliyetinden kurtulabilirsiniz:). Hem su yüzeyine yakın avlanan avcı balıkların atlama ihtimalii var bu düzeneğe.

http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=55056
    http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=55011

Balık büyük ihtimal kefaldir. Kefaller yanlarında hızla geçen şeyleri takip eder. Rastgele...

4. sabriyazici

sabriyazici sabri

kısmetin açık olsun daha iriler rast gelsin

5. rko

rko mustafa

Ömer tebrik ederim , aramıza bir zargana sevdalısı daha katıldı :)

6. ozkan79

ozkan79 özkan

Omer merhaba,

Buyuk zarganalar havyarda oldugundan derindeler oltalara pek tesrif etmiyorlar

Bu 40 cmlikler havyar tutmayan gecen senenin yavrulari hep,

Anneleri babalari agustos ayi icinde bol bol oltalarimizi ziyaret edecektir,

O tuyu neyin takip ettigi hakkinda bir fikrim yok

Buyuk ihtimal kefal yada,luferdir,

Rastgele.

7. faruk 1905

faruk 1905 ömer faruk akpınar

Favori Kamış:
    remixon telesurf smart 420
    Favori Makine:
    remixon ultra surf 6500
    En İyi Avı:
    40 cmlik kefal
    Teşekkür ederim tavsiyeni denemeye çalışcam sonuç alırsam bildiririm