selam bot ve motoru alalı 2 ay oluyor nerdeyse ama resimlerimi hiç koymamıştım. By mbilhan at 2012-06-21 Uploaded with ImageShack.us By mbilhan at 2012-06-21 By mbilhan at 2012-06-21
İyi günlerde kullanın.. Son resimde botun burnunun altındaki kancaya bağladığınız ipin diğer ucu çapaya mı gidiyor acaba ?
saol mehmet bey ruzgar cok nerdeyse 1 haftadır bot denizde yatıyor.poyraz bi geldimi bizim burda bitmek bilmiyor.deli bi ruzgr bu bi bakmısın hafiflemiş bi bakmışın sertleşmiş.dun biraz hafifledi denize çıkım dedim bi anda sertlesti evin yolunu zor buldum.dalgalarda 1 metre.dalgayı arkaya aldığımda bi sorunla karsılasıyom yalnız eğer dalga bottan hızlı ise dalga tam motor hizasını gecerken motor ve sanki kıç suyun dibine gomulur gibi oluyor bi kac defa dedim herhalde botun kıçı denize gomuluyo dedim.soğuk terler attım.eğer hızı artırırsamda sanki burun denizin dibine gomulcekmiş gibi oluyor.kısacası dalgada botu surmeye pek alışamadım daha. can bey o ipin ucu boşta onun ucunu kıyıya cektiğimde botu ilk resimde gorunen demire bağlıyom capayıda kıca takıp denize bırakıyom botu.yalnız benim capa kısa 10m bu yuzden ileri açılamıyom devamlı kıyıya atıyo beni ruzgar.nese bugunde acayip bi ruzgar var.
Kazasız belasız kullan İnşallah. Aynı bot motor setini sipariş verdik son anda botun depolarda kalmamasından dolayı iptal oldu. Başka markalarda arasında bayağı fiyat farkı var diye vazgeçtik. Eyll ayına ertelendi bot sevdamız anlıcaan.cyr
sinan bey ben sportcity den almıştım internette sayfası var benim aldığım zaman mayıs basları gibiydi 1250 kusura kredi kartına taksit imkanı felan vardı.
Hayırlı olsun ben de dediğiniz mağazada inceledim fakat pek güvenedim meşin top gibi yüzeyi çaktırmadam birazda cırmıkladım botu sanki parmağım içeri girecek gibi oldu derisi pek güven vermedi ama hesaplıda binekler siz hiç indirip tekrara şişirdinizmi bombelenme oluyormu içinize sinerek titremeden seyir ediyormusunuz.Bide bot alıcaklar sakın benim gibi sadece internetten bakmasınlar büyüklükleri yanına gittiğinizde dev gibi duruyor ben 3,60-3,20 derken 3kişi rahat 2,80 bota sığacamı anladım.iyi seyirler.
sayın ayhan kardeşim öncelikle teşekkur ederim benim botum 320 seastar öncelikle sunu soleyebilirimki benim botum 4 aydır denizdeydi evet yanlış duymadınız 4 ay denizde bıraktım daha gecenlerde topladım.ole sağlam yapıştrmışlarki hiç bir acılma yapmadı.haftada bir kıyıya cekip fırcayla altını temizlemem yetti.ben botumu katlayıp tekrar şişirmedim.denizde ki randımanına gelince beni denizde dalgada acayip idare etti 1.5 metre dalgalara banamısın demedi bu 120 gun zarfında 70 kere motorumuda takıp denize acılmışımdır.sert poyrazlarda ben botumla ceyrek gazda 700-800 metre mesafeden kıyıya geldiğimi bilirim. tabi bunda botu idare edebilme tecrubeside onemli.evet yanlış duymadın kardeşim bizim edremit korfezinin sert poyrazını belki duymusundur ben bu botla ve 5hp motorumla kac defa balığa çıktığımı bilirim.ruzgarlar bazen o kadar sertleşirkidi alabora olurum diye cekinirdim.ama olmadım.320 bence deniz için asgari alınması gereken boy benim ahsap katlanabilir tabandı.320 bot ve 5hp bence 2 kişi için yeterli 3 kişi olunca balığa esyalarımızıda aldığımızdan botta biraz donmesi zor oluyo.deniz için alcaksanız bece minumum 320 alın dengeyi asgari seviyede sağlıyor.ya bu konuda anlatıcak o kadar cok sey varki yazzam sayfalara sığmaz.ben botumdan cok memnundum.dalgayla ruzgarla mucadele tecrubesinide zamnla kazanıyorsunuz.ama bu sizin tercihiniz tabi bole havalar her zamn riskli denize acılmak motor bozulabilir suruklenebilirisniz bi suru sorunla karsılasabilirisiniz.alırsanız iyi gunlerde kullanın.
Murat merhaba bot komşum, yeni botçu dostlara birkaç ekleme yapmadan edemedim 3,20 bot için en az 8Hp öneriyorum. 5-6 hp yeter mi yeter ama en fazla 2 kişi için yeter 3. kişi için 8Hp ister, bot suda kalkmadan gitmez, batar. Murat dediğin gibi şişme bot için 3.10'dan itibaren denizcilik iyileşir. Dalga boyuna ve yüksekliğine göre kararlılığı yükselir.
Aynı botun 290 lığını kullanıyorum. Defalarca indirip şişirdim. hiç bir deforme olmadı. Fakat 3 kişi için en az 320 almanız gerekir. 290 2 kişi için ideal ama 3 kişi için maalesef dar kalıyor. Hele de techizatlı bir av yapıyorsanız....
Botun resimleri güzel. Aynı bottan bende aldım sportctiy den . yanlız bir sorum var size baglama kütügüne kayıt yaptırdınızmı? yaptırmadıysanız, sahilgüvenlikle heran sorunla karsılasabilirsiniz size önerim hemen botunuz kayıtlarını yaptırmak...
iyi günlerde kullanın bende 3.30 x cape bot ve 5 hp parsun kısa şaft motor aldım, Test için havaların düzelmesini bekliyorum.