31.03.2012 Şile-Kalkan avi denemesi

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında laplace2006 tarafından paylaşıldı.

1. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Shimano Yase SeaBass 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Kalkan 46 cm-2 kg/Kofana 41 cm
    Merhabalar,
    31.03.2012 tarihinde Şile dalgakıranın karşısındaki yerde kalkan denememiz oldu, fakat balık alamadığımız gibi vuruşta olmadı. Av yerimiz uygun mu değildi bilemedik veya zamanımı değildi çözemedik.

Sizce yer uygun değil midir? Oltayı attığımız yer plajın derin yerlerine denk gelen yerler. Dibi kum.Bu yeri seçmeden çok araştırdım ve en uygun yerin burası olduğunu düşündüm.

Olta düzeneğimde 3 lü dip takım, 1/0 no iğne. 125 gr kurşun. (50 gr fırdöndüden sonra, 75 gramda uca taktım. tamamen yemler dibe yatsın diye) Ayrıca yem olarak taze istavriti ikiye böldüm yarım yarım taktım.

Not: İlk resim cssturk nickli arkadaşın konusundan alıntıdır.

2. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    mekan manzara süper birde balık olaymış herşey tamam olacakmış :)

3. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Emeğinizden dolayı sizi kutluyorum, bir dahaki sefere inşallah:)

4. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    teşekkürler, hırs yaptım bu balığı tutmadan bu işin peşini bırakmayacağım. bir sonraki avım 15 gün sonra düşünüyorum umarım o zamanki raporumda balıkların resminide eklerim :)

5. apnea1907

apnea1907 tamer

Favori Kamış:
    Çok fazla yazmakla bitmez...
    En İyi Avı:
    ABARTILI BULURSUNUZ BU NEDENLE YAZMIYORUM
    kayalıklardan atmana gerek yok kumsaldan at balığı kıyıya almanda avlamanda daha kolay olacak ay sonuna doğru dene kalkan diz boyu suya çıkacak... Ayrıca fırdöndünün öüne kurşun koyma hafif çalkantıda yemler kuma gömülür ve iğne terciğini biraz daha büyük 0/4 iğne daha iyi

6. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    arkadaşlar abilerim bende bu gece saat 4 civarı kalkan denemelerinde bulunmak istiyorum. resimdeki yer güzel mi yoksa, başka bir yer tarif edebilirmisiniz. ümraniyeden gideceğim uzaklık çok önemli değil ama şile olursa iyi olur. sabah 9 gibi işte olmayı planlıyorum

7. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    resimlerdeki avlağın karşında yaklaşık 1-2 km mesafede dere ağzı var. orası daha iyi bir avlak gibi geldi,

merayı bilen arkadaşlardan yardım almak istiyorum, oralar kıyı gibi kumsalmı yoksa dere yatağı biraz kayalık olabilir,

şimdiden teşekkür ederim.

8. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    ben dün yine aynı yerdeydim, fakat birşey alamadım, vuruş dahi alsam gam yemicemde bende artık başka mera denemek istiyorum. ama mekan olarak süper bir yer tam kalkan avı için müsait, hele dün bir kez daha anladım hiç dalga yoktu dibi net olarak görebiliyordum tamamen kum ve sığ yer. ordaki balıkçılara sordum kabakoz veya akçakeseye git dedi. oralara nasıl giderim fikrim yok

9. aybata74

aybata74 Gökhan POLAT

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster cx 4.20 200
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xtb
    En İyi Avı:
    Kalkan 3.450, Levrek 5.200, Eşkina 2.800
    Ünal merhaba, sana daha önceden de yazmıştım, Kabakoz veyahut Akçakese'yi dene. Küçük mendirek çok yanlış bir seçim olmuş, olta attığın yön de öyle, eğer orada tekrar avlanacaksan büyük mendirek başlangıcında 100 mt ilerden limanın dışına bakan taraftan denemeler yapmanı tavsiye ederim,
    Rastgele.

10. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    merhaba hakan, haftaya cumartesi kabakozdayım :) yalnız plajı derinmidir buranın? veya kaylıklardanmı atacağız. ayrıca akşama kalıp istavrit deneyebileceğim bir yer varmıdır burda?

11. Emin Yıldırım

Emin Yıldırım Emin Yıldırım

Favori Kamış:
    Olta ve tesbih
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Kefal
    Bütün çocukluğum o derede geçti.İlk balık tutmayada o derede başlamıştım.O derenin yatağında da ağız kısmında da kayalık alan bulunmaz.Epey iri boyda deniz kefallerinin giriş çıkış yaptığı yerdir.Şu an dere ağzını pek derin olduğunu sanmıyorum.Son yağmurlardan sonra suyu bulanıkta olabilir.20 sene önce derenin ağzı daha aşağıda kumbaba tarfındaydı,suyu daha temizdi ve dere ağzının denizden dereye doğru ilk 30-40 metrelerinde sarıkanat yakalamışlığım bile vardı.Ama şimdi darlık barajı nedeniyle dere geriye çekildi ve etrafındaki yazlıkların atık suları nedeniylede su kalitesi bayağı bozuldu.

12. Emin Yıldırım

Emin Yıldırım Emin Yıldırım

Favori Kamış:
    Olta ve tesbih
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Kefal
    Bu gün Şile Kumbaba da 3 saat kadar kalkan için yem olarak sardalya kullanarak bekleme yaptım ama hava çok rüzgarlıydı kamışı yere sabitlemekte epey bir zorlandım. 2 sefer yemi yedirdim ama ne olduğunu anlayamadım.Balıkta olabilir yengeçte.Zira rüzgardan kamışın ucu hep sallanıp duruyordu.Birde herkesin ağzında çok levrek olduğu var.Kıyılara yakın kayalıkları sandallar ağla çevirip epeyce iri boyda levrek avlıyorlarmış.Yakından kastım kıyıdan kamış ile atılabilecek mesafeler.

13. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    bizde haftaya c.tesi kabakozda dere ağzında denicez şansımızı bakalım. 1 oldu 2 oldu bu 3 ncü seferim umarım olumlu raporla dönerim:thumb:

14. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    dün kabakozdaydım, sabah 07:30 dan 17:30 a kadar 6 kamışla şansımı denedim ama sonuç hayal kırıklığı :( bir sonraki hafta akçakeseyi deneyeceğim. bir gün bulucam balığı :rolleyes:

15. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Ünal kardeşim inşallah bir daha ki sefere...ben de kalkan balığını avlamayı çok isterdim ama bizim buralarda kuzey egede yok, seni izlemeye devam ediyoruz sevgiler hoşça kal.:) :) :)

16. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    teşekkürler Orhan abi, manevi desteğinle inşallah haftaya olacak :) umarım sizinde bir gün buralara yolunuz düşerde kalkan avlarsınız. saygılar..