31.05.2014 Didim

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında lorel tarafından paylaşıldı.

1. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Değerli Amatör Balıkçı Dostlar,
    Uzun zamandır yapmış olduğum avlarımı paylaşmıyor,her gün üye olduğum forumlarda siz değerli amatörlerin avlarını takip ediyordum.Biraz düşününce yaptığımın biraz yalnış olduğu kanısına vardım.
    Avımız bu sabah saat 4:00 de avdaş arkadaşım Ahmet'in beni almasıyla başladı.Sanırım 20 dakika sonra sahtelerimiz su ile buluşmuş 10 metre ara ile denizi dövmeye başlamıştık.Ahmet Didim kıyılarında zıpkınla avlanıyor ayrıca çok iyi bir sörf avcısı,lakin ilk defa spin avı yapıyor ve bu konuda oldukca tecrübesiz...
    Bu günden sonra kıyıdan başka bir balık avı disiplini kesinlikle Ahmet'i tatmin etmeyecektir.
    İlk vuruşu o aldı,sahtesi Kendo Haryu 125f renk kodu 13, sanırım kalama ayarsızlığından balık ağzında sahteyle uzaklaştı,misina kılips düğümünde kopmuş düğümü ben atmıştım .
    Ahmet çok büyük balıkları zıpkınla vurmuş bir avcı ama elinde bir olta ile hiç bu kadar büyük bir balıkla mücadele etme şansı olmamış,heyecandan titriyordu.Yeni bir kilips ucuna da Kendo sea bass minnow renk kodu 13 olan sahteyi taktım, avına devam ediyordu ki ==-abi yetiş kepçe==- sesimle yanımda bitti.Kısa bir mücadeleden sonra balık yanımızda, oldukca heybetli bir baracuda kepçe mesafesindeydi artık.İşte uzun zamandır beklediğim balığım diyecektim ki baktım kepçede sadece benim sahte var.
    Ahmet'teki mahcubiyeti sıkıntının kepçeden olduğunu anlatarak atlattık,ava tekrar devam ettik.
    Kısa bir süre sora aşağıda ki yakışıklı oltamı ziyaret etti kısa bir mücadele sonunda balık kepçedeydi.Balığı alan sahtem Strike pro EG 145f renk kodu R114OB, kaçan balıkta aynı sahteye atlamıştı.
    Çok geçmeden Ahmet'in oltasına büyük bir balık vurdu,balıkla mücadelede geçirdiği 5 dakikayı hayatı boyunca hatırlayacağından eminim.Balık sahteden kurtuldu, yine o üzülüyor ben teskin etmeye çalışıyorum...
    Toplamda 4 tane balık sahtelerimize atladı sadece birini kandırabildik ama çok büyük keyif aldık.Balıklar saat 04:50 ile 05:25 arasında vurdu.Havanın aydınlanmasıyla avımızı sonlandırdık.
    Hepinize daha iyileri rastgelsin...
    Kullandığım ekipmanlarım,
    Kamış 240cm okuma salina sea spin
    makina daiwa legalis 3000h
    misina power pro 0.15 yeşil örgü
    hava açık,rüzgar yok,su oldukca berrak.

2. berkerbaris

berkerbaris berker baris

Ilk tebrik benden olsun. Zira ben de rapor yazma konusunda eksik kaliyorum, bari tesekkur ve tebrik edelim. Kzasiz belasiz avlar olsun.

3. zafdem

zafdem zafer

Favori Kamış:
    SHIMANO SPEEDMASTER AX 14-40 GR
    Favori Makine:
    SHİMANO EXENCE 4000S-BB-daiwa cartate 2510PE H -daiwa cartate 3012H
    En İyi Avı:
    3.5 kg akya
    kardeşim tebrikler.. ilk uçakla ordayım..:)
    devamını dilemek gelmiyor içimden :) biraz bizede kalsın olm..:)
    görüşürüz kardeşim..

4. yhy

yhy Yahya

Tek balık ama yaşadığınız keyif çok güzel olmuş, tebrikler İlyas kardeşim,devamı rastgelsin.

5. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Tebrikler İlyas ekibi kutlarım devamlarını dilerim...

6. Athelas

Athelas Berk

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4,20 mt & Lineaeffe turnafresh kamış 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa & Relix Marvel
    En İyi Avı:
    3,8 kg sazan & 47 cm Lüfer
    Bende bu yaz didime gidicem bir hafta kadar kalicagim. Nerelerde ne tutabilirim ve hangi yontemleri kullanabilirim yardimci olabilirmisiniz ozellikle spin denemek ostiyorum ozelden ulasirsaniz cok memnun olurum tesekkurler..

7. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Teşekkür ederim hepinize,daha güzelleri sizlere rastgelsin.

8. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler İlyas kardeşim çok güzel bir balık bu barakuda, hem oltaya vurması sonra mücadele ve kıyıdan alana kadar da biraz şans gerekli, ama aynı yerde çok barakuda alırsınız, devamını ve kaçırdıklarınızı bekliyoıruz, sevgiler.:)

9. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Teşekkür ederim üstadım,baracudanın mücadelesi çok güzel,oltamın ucunda onun güçünü hissetmek...
    Sizlere daha güzelleri rastgelsin sevgili büyüğüm.

10. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    İlyas abi, tebrik ediyorum. Darısı başımıza. Sağlıcakla kalman dileklerimle.
    Rastgele.

11. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Çok teşekkürler,sizede rastgelsin.

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    İlyas kardeşim 4 tane barakuda vuruşundan sadece birini almanız bence çok az, sahte kaç cm., sahteyi bağladığın misina kaç cm. bunları bildirisen belki bir yorum yapabilirim, ama kıyıdan avda balığı yorma durumun da vardır , fakat fazla zamanın yok, bu canavar her an kafasını sallayarak yemi ağzından atabilir veya misinayı patlatabilir, inşallah aynı yerde aynı zamanda kaçırdıklarını tutarsın, sevgiler.:)

Misina nereden patlamış, sahtenin ağzından mı yoksa ortadan mı yoksa fırdöndüden mi.:)

13. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Üstadım,bana 2 tane balık vurdu birini aldım diğerini Ahmet kepçelerken kaçırdık.Ahmet'e de 2 tane vurdu ilk defa bu disiplinle avlandığı için, muhtemelen balığa yol vermeden balıkla anlamsız bir dalaşmaya girdi:D .Kendisine bazı şeyleri anlatmıştım şimdi uygulamalı olarak gördü:rolleyes: .
    Patlayan ip misina kılip düğümünden patladı.Bende öncü misina yok üstadım ipi direkt kilipse bağlıyorum.
    İlgine teşekkürler Üstadım...

14. Plankton

Plankton Salih

Tebrikler.Bu balığın mücadelesi müthiş, bu büyüklükteki nasıldır kimbilir.:) Sahtelerinizi koparmayan daha irileri rastgelsin :)

15. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Teşekkür ederim Salih kardeşim,daha irileri sana rastgelsin.

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Ben de ilk baştalar çok kaçırıyordum teknenin yakınına gelir aniden ters bir kafa atar ve misinayı patlatırdı, sonralar çok kuvvetli 050 asso misinalar kullandım ve balığı yorduktan sonra tekneye çekerken kafasını çevirme fırsatı bırakmadan , burnundan gagasından aldığı hızla tekneye atarak alıyorum, demekki belirli bir zaman kafasını çevirtmeden yormak ve çekmeye karar verince de ne olursa olsun kafasını çevirtmeden karaya almak, tabi balıkçılık zamanla öğrenilen ve hatalar yaparak tecrübe edinilen bir uğraş, sevgili Ahmet de zamanla barakudaları kaçırmatacaktır, direk olarak ip misinaya da bağlayan arkadaşları duyuyorum eğer balık yakalıyorlarsalar sizler de dahilsiniz, o zaman en iyi takım, yani sizlerin kullandığı balı tutan......Tabi bir gerçekte var sizler kamış ile avlandığınız için buı avda makinanıza saracağınız 035 Asso misina ile bu avda fazla sorununuz olmayacaktır, ön misinaya da gerek kalmayacaktır, sizlere güzel ve büyük barakudaları avlamanızı dilerim sevgiler.:)

17. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Teşekkür ederim Üstadım.

18. deleuzean

deleuzean emrah

Favori Kamış:
    Catana CX 270
    Favori Makine:
    Catana 3000
    Tebrikler ve yardım talebi

İlyas bey merhabalar,

At çek avına meraklı birisiyim ve Şu an didimdeyim. Cennet koyunda denedim. Bir şey alamadım. Sizin sulh Turgay Karaaslanla nisan 2013 te yaprığınız av videosunu izledim. Oldukça güzel bir yere benziyor. Rica etsem bu yeri benimle paylaşır mısınız? Ya da bu mevsimde levrek alma olasılığım olan bir yer var ise ve benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

İlginiz için teşekkürler.

Emrah Sevgi