Şubat ayındaki fuardan bot ve motor almayı istiyorum. Bot 3 kişiyle balığa çıkabilecek nitelikte olmalı. Düzgün havalarda boğaza çıkabilmeli, marmara kıyılarında güvenle kullanılabilmeli. Motoru en az tohatsu 9.8HP 2 zamanlı kısa şaft düşünüyorum. Her yıl MTV ödemem gerekmeyecekse 15HP de alabilirim. Dalışa giderken de kullanacağım botu. Marmarada o kadar güzel koylar var ki kıyıdan ulaşımı olmayan. Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. Bütçe biraz esneyebilir.
boğaz olayı olmasa idi 9.8 tohatsuyu tavsiye edebilirdim.....15 bgde ne yazıkki yakanızı devlete kaptırıyorsunuz, bu bakımdan 9.9 4 zamanlı bir motor alarak hem ciğerli hemde vergisiz bir motor sahibi olabilirsiniz.....botuda 3 kişi olduğunuzu düşünerek 3.5 mt olarak düşündüm.....fiyatlara ne yazıkki hiç hakim değilim, ancak nacizane tavsiyem fuara bu iş için oluşturduğunuz tüm fonu yanınıza alarak gidin.....fuarın 1 gün sonrasına bile indirim kalmıyor, gözünüzün yaşına bakmıyorlar.....orada işi bağlayarak muhyeşem indirimlere ulaşmanız olası.....son olarak bütçede bir miktar esnemeden söz etmişsiniz, evet hiç fena olmaz en iyisini en iyi şekilde sahip olup kullanmanız dileği ile.....
Bota marka olarak, Yamaha-Qıksılver-Glensun-Orca Düşünülebilir et kalınlıkları birbirine çok yakındır.Boy Olarak 3.60 3 kişi için uygun Motor Olarak-Honda-Suzuki-Parsun-Tohatsu Düşünülebilir bunların 4 zamanlıları ve 2 Zamanlıları piyasadaki diğer markalara oranla yakıt safıyatı makul derecede.. Sağlıcakla Kalın...
Römörk ile nakil yapacaksan fiber tabanlı bot (Min 3.30 MT) 4 zamanlı motor edinmeni tavsiye ederim...Yok sök tak yapacam dersen Alemünyum taban bot 2 zamanlı motor (Min 9.8 Bg) Bot ile 3 Kişi avlanmak Galata köprüsünde avlanmak ile eşdeğer bunu tekrar gözdn geçir derim.. Şimdiden hayırlı olsun....
Teşekkür ederim arkadaşlar, fuarda özellikle son gün çok iyi indirimler oluyor. 9,9 2 zamanlı tohatsu ve 3,20lik aluminyum tabanlı bir bot almaya karar verdim. Genelde 2 kişi avlanacağız, 3. kişi botta sıkıntı olur dediğiniz gibi.
2800'e sıfır ayarında ikinci el düşünebilirsin 9,8 hp 4t 2010 tohatsu motor düşüyor. 2t çok yakar. Bot seamaster 3,20.