300TL'ye kadar Spin Kamış için yardım

Konu, 'Kamışlar' kısmında ScarSwag tarafından paylaşıldı.

1. ScarSwag

ScarSwag Berk GUNDONER

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 240 10-40
    Favori Makine:
    Okuma TrioS 30 - Daiwa Megaforce Thsl 1000
    En İyi Avı:
    Eşkina 750 gr Turna 50 cm
    300 Tlye kadar bütçem var 240-270 aralığında almayı düşünüyorum aklımdaki kamış şuan için savage gear bushwhackerın 15-50 g atar 243 kamışı önerilere açığım.

2. Emre polat

Emre polat Emre

Daiwa crossfire 270 önerebilirim yaklaşık 7-8 aydır kullanıyorum bi sıkıntısını görmedim 10-40 gram atarlı. Fiyatıda bence makul,yinede iyice araştır derim

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Ben kullanmadım ama, kullanan sağlam arkadaşların memnuniyetine istinaden, Shimano Vengaence mi neydi, öyle bir şey var, onu tavsiye edebilirim. Fiyatı da 100 TL civarı imiş, baya uygun gibi.

Birde balzer'in diabolo 3 modelleri var, fiyatları da aynı seviyede.

4. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 3 Parçalı-Lineaeffe Spider Surfer 420 cm - Okuma Helios 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi ApPower 8000 - Okuma Ceymar 40
    okuma helios 270 20-50 sıfırları 240a filan alınır

5. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Majorun solpara sına bakın.

6. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    daha önce spin kamış kullandınız mı?
    önce çevrenizde ki arkadaşlar ile ava gidip 1-2 kamış deneyin derim. sertliği ve boyu açısından. Hangi boy ve sertlik size hitap ediyorsa ona göre kamış önerelim size.
    ben 240 kamış ve tercihen alt değeri 7-10 / üst değeri 30-40 arası kamışları sahtelerime uyduğu için tercih ediyorum ve yumuşak atar olması daha konforlu bence.

okuma octana 255 10-40 atar kamış oldukça sert bir kamış ( en uctan esniyor sanırım ) okuma V system 240 10-40 kamış ise daha yumuşak (ortadan esneyen bir yapıya sahi sanırım) yine shimano beastmaster 240 7-35 kamışımda sert bir kamış. Son olarak boy için bende daiwa liberty seabass 7-35 290 kamış vardı yumuşak atarlı ama boyu çok uzundu rahat edemedim.
    en çok V sytem ile rahatım demekki yumuşak kamışta rahat ediyorum.
    300 lira az para değil bence ayırt et ve öyle öneride isteki boşuna paran gitmesin.

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Yumuşak dediğin tip kamışla uzak atış yapamazsın. Ha, uzak atmak gerekiyor mu, o başka mesele. Fakat sert aksiyonda yaptıramazsın, WTD vs. unut.

Hoş, pek çok faktörden, atış mesafesi zaten kısacık kalıyor oluyor. Yani, elindeki kamış vs. 100m atabilecekken, teknik, kötü makina şu bu derken 30m'yi zor görüyorsun. Bu durumda zaten elindeki kamışın aksiyonunun pek önemi olmuyor. Ama mesafe ve sahtenin aksiyon netliği için, sert dediğin, sadece ucundan azıcık eğilen "fast action", yani hızlı aksiyonlu kamış elzem.

8. onat

onat turhan onat

Cinnetic 8509 Explorer Black Sea Bass 270 cm 15-60 gr. Fuji halka. 30T Carbon, 189 gr.
    Kullanıyorum çok memnunum.

9. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Daiwa crossfire tavsiye ederim 270 10-40 gr atarlı. 3 senedir kullanmaktayım. hem tatlı suda turna avında hem de tuzlu suda.

10. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    birçok kişiye göre çok az olan deneyimime göre (teknik bilgi değil ) spin avı için 100 metre elzem değil. max 50-70 metreler yeterli ( oda rüzgarsız havada ) rüzgar ve dalga varsa 30 metre bile kafi. Daiwa Z 120 için atış mesafesi uygun şarlarda ( kamış morethan ve makine exist ile vsvs ) 70 metrelerde. bize 50 metre kafi oda sertlik pek aramıyor , aksiyon konusunda ise sahtelerin çoğu kendi aksiyonunu alıyor su üstü içinde her iki kamışlada yapılıyor yapılamaz değil ( amaç turnuva değil nasılsa ) bence ( octana ve beastmaster sertlikten bana işkence 270 ve üstü kamış ise boydan dolayı işkence geliyor ) asıl olan kişinin kamış ile av yaparken konforu oluyor o da denemeden bilinmiyor idk .

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Haklısın.

Ama uzak atış derken neyse de, düzgün aksiyon olmayınca.. Neyse, o da sorun olmuyor, nasılsa "Balık yok" diyerek kabahati ona kesip dönme hürriyetimiz var.

12. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    abi bu arala gerçekten yok ama banghead
    yada bana yok. aslında benim meralada su o kadar durgunki kıyıdan 10 metre ötedeki yeri görüyorsun idk

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Acaba, doğru dürüst aksiyon yaptıramadığından, durgun suda balık sahteye itibar etmiyor olmasın?

14. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    sert kamış kullananda var. kaldı ki şu durgun zamanda wtd yapıyorum onu sert kamışla yapıyorum. V systemde sorun var yedek kamışa kaldık ( Beastmaster odun gibi birşey )

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sert dediğin tam olarak nedir, bilmiyorum, ama...

Kamış sert diye, yaptığın aksiyon otomatikman mükemmel olacak değil. WTD de, her derde deva, her zaman her yerde muhakkak iş gören bir aksiyon hiç değil.

Belki bir merak eden olur, orjinal WTD aksiyonu nasıl bir şeydir? Bu aksiyon, yüzen, hızla yüzeye çıkan, çıkarken de gagası önde dik duran sahte ile yapılır. Öyle ki, sahtenin gagası, durunca su üstüne çıkar. Çekince, şıp diye suya vurup ses çıkarır, tekrar dalar, dibe doğru gider, hafif yavaşlatıp bırakınca tekrar su üstüne. bu şekilde birer karış filan arayla bir su üstüne vurup, bir dalıp kendini göstererek bir sağa bir sola çekilerek gelir sahte. Böyle suyun üstünde kefal koşarmış gibi gayet seri bir ses çıkar. İnternette bile bu aksiyonu yapanı pek göremedim şahsen. Kaldı ki, bu aksiyonu yapacak sahtelerinde hiç buralarda tavsiye edildiğini de görmedim.

Ama bu demek değil ki bu aksiyon hiç aman vermez, illa, bilakayduşart balığı alır. Ne gezer, hele su soğuk, yem kıtsa, hiç bir işe yaramaz, SPS aksiyonuyla suspending sahteye yüklenir kalırsınız, o da ikide birde bir şey bulur takılır, başa bela ve masraf açar.