4,05 - 4,25 Fiber Sandal Seçimi

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında akayergul tarafından paylaşıldı.

1. akayergul

akayergul Aker DLM

Merhaba arkadaşlar,

Yamaha Seamaster ( Ahşap katlanır taban ) 360 bot ve 4 zamanlı, Kısa Şaft, Tohatsu 9.8 motor kullanıyorum. Dalgalarda fazla sallanması, cok önemli olmayan ancak zaman zaman rahatsız eden su sıçramalarının yanında özellikle şişme omurgalı oluşundan bir yerlere yanaşırken tedirgin oluyorum.

Göcek civarında dolaşıyorum. Bu günlerde sırt, genel olarak keyfii tur atmak için çıkıyoruz. Açık denize pek çıkmıyorum, ama fiberden sonra niyetliyim.

Daha rahat olur düşüncesiyle konsullu fiber sandal'a geçiş yapmaya karar verdim. Tabi geçiş için çok fazla bütçe yok. Kredi Kartının taksit nimetinden faylanacağız. :)

Fiyatlarından dolayı Dağ Yatcılık ve Koç Tekne Yatcılık arasındayım.

Firmaların ikisi de Kısa şaft motora göre üretim yapabileceklerini onayladılar.

Düşündüğüm modeller;

Dağ Yatcılık 4.25 Konsollu Fiber 2,800 TL
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-sandal-dag-yatciliktan-4-25-konsullu-tekampanya-artik-sizinde-bi-teknen-60448734/detay/

Koç Yatcılık 4,05 Konsollu Fiber 2,400 TL.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-sandal-koc-tekne-yatciliktan-4-05-sifir-fiberglass-sandal-59388254/detay/

Sorularım;
    • Sandalın biri 4,05 diğeri 4,25. "20 cm. diyip geçme" diyen var mı, ne kadar fark yaratır ?
    • 9.8 Motor her ikisi için de " eh işte, yeterli ama ..." durumunda. Motor ve 4 metre fiber kullanıcılarının yorumu nedir.
    • Koç Yatcılık modelinde orta oturak seyyar, balık avı sırasında kullanışlı olabilir. Yorumunuz nedir ?
    • Her iki model için sağlamlık, rahatlık bakımından ve genel olarak yorumlarınız nedir ?

Saygılar,
    Akay ERGÜL

2. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Orta oturak seyyar ise livarı nerde?

3. akayergul

akayergul Aker DLM

Koç Yatcılığa ilk sorum bu olmuştu :)

Arka taraftaki benzin deposu kısmı 3 parça. 2 tanesi livar 'mış.

Bilmiyorum sanki daha kullanışlı gibi duruyor.

4. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    eğer sürekli dalgalı denizde dolaşacaksan bu iki tekne de çok sallar. 4.05 ile 4.25 arasında fark olacağını düşünmüyorum. ancak kullanılır alanı hangisinin iyi ise onu tercih etmeni öneririm. motor 9.8 götürür. 2 kişiden fazla çıkmazsan 12-13mil hız yapar. 15-20 hp epey iyi olur.

5. akayergul

akayergul Aker DLM

Yorumunuz için teşekkürler,
    Ürünleri kullanan arkadaşların yorumlarını görmek, karar vermekte etkili olacaktır.