31.10.10 boğazda çinekop peşinde istavrit avı :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında enginson tarafından paylaşıldı.

1. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Katılımcılar : fishfounder ( özgür ) , balık kurdu ( ercan), bilgin ( nickini bilmiyorum dostum :D ) günay ( hocam seninkini de bilmiyorum vallahi kusura bakma :D ) ve ben :)

Yer : rumeli feneri, umur yeri , istinye
    kullanılan takımlar : çinekop çaparisi ( her türlüsü) , istavrit çaparisi ( en son geldiğimiz noktada).

yakalanan balıklar : sarıkanat ve çinekopların sayısını bilmiyorum :), ama gayet iri güzel 5 kilo belki daha fazla istavrit :)

selam arkadaşlar..
    dün serbülent abi( beyaz martı), iskender abi( lineaeffe) ve ahmet ( gençgs) ile birlikte güzel bir istavrit avı yapmıştık. sabah biraz palamuta baktığımız için oyalanmış ve biraz geçte olsa güzel çinekoplar , sarıkanat ve istavritler almıştık.
    dünün tadı damağımda kaldı aklım sürekli çinekop ve sarıkanatlarda derken kaptanın ertesi gün boş olduğunu duydum fakat serbülent abi olsun iskender abi ve ahmet boş olmadıklarını söyledi hemen aklıma özgür abim geldi uzun zamandır güzel bir av yapamadık kendisiyle hemen aradım anlattım durumu tabi özgür abide tamam dedi ben seni arıyacam ben tabi o sırada yoldayım anadolu yakasına geçmeye çalışıyorum. çok geçmeden sıkı bir telefon trafiği,
    özgür abi; engin tamamdır, ercan ve 2 kişi daha var. tabi bu haberher ne kadar yorgun olsam da beni sevindirdi. hemen arkasından ercan abi ;
    -engin hangi takımlar çalışıyor ?
    tabi ben bir yandan trafikle bir yandan takımları anlatıyorum, aşırıda bir yorgunluk ve uykusuzluk var.
    eve geldim saati kararlaştırdık tam uyudum özgür abi aradı tabi ben uyku sersemi olum yarın saatler ileri alınıyor ona göre şu saatte gel beni al barbaros kaptana da söyle.
    neyse hazırlıklarımızı yaptık ve kararlaştırdığımız saatte buluştuk. kaptanla yürürken yolda amcasını gördük ve bize poyraz köy tarafında güzel balık olduğunu söyledi bizim kafa iyice karıştı tabi. neyse tekneye bindik ilk dünkü mekana gittik. orada başta bir kaç sarıkanat ve çinekop aldıktan sonra balık birden kesti. bir kaç tane de iri istavit aldık. baktık etraftaki teknelerde bir şey almıyor kaptanın amcasının dediği yere gitmeye karar verdik , yaklaşık 30 dakikalık yol sonunda baktık kaptanın amcası geri geliyor. telefonunu yanına alamdığı için ulaşamamıştık. dedi balık yok bu tarafta, kaptan dedi bu kadar yolu boşuna geldik, ama aslında boş ta değildi hiç görmediğimiz yerleri gördük denizden , çok güzel yerlerdi. ordan dedik anadolu yakası umur yerine doğru bir bakalım. baktım bir kaç tekne istavrit çekiyor biz çinekop çaparilerini saldık . daha salar salmaz istavritler çinekop çaparilerine binmeye başladı . gayette iri istavritler. arada bir iki de çinekop ve sarıkanat aldık. bayağı bir balık tuttuktan sonra balık birden kesti. sonra terar yer değiştirmeye karar verdik avrupa yakası istinye tarafına doğru gittik. baktık bir kaç tekne var ama az tekne 4 - 5 tane kadar . oltaları saldık ilk saldığımız yerde sadece bir kaç kreçe vardı. biraz içeri girdik. çikeop çaparisiyle ısrar eden arkadaşlar tekrar iri istavritler almaya devam etti. ben direk istavrit çaparisine döndüm. içeri girdikçe kendimize bir nokta bulduk gayet güzel istavritler gelmeye başladı ercan abi resmen şov yapıyordu. güzel bir istavrit çaparisi açmıştı. özgür abi arada bir çinekop aldı, bir ara yine balık kesti derken günay tersten bir sarıkanat çekti istavrit çaparisiyle :) ben dünün yorgunluğuyla son mekanda pek olta sallamadım zaten kamışta götürmemiştim el oltasına alıştık teknede :D
    normalde teknede boğazda suya 5 olta, özellikle çapari indirip çalıştırmak çok zor özellikle birbirine karıştırmadan ama bu işi de gayet dikkatli ve güzel yaptık birbirimizi takip ederek :)
    gayet güzel bir gün geçirdik. dönüş yolunda baktık kıyıdan herkez avrupa yakasında çok güzel istavrit alıyor. çapariler kimisine full geliyordu. uzun bir yolun ardından iskeleye geldik ve balık paylaşımı derken herkezin yüzünde güzel bir mutluluk ifadesiyle vedalaşıp ayrıldık.
    bu arada boğazın karadeniz girişini gırgırlar tutmuş durumda balık biraz aşağılara zor gelir gibi gözüküyor ama inşallah gelir gırgırlara takılmadan akar gider..

