sevgili üyeler...haber link haber türk internet gazetesine aittir... Dünyanın en büyük balık pazarı Tsukiji'de yapılan açık artırmada, 346 kilogram ağırlığındaki dev ton balığı rekor fiyat olan 396 bin dolara satıldı. Balığın kilosu ortalama 1150 dolara satılmış oldu. Bu konudaki önceki rekor 2001 yılında, 202 kilogram ağırlığındaki bir ton balığının 240 bin dolara satılmasıyla kırılmıştı. Dünyanın en büyük deniz ürünleri tüketicisi olan Japonya, Büyük Okyanus ve Atlantik Okyunusu'nda yakalanan mavi yüzgeçli ton balıklarının yüzde 80'ini tüketiyor. http://www.haberturk.com/dunya/haber/588267-396-bin-dolara-ton-baligi
Merak ettiğim birşey var,kilosunu 1150 dolara alıp nasıl işleyip kaçtan satacaklar.Bu arada tası tarağı toplayıp, evi barkı satıp tekneye yatırım yapıp ,Japonya ya mı gitsek acaba
Turgay Abi oncelikle tesekkurler paylasim icin. Hakikaten cok ilginc oldugunu dusunuyorum. Ben Japonlari cok akilli sanirdim ama simdi biraz tereddute dustum acikcasi. Yahu kilosu 1... Dolar dan balik alinirda yenir mi...? Yazik gunah vallahi. Bir de bu baliktan buradada cikiyor gibi.
bundan biraz daha ufağının bodrumda yine japonlara 120 bin dolara satıldığını biliyorum...bu tür japonya da en fazla tüketilen balıkların başında geliyor...suşi de çok kullanılıyor...
100.000 dolar masraf et balığı tut misal ,sat 300.000dolara yav sırtında 365 gün taş taşısan memleketimde alacagın para 1500 tl x12 ay 18.000 tl buda en iyi ihtimal masraflarıda düş kira elektrik fatura vb elde var sıfır gidelim mi yav bizden iyi balıkçımı var dünyada
Lüks restoranda 20 gramı 50 dolara satılıyor ise karlı bir alım olur. Kesin öyledir, özel restoran reklamını yapıyordur 300 kiloluk ton balığından yapıyoruz bugün susiyi diye . Damak tadınızı seveyim uzak doğulular...
. 10 gramı 10$ dan RAPALA alıpta , üçüncü atışta yosunlara takıp denizin dibinde bırakılıyor ama Rapala'nıda kilosu 1,000$ olmuyormu o zaman.? Adamlar en azından balık yiyor. Bizde o da yok Selamlar Abim....
Abi benim matematik hic iyi degildir Ama yine de sonuc olarak arasinda cok fark var gibi. Bence bu kadar da ucuk olmasi biraz tuhaf gibi.Sonucta dunyada milyonlarca ac insanlar var,acliktan yoksulluktan oluyorlar.Isin bu tarafindan bakinca Japonya gozumden biraz dustu acikcasi.Tabi herkesin kendi fikri ama bence cok abes bu fiyata bir baligin alinip tuketilmesi (hem o baligin nesli icinde buyuk bir dezavantaj.Dusunsene bu fiyata aliyorlarsa demekki indirimli felan olsa kurutacaklar bunlar). Bu da benim fikrim
Hey masallah... buradada satiliyor ton baligi bunlarin kilosu 2-3 dolardan gidiyor. Saka gibi haber bir yana ufak bir arastirma ile sebebi azcok buldum gibi. En iyi sushi-sashimi bu baliktan (blue fin tuna fish -mavi yuzgecli ton baligi) yapiliyormus. Cinli vatandaslarida sushiye olan meraki artmaya baslayinca baliga olan talep had safalara cikmis. Buda fiyatlari bu hale getirmis. Satin alan restaurant zinciri sahibi guzel reklam yapti ve yanlis degilsem bu sushilerden saglam para kazanir. Civardaki Turk arkadaslar sunlara biraz Turk yemegi taddirinda sevaba gecin Allah askina. Sushi sashimi bunlar delikanliyi bozar abicim.
Adamlar 100 gr etden 100 tane suşi çıkarıyorlar. Suşi için kesilmiş et ne kadar ince ise o kadar makbul. Garip gerçekten şu japon milleti
Abi tekne felan varsa haydi kalk gidelim ben varım şöyle 250-300kg lık ikitane yakalasak oooo tabi bunun yurtdışında balıkçılık yapma gibi yada açık denizde avlanam gibi ne gibi masrafı var onların da bi fizibiletesini çıkartalım
güzel para. ancak şu konuya da bir açıklık getirmek isterim , her mavi yüzgeçli ton o paralara satılmıyor. balığın kalitesini ölçen pek çok testten sonra en yüksek kaliteli olanları bu fiyatlara satılıyor. yağ oranı, asit, tazelik, kan vb... (muhtemelen o balık yakalandıktan en fazla 1 saat sonra satılmıştır ).
Bu Japonları anlamak zor. Gerçi adamlar aşmış bazı konuları Türkiye ile kıyaslamak doğru olmaz. Bizde bu paranın 4-5 katı ile inşaatlar yarım bırakılıyor.. Onlarsa Tarkan abinin dediği gibi balık yiyor Japonyanın inşaat konusuna hiç girmeyelim tabiki.