Oncelikle herkese merhaba bir suredir forumlardan bilgi topluyorum ve sonunda birseyler almaya karar verdim ancak almadan once sizin tecrubelerinizden faydalanmak istedim. Orca marka fiber tabanlı 320 sisme bot http://www.tekneyatmalzemeleri.net/pinfo.asp?pid=1609 Yamaha marka 2 zamanlı 8hp http://www.tekneyatmalzemeleri.net/pinfo.asp?pid=1160 botu balık tutmak ve gezinti icin kullanıcam sizce yeterli olurmu bu kombinasyon yada botu 320 almak yerine 290 alsam dahamı mantıklı olucaktır Yardımlarınız icin simdiden cok tesekkur ederim
her iki botta 8 hp ile uyumludur ancak ben 320 ligi alirdim. motor tercihinizde yerinde yamahanin iki zamanli 8 beygirligi müthis performansli bir makinadir hafif bir teknede yada botta 9.9 yada 15 i aratmaz simdiden hayirli olsun
ufak bi sorum daha olucak tam perfomanslı olmasa bile bu botu ringo cekmek icin kullanabilirmiyim sadece eylence amaclı olarak
benim şahsi düşüncem ve tecrübelerim neticesinde söyleyebileceğim 2.90 bot o motora çok ufak gelir siz 3.20 veya 3.50 'den aşşağısını düşünmeyin derim
Seçtiğiniz kombinasyon güzel ama 3,20 liği alın derim. Ringoyu çeker, ama sadece suda sürükleme şeklinde
küçük bir çocuk yada çok çok hafif birini layiki ile çekebilir ama yetiskin insanlarda çok yavas kalir. ringoya tadiyla binmek için en assagi 40 bg gerekir gerçek anlamda zevkine varmak için 150 bg lerin üzerine çikmak gerek
suruklesin oda yeter zaten tam perfomans beklemek sacma olur zaten maksat kucuk kuzenimininde gonlu olsun istiyorum
Bende bu hafta içerisinde kısmet olursa 3,20 Orca ile 4 zamanlı 6 Bg Tohatsu motor olmayı planlıyorum. Ben yaptığım araştırmalar sonucunda 4 zamanlı motorun 2 zamanlıya göre daha uygun olacağına kanaat getirdim. Bakalım zaman ne gösterecek. Size de şimdiden hayırlı olsun.
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Arkadaşlar, İstanbulda Anadolu yakası Acıbademde oturuyorum. Göztepe Soyak sitesinden yukarı çıkarken Sağ tarafta Çamlıca Mobilyacılar sitesi var. Bu siteye dönünce , o yol üzerinde ve yolun sonuna doğru, sol kolda Bot yapım, tamir atölyesi var . İsmi Hikmet Usta. Aklınızda bulunsun.
hikmet usta iyi bir ustadır.ben geçenlerde bulunmaz denen siboplarımı orada buldum.hikmet usta aklınızda bulunsun.birde yerini tam bilmediğim ama telefonlar dahi arayıp sorunlarınızı ısrarla dinleyen www.bottamiri.com var.orası da aklınızda bulunsun.yeri tam tarif edemem hatırlamıyorum ama zeytinburnunda biryerde.sitesinden öğrenebilirsiniz. 3.20 fiber tabanlı.adı üstünde fiber taban.denizi iyi yaracağından ve oturmada vs kolaylık sağlayacağından fiber taban herzaman için iyidir.8 hp hakkını her şekilde(hem tüketim hem kullanım)verecektir.bende 6 hp var.o bile ahşap tabanda hakkını veriyor ki fiber taban çok çok daha kullanışlıdır.
son anda ufak deyisiklikle 15 hp 2 zamanlı motorla 320 fiber tabanlı sisme botu aldım umarım hata yapmamısımdır
tam olarak parca fiyatlarını bilemiyorum ama bana yaklasık 7500 ytlye mal oldu 12 taksit yapınca bu fiyatın icine yedek depo capa hamburger fln hersey dahil bi sorum daha olucak ADB icin sorun cıkmıcagını solediler ve 5m altında oldugu icin hicbir kayıt yaptırmamada gerek yokmus zaten sisme bot olarak gectigi icin sahil guvenlik beni sallamıcakmıs
Hayırlı olsun. Motorunuz 10 Bg üzeri olduğu için botu kullanan kişide amatör denizci belgesi aranacaktır. Satıcıyı bu konuda uyarıp kişileri yanlış bilgilendirmemesi konusunda lütfen uyarın. ADB almak için Amatör Denizcilik Federasyonu web siyesine bakmanız gerekiyor.
Aslında ADB konsuda kanunda net bir açıklık yok. Yani kanun ADB yi 10 hp üstündeki teknelerde arıyor. Ama SGK bunu 10 hp ve üzeri bütün deniz vasıtaları olarak yorumluyor. Bu nedenle başınızın ağrımaması için 10 hp ve üzeri her deniz taşıtı için ADB çıkartınız.
bu konu ile ilgili arastırmayı yarın yapıcam zaten ancak pazartesi sabahı tatile cıktıgım icin agustos ayında gittigim yerden sınava girmeyi planlıyorum umarım mumkundur
Hikmet Usta hala faliyettemi Acaba Hikmet usta hala aynı yerde faliyettenidir , bilen arkadaş varmıdır. ?