320 seastar bot 5hp parsun motor ilk deneyim

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında mbilhan tarafından paylaşıldı.

1. mbilhan

mbilhan murat

merhaba bugun ilk defa motoru botuma takıp botumu motorlu kullandım.yalnız kendim bazı aksilikler yasadım.bizim buralar edremit korfezi bot zaten 1 aydır denizde ve herhangi bir acılma daha yapmadı.motor ilk calıştırmada 3-5 cekişte calışıyor.sonraki seferlerde 1-2 çekişe indi ip sayısı.yalnız bi aksilikj yasadım tam edremit korfezinin ortasına acılmıştım.benzin bitti :).maalesef herhalde heyecandan sonra kureklere asılmaya basladım asıl babam asıl asıl babam asıl kıyıya yaklastım deniz durgundu.dedim eve kadar cekerim ben bu botu.200-300 metre vardı eve tam o sırada ters ve hızlı bi ruzgar esmeye basladı.kurekle gitmek imkansız allahtan kıyıya yakındım.bizim evin oraya yakın bi plaj vardı botu oraya cektim.bizimkilerde tesadufe bak plajdaymış o sırada dedim benzin bitti.evde biraz benzin vardı.gidip getirdiler ben botun basını bekledim bu arada.neyse benzin geldi yalnız botu cektiğim kumsal taslık ama benim o sırada bu aklımdan cıktı kıyıdan fazla uzaklasmadan benzini koydum bu arada benzinin yarısıda koyarken dalga yuzunden motor kapağının ustune dokuldu.ole bi ruzgar varkı çapayı atmasam 30 saniyede kyıdayım.fazla ilerlemeden capayı attım.motoru calıştırdım capayı cektim ama bi anda bi dalga motoru kıyıya attı.ve taslar benim pervaneyi halletti.allahtan motor bole durumlarda kendi kendine duruyo.nasıl bole bir hata yaptım analamış deilim demek o an kafam durdu.en az 30 metre acılmam gerekirdi oysa.neyse ikinci seferde daha acıkta motoru calıştırdım.ve sert ruzgara karsı 5hp parsun motorumla yarım gazda canavar gibi gittim.sanki o ruzgardan intikam almak istiyordum. o ruzgar cıkmasaydı ben bunların hiçbirini yasamayacak ve kurekle evime kadar gidebilecektim.eve geldiğimde pervaneye baktım allahtan bi kırık yoktu ama uc kısımları hafif soyulmuş.motor yarım gazda rodaj yapıyom bu arada.evet yarım gazda bi kac defa plane konuma gecti sanki once burun kalkıyo sonra kıç. ama ben tabi fazla alışkın deilim bu olaya.ceyrek gaz da gittim hep.motor la ddenizde dolaşmak cok zevkli.herkez bu duyguyu tatmalı.kendimi barbaros hayrettin gibi hissettim.yarım saat kadar sonra bende pek korku kalmadı.yarım gazda motorun içinde daha rahat hareket ediyodum.muthiş bir duygu bu ya.allah isteyen herkese nasip etsin.denizde balık yok:) buarada 5-6 numara 3 lu dip oltası duz uzun pala iğne kullanıyom benim bolge ören iskele içmeler sahil seridi.isparaoz kupa tarzı balıklar çıkyor.içmelere gitmedimn genelde iskele tarafı tutuyom ama buralar hep otluk.mercan gibi balıkla rtaslık alanlarda cıkıyo galiba buralarda olebi bolge varmı bilmiyom.saygılar.

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Bot ve Motorun hayırlı olsun. Kazasız belasız iyi günlerde kullan. Kısmetse 3,20 bot ve 5 bg motor ikilisini bilader ile birlikte bizde alıcaz. Bol balıklı günler.

3. mbilhan

mbilhan murat

sağolun tesekkur ederim botun dengesi çok iyi butun korkularım yersizmiş 1 metre 1.5 metre dalgalarda banamısın demedi ve sanki kıça motorun sağına oturunca dengemi daha ii sağladım.motor guzel motor pervane o kadar taslara surtmesine rağmen hafif soyulmalarla olayı geciştirdim.motorun bole durumlarda kendinin durması çok ii.ama siz siz olun yedek benzin almadan cıkmayın mumkunse bide huni gibi bişey alın yanınıza denizde benzini doldurmak meslee dun dalgadan benzinin yarısını doktum sağa sola.5hp 4 zamn motor sert ruzgara banamısın demedi yarım gazdayım dusunun.parsunu tbrik ederim bu arada pervaneleri çok sağlam.motorda calışmama sorunu yok mutlaka calışıyor.ama bazen 4-5 ipi buluyo ozellikle ilk calıştırmada.benim bot ahsap taban 1 aydır denizde.içine belki 30 kez yağmur yağmıştır.ma o tahatalar hala banamısın demiyor.ruzgara karsı giderken denize o kadar sert carpmalarına rağmen banamıısn demediler.yani ilk deneyim dusunun bot 1 aydır denizde dun ilk kez altını yıkadım.motor desen sayemde bi suru badire atlattı çin malı diyolar ama sağlam be kardeşim.yapanlara helal olsun benim elimde kalmadıysa kimsenin elinde kalmaz.

4. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Hayırlı olsun Murat, yaşadığın aksilikler üzücü, bir dahakine daha dikkat edersin. Kürekle sığlıktan iyice açılmadan motoru çalıştırma.

5. mbilhan

mbilhan murat

sağol hasan allahtan pervaneyi kırmadım yoksa uğras dur.yalnız balık yok be.trolculer tum balığı bitirmiş.balık iğnesi aldığım adamda aynı şeyi soledi.butun balığı bitirdiler dedi.balık avı yasağı baslamış.oltacılar buna dahil deil galiba.tadı yok dedi.maalesef ulkemizde ticari balıkçılık yapan kişiler gunu kurtarmaya calışıp yarını dusunmuyolar ve denizlerimiz balıksız kalıyor.kipada tekirin kilosunu 55 tl den satıyolar gerisini sen dusun.nasıl bu hale geldik.bu nasıl bir düşüncesizlkdir.anlamak mumkün deil.