Merhabalar, 31.03.2012 tarihinde Şile dalgakıranın karşısındaki yerde kalkan denememiz oldu, fakat balık alamadığımız gibi vuruşta olmadı. Av yerimiz uygun mu değildi bilemedik veya zamanımı değildi çözemedik. Sizce yer uygun değil midir? Oltayı attığımız yer plajın derin yerlerine denk gelen yerler. Dibi kum.Bu yeri seçmeden çok araştırdım ve en uygun yerin burası olduğunu düşündüm. Olta düzeneğimde 3 lü dip takım, 1/0 no iğne. 125 gr kurşun. (50 gr fırdöndüden sonra, 75 gramda uca taktım. tamamen yemler dibe yatsın diye) Ayrıca yem olarak taze istavriti ikiye böldüm yarım yarım taktım. Not: İlk resim cssturk nickli arkadaşın konusundan alıntıdır.
teşekkürler, hırs yaptım bu balığı tutmadan bu işin peşini bırakmayacağım. bir sonraki avım 15 gün sonra düşünüyorum umarım o zamanki raporumda balıkların resminide eklerim
kayalıklardan atmana gerek yok kumsaldan at balığı kıyıya almanda avlamanda daha kolay olacak ay sonuna doğru dene kalkan diz boyu suya çıkacak... Ayrıca fırdöndünün öüne kurşun koyma hafif çalkantıda yemler kuma gömülür ve iğne terciğini biraz daha büyük 0/4 iğne daha iyi
arkadaşlar abilerim bende bu gece saat 4 civarı kalkan denemelerinde bulunmak istiyorum. resimdeki yer güzel mi yoksa, başka bir yer tarif edebilirmisiniz. ümraniyeden gideceğim uzaklık çok önemli değil ama şile olursa iyi olur. sabah 9 gibi işte olmayı planlıyorum
resimlerdeki avlağın karşında yaklaşık 1-2 km mesafede dere ağzı var. orası daha iyi bir avlak gibi geldi, merayı bilen arkadaşlardan yardım almak istiyorum, oralar kıyı gibi kumsalmı yoksa dere yatağı biraz kayalık olabilir, şimdiden teşekkür ederim.
ben dün yine aynı yerdeydim, fakat birşey alamadım, vuruş dahi alsam gam yemicemde bende artık başka mera denemek istiyorum. ama mekan olarak süper bir yer tam kalkan avı için müsait, hele dün bir kez daha anladım hiç dalga yoktu dibi net olarak görebiliyordum tamamen kum ve sığ yer. ordaki balıkçılara sordum kabakoz veya akçakeseye git dedi. oralara nasıl giderim fikrim yok
Ünal merhaba, sana daha önceden de yazmıştım, Kabakoz veyahut Akçakese'yi dene. Küçük mendirek çok yanlış bir seçim olmuş, olta attığın yön de öyle, eğer orada tekrar avlanacaksan büyük mendirek başlangıcında 100 mt ilerden limanın dışına bakan taraftan denemeler yapmanı tavsiye ederim, Rastgele.
merhaba hakan, haftaya cumartesi kabakozdayım yalnız plajı derinmidir buranın? veya kaylıklardanmı atacağız. ayrıca akşama kalıp istavrit deneyebileceğim bir yer varmıdır burda?
Bütün çocukluğum o derede geçti.İlk balık tutmayada o derede başlamıştım.O derenin yatağında da ağız kısmında da kayalık alan bulunmaz.Epey iri boyda deniz kefallerinin giriş çıkış yaptığı yerdir.Şu an dere ağzını pek derin olduğunu sanmıyorum.Son yağmurlardan sonra suyu bulanıkta olabilir.20 sene önce derenin ağzı daha aşağıda kumbaba tarfındaydı,suyu daha temizdi ve dere ağzının denizden dereye doğru ilk 30-40 metrelerinde sarıkanat yakalamışlığım bile vardı.Ama şimdi darlık barajı nedeniyle dere geriye çekildi ve etrafındaki yazlıkların atık suları nedeniylede su kalitesi bayağı bozuldu.
Bu gün Şile Kumbaba da 3 saat kadar kalkan için yem olarak sardalya kullanarak bekleme yaptım ama hava çok rüzgarlıydı kamışı yere sabitlemekte epey bir zorlandım. 2 sefer yemi yedirdim ama ne olduğunu anlayamadım.Balıkta olabilir yengeçte.Zira rüzgardan kamışın ucu hep sallanıp duruyordu.Birde herkesin ağzında çok levrek olduğu var.Kıyılara yakın kayalıkları sandallar ağla çevirip epeyce iri boyda levrek avlıyorlarmış.Yakından kastım kıyıdan kamış ile atılabilecek mesafeler.
bizde haftaya c.tesi kabakozda dere ağzında denicez şansımızı bakalım. 1 oldu 2 oldu bu 3 ncü seferim umarım olumlu raporla dönerim:thumb:
dün kabakozdaydım, sabah 07:30 dan 17:30 a kadar 6 kamışla şansımı denedim ama sonuç hayal kırıklığı bir sonraki hafta akçakeseyi deneyeceğim. bir gün bulucam balığı
Sevgili Ünal kardeşim inşallah bir daha ki sefere...ben de kalkan balığını avlamayı çok isterdim ama bizim buralarda kuzey egede yok, seni izlemeye devam ediyoruz sevgiler hoşça kal.
teşekkürler Orhan abi, manevi desteğinle inşallah haftaya olacak umarım sizinde bir gün buralara yolunuz düşerde kalkan avlarsınız. saygılar..