işte fotolar :
    URL=http://img696.imageshack.us/i/asdfkgp.jpg/][​IMG][/URL]

Uploaded with ImageShack.us

burada ercan abinin gözlere dikkat :) balığı boğacaz ifadesi :)

ercan şov :)

baktım deniz çok tehllikeli olmaya başladı dalgalar o biçim rüzgar bir yandan dedim dümene ben geçeyim bari :p

livarın içindekiler ;

livarın dışındakiler :)

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
  3. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Bu tekne yabancı geldi bana, tebrikler abiler yine çok güzel bir toplantı gerçekleştirmişsiniz, ben malesef yayın ve sazan peşinde koşturdum bu hafta sonu, her ne kadar yayın yakalayamasakda güzel bir kamp ortamı yaşadık.

4. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sağol ibo :) inşallah birgün beraber de boğazda avlanmak nasip olur. :)

5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    video çekmeye çalıştık fakat benim olta sudaydı üstüne bastım kaçmasın diye ama kaçtı elimden o sırada da videoyu kesmek zorunda kaldım . sağ taraftan hareket beklerken soldan bilgin hocamdan güzel bir hareket geldi. boğazda tekne avında çok kkullandığım hazır köstekle kendi bağladığım takım beklediğim performansı yine verrdi. o takımla ben sarıkanat bile çekmiştim :) takımı bilgine verdim başta tık yok dedi ama sonradan güzel parçalar çekti :)
    çok video çekmek istedim her avda da çekmek istiyorum ama balıklarla ilgilenmekten fırsat bulamadım :)
    işte video :)
    http://www.dailymotion.com/video/xfgvmb_31-10-10-boyazda-tekneden-istavrit-avy_sport

6. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    avın neden bereketli geçtiği belli ercan yine kırmızı montunu giymiş:p :D

7. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu arada ben çok eskiden bir kaç kere tekne avı yapmıştım çok deneyimli değildim. tekne avcılığı o yıllarda pek hoşuma gitmemişti. fakat kıyılarımızdaki balıkcıların artışı, insanların saygısız hareketleri, kalabalık, beni balık avından soğutmak üzereydi. Geçen sene Serbülent abi (beyazmartı) ile site sayesinde tanıştım. çok güzel organizasyonlar yaptık beraber, özgür abiyle de ( fishfounder) ilk tanışmam bu sayede olmuştur.
    Serbülent abi ve özgür abiyle arka arkaya çok güzel organizasyon ve avlar yaptık, çok eğlendik . zaman zaman az balıklı günlermiz de oldu fakat yine de neşemiz hiç bozulmadı.
    Serbülent abiye çok çok teşekürlerimi sunarım onun sayesinde hep çözmeye çalıştığım ve eskiden pek keyif alamadığım tekne avcılığından gerçekten çok keyif aldım. sana ne kadar teşekkür etsem azdır abicim...

8. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yok abi bu sefer kırmızı montu çıkarttıktan sonra asıl bereketi başladı :D

9. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    turna kapanışı yapalım derken gene boğazda bulduk kendimizi :)

iyi ki de bulmuşuz. her şeyi ile güzel bir gündü. ekibin ve kaptanın uyumu sayesine çok keyifli bir av gerçekleştirdik. istavritler çok iri, bonus niyetine arada gelen sarıkanatlar dahada güzeldi.

katılan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim,sizlerle avlanmak büyük keyif :)

engin, sadece 3 kilo benden çıktı, özgürün kovayı ve livarı sayarsak, en az 8,9 kilo civarı balık vardı;)

özgür !!! bayrak diyorum bayraaakkkk :p

10. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    abi vallahi bilmiyorum doğru diyorsun ben daha kendime gelemedim uyumadım da eve yeni girdim :D çok vardı ben salladım kiloyu :)
    bu arada çinekopta ısrar edip istavrite dönmeyen inatcı ve ısrarcı özgür abim buna rahmen çinekop çaparisiyle çok güzel iş yaptı güzel istavritler aldı. balık takım felan seçmedi hiç ne görse atladı :D

11. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Tebrikler cok guzel bi hafta sonu gecirmissiniz, en kotu aviniz boyle olsun...

12. modena

modena

haberinizi aldım...boğazda gırgır değil bence sizi yasaklamalılar...:D :D

siz varken gırgıra gerek yok...hahaha...

yalnız resimler çok güzel...karayip korsanları gibi sırıtıyorsunuz...en kötü gününüz böyle olsun...

harika bir ekip olmuşsunuz...daha nice böyle zevkli ve eğlenceli avlara...:)

13. iskandil55

iskandil55 metin kara

6. resimde öyle bakıyorsunuz ki "şunu nasıl yakalayamadık" der gibi. Bereket açık geçmişte, yoksa tarih yazabilirdiniz.:D
    Keyifli bir av olduğu belli.Tebrikler.

14. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Tüm ekibi kutlarım. Çok güzel av geçirmişsiniz.Tebrikler.

15. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Güzel bir av günü yaşamışsınız katılan herkesi kutlarım
    allah muhabbetinizi bozmasın
    bu güzel avlarınızın devamını dilerim
    rastgele

16. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Fotoğraflar tam olarak açılmadı, neşenizi göremedim ama okurken bu keyifli anlara eşlik ettim. Her avınız böyle olsun. Bu arada saatler geri alındı Engin abi :D

17. deePblue

deePblue na

Güzel güzel maşallah:)
    İstavrit dün coşmuş resmen. Engin tam kaptan olacak adammışsın he :D
    Modlarımla ve diğer arkadaşlarla birlikte güzel bir gün geçirmişsiniz.
    tebrikler:)

18. pollow

pollow Bilgin GENÇ

Arkadaşlar o kırmızı mont bende kaldı :D...bi aksilik olmaz umarım hemde bir hafta evde kalacak evinde beti bereketi kesilmez umarım ..:D..

19. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Bu güzel ava katılan bütün dostlarımı canı gönülden kutlarım.
    Şu karelere bakıpta hayıflanmamak elde değil.
    En kötü gününüz böyle olsun dostlar.

Yanlııızzzzz !!!!!!

Arkadaş ben bu ekibi çok kilolu gördüm :D :D :D :D
    bu ekiple taaa Poyraza kadar gitmişsiniz, leynnn teknenin başına bi zeval getireceksiniz :p :p :p
    Bu tekne daha bana/bizlere lazım arkadaşlar, yapmayın etmeyin agalar :D :D :p :p

20. fish founder

fish founder Özgür

hiç hesapta olmayan bir şekilde oluşmuş bir av günü geçirdik,
    keyifli,eğlenceli bol kahkahalı ve bereketli bir gündü,

günden geriye kalanlar,

* evdeki içişleri bakanının çinekop seviyor olması sebebi ile inat ve ısrarla çino çaparisi denemem,
    * engin'in inanılmaz bir şekilde arttırdığı el oltası tecrübesi ve denizi okuma becerisi,
    * günay'ın 0,22 köstekli istavrit çaparisine tersten takılan sarıkanat,
    * bilgin'in şov yaparak sudan çıkarttığı iğne iğne iri istavritler,
    * ercan'ın kırmızı montu çıkarttıktan sonra düşen av bereketini avın sonlanmasına doğru farklı seçim takımla yeniden tavana vurması,
    * gelen sağlam dalga sayesinde 3/4 ıslanmam,

ayrıca barbaros kaptan ile tanışma fırsatını bize sağlayan sevgili serbülent'e de sonsuz teşekkürler,