31.07.2012 Haliç'te Lüfer yavruları!

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında brkp tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. brkp

brkp Berkay

kilit

..........

2. cakall

cakall Burhan Sait

Ne yaptın Berkay :( şimdi bazı hödükler demir atar oraya, kimisi tekne ile yanaşır ağ atar TALAN EDERLER ORAYI :(

3. brkp

brkp Berkay

3 metre derinlikteki suya ag atıp 5 santim boyundaki balıklarımı yakalayacaklar?

4. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    niye yakalamasınlar hicmi görmedin yavru kracaleri yaprakların yakalandıgını,..nefes alsın suda olsun yeter bizim millete

5. cakall

cakall Burhan Sait

3CM lik kıraçayı yakalayıp rivara koyan bunları havada kapar. inşallah ben yanlış düşünüyorumdur. O boydaki balıklar geçen sene balık halinde satılıyordu.

6. brkp

brkp Berkay

haklısınız öyleyse konuyu kapatıyorum. afedersiniz

7. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    iki gün önce discovery channelda zor balıkcılık adı altınca program izledim..adam brezilyada kopana avladı adı mavi balıkmıs orda içim gitti burda kac yıl oldu görmeyeli

8. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Bu haber aslında çok güzel bir haber ve haliçte yaprak çinekopların barınabiliyor olması balık çeşitliğinin o bölgede çoğalabilecegini ve haliçinde bu tarz balıkları barındabileceğini niteliyor.. ancak benim kanaatım bu yavrular boğazdan haliçe basılan suyla gelmiştir yönünde.. ama inşallah normal bir yolla o bölgede bulunuyordur o balıklar ve umarım aç gózlü hödükler oraya dadanıp daha mera tam anlamıyla canlanmadan talan etmezler...

9. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    yok ersin haliçe basılan su ile gelmesi doğru değil, neden dersen halice basılan su hemen çalıştığım yerin yanından akan dereden geçiyor, ve dereye bazı yerlerden hala pis su akışı var, hatta geçen derede bulunan kefaller bile ölmüş, bir kaç gündürde takip ediyorum suyu hiç balık göremedim :)

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    hala pis su akışı varsa ne diye milyon dolarlar harcayıp boğaz suyunu haliçe akıtmaya kalkarlar ki, ne yapmaya çalışırlar anlamıyorum idk bari önce pis suyu kes, sonra boğaz suyunu getir.. yok yok biz adam olmayız..

11. brkp

brkp Berkay

haklısınız aslında ama dün gördügüm manzara beni umutlandırdı bu küçük çinekopları kim tuttuysa gerisingeri suya iade etti demekki insanlar bilinçlenmeye başlamış türkiyede.

Kesinlikle çok guzel bir haber o yüzden sevincle paylastım bende bunu eger hatam olduysa tekrar özür dilerim sizlerden bu arada bundan bir kaç gün öncede aynı yerde çaparima tekir(barbun) yavrusu solungacından yakalandıgını belirtmek istiyorum. :) balıklar bogazdan gelmiştir yorumunuza ise üzülerek katılamıyorum çünkü bildigim kadarı ile tünelden su direk haliçe dökülmüyor önce 23 metre yüksekliğe bir yere pompalanıyor ve o pompanın basıncında canlı balık kalmaz diye tahmin ediyorum. zaten bazı dostlarımızdan aldıgımız bilgilerin ışığında geçen senede burada lüfer ailesinden balıklar yakalanmış.

neden öyleyse bu tünel yapıldı? bunlar ne yapmaya çalışıyor? tünel filan hikaye amaç birilerinin cebini doldurmak mı ihale ile?

12. doctor

doctor Ferdi

Favori Kamış:
    Italcanna futura
    Favori Makine:
    shimano twen power 8000 Pg
    En İyi Avı:
    Kofana 2 kilo 300 gr
    Arkadaşlar,

Evet tespit doğrudur boğazda çok miktarda çinekop yavrusu var (Yaprak bile deil) Dün Üsküdarda adamın biri gümüş takımıylan avlıyordu hemen gittim adamın yanına neden tutuyorsun dedim adam yok ben tutmuyorum onlar geliyor demezmi..Adamı denize atıcaktım nerdeyse, o ara motorlardan biri geldi..o da karıştı duruma meğersem arkada bir yerde saklamış balıkları hepsi çinekop yavrusu o kişiylen birlikte canlı olanları hepsini denizlen kavuşturduk..tabii ölenlerde çok vardı.. Maalesef durum bu ve çok üzücü...

13. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    "o kişiyle birlikte" derken? adamı da mı denizle kavuşturdunuz :)

14. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Ellerinize sağlık :p ama maşa varken ateşi elle tutmak gereksiz.

Bu konuda herkes duyarlı olmalı, aynı şekilde her yerden yavru palamut ve lüfer haberleri geliyor, bilgisiz, şuursuz birileri bunları tutmaya yeltenebilir, önce kibarca uyaralım, anlamıyorsa, ihbar edelim.

15. cakall

cakall Burhan Sait

Berkay kardeşim,

Ne yaptın nerden dedin derken niyetin seni kırmak değildi. Kırdıysam kusura bakma. bunu dememdeki ama şimdi hödüklerin oraya uşuşacağı. Yoksa bu mevsimde yaprak, defne olması ne kadar güzel. Unkapanı köprüsünün daimi balıkçısı olarak bende çok sevindim. eğer hödükler talan etmezse bu yavrucaklar iyi beslenirse eylül ekim gibi iyi boylara gelip bizi sevindirecekler inşallah. Bende kıraça tuttum ama sadece küçük kızım yiyebileceği kadar 15-20tane (kıraçadan başka balık yenmiyor diğer balıkları parçalayıp verirsen yiyou ama balığa benzeyen tek bunu yiyor). ama arkadaş millet öylebir tutuyorki adım gibi eminin yarısını çöpe atıyorlar. balığada yazık bu ülkeyede yazık banada yazık sanada yazık çocuklarımızada yazık kısaca bu ülkde nefes alan tüm canlılara yazık. Bundan 5-6 sene öncesine kadar çinekop yakalayıp balık olduğun halde gece saat 12 den sonra köprüde muhabbet edip ateş yakıp sabah palamutu beklerken. şimdi 3-5 tane çinekop yakalamak için sabahlıyoruz.

16. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    proje bence çok güzel oldu, aslında su tertemiz görünüyor hatta atlayıp yüzesim bile geliyor ama bunda suçlu olan çaktırmadan bazı giderlerini hala dereye akıtan işletmeler
    belediye tespit çalışmasına başlamış diye duydum
    mesela bugün yağmur yağdı ve su hemen çamurlandı
    yakın zamanda buraya bir sürü konut vs yapılacak (imara açılması nedeniyle) bu dere açık olması nedeniyle yine pisletilecek
    inşallah daha iyi olur diyelim

17. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    Geçen yıl Samsun'da çapariye sırtından karından yakalanıyorlardı bu ufaklıklar. O kadar çoktu. Kurtarmak için epey mücadele etmiştik. FAkat çantasına koyup gidenler de oluyordu. Onlar büyüyecek ve denizlerin en güzel balıklarından biri olacak diye düşünen yok. Konunun kapanması iyi olmuş. Bu kış ayları için iyi bir haber olabilir ama açgözlü doğa düşmanlarına da adres vermemek gerekir. ;)

18. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    hatta bence bu baslık ve tum mesajlarda kapatılsa...

19. Cihan

Cihan Yetkili Kişi

İlk mesaj içeriği konuyu başlatan arkadaşımızca silinmiş olduğundan konun açık kalmasına gerek kalmamıştır.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.