320 fiber tabanlı bot ve 8hp motor

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında batido tarafından paylaşıldı.

1. batido

batido Sercan Dericioglu

Oncelikle herkese merhaba bir suredir forumlardan bilgi topluyorum ve sonunda birseyler almaya karar verdim ancak almadan once sizin tecrubelerinizden faydalanmak istedim.

Orca marka fiber tabanlı 320 sisme bot
    http://www.tekneyatmalzemeleri.net/pinfo.asp?pid=1609

Yamaha marka 2 zamanlı 8hp
    http://www.tekneyatmalzemeleri.net/pinfo.asp?pid=1160

botu balık tutmak ve gezinti icin kullanıcam sizce yeterli olurmu bu kombinasyon yada botu 320 almak yerine 290 alsam dahamı mantıklı olucaktır

Yardımlarınız icin simdiden cok tesekkur ederim

2. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    her iki botta 8 hp ile uyumludur ancak ben 320 ligi alirdim. motor tercihinizde yerinde yamahanin iki zamanli 8 beygirligi müthis performansli bir makinadir hafif bir teknede yada botta 9.9 yada 15 i aratmaz
    simdiden hayirli olsun

3. batido

batido Sercan Dericioglu

ufak bi sorum daha olucak tam perfomanslı olmasa bile bu botu ringo cekmek icin kullanabilirmiyim sadece eylence amaclı olarak :D

4. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    benim şahsi düşüncem ve tecrübelerim neticesinde söyleyebileceğim 2.90 bot
    o motora çok ufak gelir siz 3.20 veya 3.50 'den aşşağısını düşünmeyin derim

5. 56562

56562 xxx xxxxx

Seçtiğiniz kombinasyon güzel ama 3,20 liği alın derim. Ringoyu çeker, ama sadece suda sürükleme şeklinde :)

6. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    küçük bir çocuk yada çok çok hafif birini layiki ile çekebilir ama yetiskin insanlarda çok yavas kalir. ringoya tadiyla binmek için en assagi 40 bg gerekir gerçek anlamda zevkine varmak için 150 bg lerin üzerine çikmak gerek

7. batido

batido Sercan Dericioglu

suruklesin oda yeter zaten tam perfomans beklemek sacma olur zaten maksat kucuk kuzenimininde gonlu olsun istiyorum :D

8. musstafa

musstafa mustafa

Favori Kamış:
    T-Force
    En İyi Avı:
    Gopez :)
    Bende bu hafta içerisinde kısmet olursa 3,20 Orca ile 4 zamanlı 6 Bg Tohatsu motor olmayı planlıyorum. Ben yaptığım araştırmalar sonucunda 4 zamanlı motorun 2 zamanlıya göre daha uygun olacağına kanaat getirdim. Bakalım zaman ne gösterecek.

Size de şimdiden hayırlı olsun.

9. 56562

56562 xxx xxxxx

Güle güle kullanın.

10. musstafa

musstafa mustafa

Favori Kamış:
    T-Force
    En İyi Avı:
    Gopez :)
    :) Teşekkür ederim.

11. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Arkadaşlar,
    İstanbulda Anadolu yakası Acıbademde oturuyorum. Göztepe Soyak sitesinden yukarı çıkarken Sağ tarafta Çamlıca Mobilyacılar sitesi var. Bu siteye dönünce , o yol üzerinde ve yolun sonuna doğru, sol kolda Bot yapım, tamir atölyesi var . İsmi Hikmet Usta. Aklınızda bulunsun.

Son düzenleme: 5 Temmuz 2009
  12. onur1872

onur1872

hikmet usta iyi bir ustadır.ben geçenlerde bulunmaz denen siboplarımı orada buldum.hikmet usta aklınızda bulunsun.birde yerini tam bilmediğim ama telefonlar dahi arayıp sorunlarınızı ısrarla dinleyen www.bottamiri.com var.orası da aklınızda bulunsun.yeri tam tarif edemem hatırlamıyorum ama zeytinburnunda biryerde.sitesinden öğrenebilirsiniz.

3.20 fiber tabanlı.adı üstünde fiber taban.denizi iyi yaracağından ve oturmada vs kolaylık sağlayacağından fiber taban herzaman için iyidir.8 hp hakkını her şekilde(hem tüketim hem kullanım)verecektir.bende 6 hp var.o bile ahşap tabanda hakkını veriyor ki fiber taban çok çok daha kullanışlıdır.

13. batido

batido Sercan Dericioglu

son anda ufak deyisiklikle 15 hp 2 zamanlı motorla 320 fiber tabanlı sisme botu aldım umarım hata yapmamısımdır :D

14. onur1872

onur1872

bence en iyisini yaptınız.15 hp yi nekadara,botu nekadara aldınız?

15. batido

batido Sercan Dericioglu

tam olarak parca fiyatlarını bilemiyorum ama bana yaklasık 7500 ytlye mal oldu 12 taksit yapınca bu fiyatın icine yedek depo capa hamburger fln hersey dahil

bi sorum daha olucak ADB icin sorun cıkmıcagını solediler ve 5m altında oldugu icin hicbir kayıt yaptırmamada gerek yokmus zaten sisme bot olarak gectigi icin sahil guvenlik beni sallamıcakmıs

16. 56562

56562 xxx xxxxx

Hayırlı olsun. Motorunuz 10 Bg üzeri olduğu için botu kullanan kişide amatör denizci belgesi aranacaktır. Satıcıyı bu konuda uyarıp kişileri yanlış bilgilendirmemesi konusunda lütfen uyarın.

ADB almak için Amatör Denizcilik Federasyonu web siyesine bakmanız gerekiyor.

17. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Aslında ADB konsuda kanunda net bir açıklık yok. Yani kanun ADB yi 10 hp üstündeki teknelerde arıyor. Ama SGK bunu 10 hp ve üzeri bütün deniz vasıtaları olarak yorumluyor. Bu nedenle başınızın ağrımaması için 10 hp ve üzeri her deniz taşıtı için ADB çıkartınız.

18. batido

batido Sercan Dericioglu

bu konu ile ilgili arastırmayı yarın yapıcam zaten ancak pazartesi sabahı tatile cıktıgım icin agustos ayında gittigim yerden sınava girmeyi planlıyorum umarım mumkundur

19. babil

babil İrfan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.
    Hikmet Usta hala faliyettemi

Acaba Hikmet usta hala aynı yerde faliyettenidir , bilen arkadaş varmıdır. ?

20. yelbuga

yelbuga Ertuğrul Yelbuğa

ben 1.5 ay önce gittim tanıştım kendisiyle
    faaliyetteydi yeri.