4.10 mt 75 kilo tekne ile jig

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında murakour tarafından paylaşıldı.

1. murakour

murakour MURAT

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    Banax
    En İyi Avı:
    lambuka 4 kg civarı
    merhaba sevgili üstadlarım sizlere danışmak istediğim bir konu var.kendi imalatımız olan 4.10 mt 75-80 kg ağırlığında bir teknem ve 5 hp johnsson marka motorum var.takdir edersinizki jigginge merak sarmış bulunmaktayım,sizce bu ölçülerde bir tekneyle 2 kişi olmak kaydıyla jigging avı ne derece sağlıklı olur? yüksek tecrübelerinizle bana yardımcı olursanız mutlu olurum....Saygılar.......

2. OMMG

OMMG OKAN

4.10 mt boyunda 75-80 kg el yapımı bir tekne bana çok sağlıklı gelmedi,neredeyse aynı emsal boyutta bir şişme botla aynı ağırlıkta.Bence 3.60 - 3.80 iyi bir bot çok daha sağlıklı olur gibi geliyor...

3. ESER BABAOĞLU

ESER BABAOĞLU ESER

Favori Kamış:
    REMİXSON MASTER 4 MT
    Favori Makine:
    REMİXSON MAGNUM 6000
    Tekne 75 Kg.motor Ağirliği 15-20 Kg Olduğunu Varsayalim Takribi 100 Kg.eder,iki Kişinin Ortalama Ağirlği 150 Kg Var Sayarsak,250 Kg Yük Eder, Jig Ile Yapacağin Avlanma Sonunda 20-25 Kg Bir Av Yakaladiğini Var Sayarsak Eder Sana 275 Kg,bu Riski Göze Alma Derim.ama Tek Başina Deneme Yapa Bilirsin Kolay Gelsin.

4. vetheklevent

vetheklevent Levent

Favori Kamış:
    dandik 2.40 spin
    Favori Makine:
    Remixon teben SR 400
    En İyi Avı:
    levrek 2.5 kg
    sevgili murat biz bi teknemiz olsun diye çırpınıyoruz siz elinizdekini sorguluyorsunuz.:) bence çıkın keyfinizi çıkartın baktınız tuttuğunuz balıkla beraber ağırlığınız cok oldu, atlayın sandaldan iki arkadaş balığı tekneyle güven içinde kıyıya yollayın. :) biz kıyıda bekliyor olacağız.

5. murakour

murakour MURAT

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    Banax
    En İyi Avı:
    lambuka 4 kg civarı
    Teknenin ağırlık taşıma konusunda daha önceki avlarımda 4 kişi rahatlıkla dip avcılığını yapmıştık.teknenin taşıma kapasitesinden şüphem yokta çarık tekne diye tabir edilen yayvan bir tekne bendeki sivri burunlu eski teknemden daha rahat yani acaba dengede problem yaşanacak bir durum olabilirmi jiggingde ?

Son düzenleme: 20 Şubat 2011
  6. serkanica

serkanica SERKAN

Favori Kamış:
    Shimano Catana 30-50 Libre
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000RB, 4000FB, Okuma Cedros 65
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.5 kg
    1-Tekne de 2 kişi ayakta malum jig aksiyonlarını yapabilecek misiniz?
    2-Kerterizler arasındaki mesafeyi o tekneyle ne kadar zamanda alabilirsiniz?
    3-Avlanacağınız bölge havanın patlaması olasılığına karşı güvenli mi?
    4-Tekne esen rüzgara nasıl tepki veriyor.Rüzgarda çok hızlı akıyorsa jig yaparken çok zorlanırsınız..Dalga da çok sallanıyorsa o boyutta bir teknede çok yorulup erken pes edebilirsiniz.
    5-En önemlisi teknede balık bulucu var mı? Yoksa yakalama şansınız çok azalır..
    Rastgele..

7. murakour

murakour MURAT

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    Banax
    En İyi Avı:
    lambuka 4 kg civarı
    değerli tespitlerinize istinaden :

1-2 kişi ayakta jig aksiyonlarını yapabileceğimizi düşünüyorum teknem geniş bir yapıya sahip biraz zorlanabiliriz ama yapılabilir.
    2-Kerteriz mesafeleri arasında gidip geleceğimiz süre o yapıda diğer emsal teknelere göre çok daha kısa, çünkü 5 Hp lik 4 zamanlı motorum 2 kişiyi gerçekten güzel taşıyor tekne hafif ve yüzüşünün diğer hazır teknelerime göre çok daha güzel olduğunu gördüm.
    3-Avlanacağımız bölge hakkında henüz bilgim yok bu siteden bir abim bana bu avlanma tekniğini öğreteceği için avlandığı bölge hakkında en ufak bir bilgim yok.
    4-Teknem tek kat ve hafif olduğu için akıntıda biraz hızlı gidiyor o yüzden biraz yorucu olabilir diye düşünüyorum..
    5-Ve en can alıcısı malesef balık bulucum arızalandıktan sonra yenisi için henüz bir karar verememekle beraber ekonomi düzeltme çalışmalarım sürüyor :)

Bana göre sonuç olarak balık bulucumun olmamasından dolayı ve biraz yorucu olabileceğini düşünürsek kiralık bir balık buluculu daha büyük bir tekne ile daha randımanlı bir av olur sanırım......Teşekkür ederim değerli fikrinizi paylaştığınız için....Saygılar.....

8. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    4 metrelik bit tekne ve daha once 4 kisi kullandigini da soylemissin.Bence can yelegi,vs gibi ekipmanlarinda var ise neden olmasin ki?
    Bence uygundur.
    Rastgele...

9. murakour

murakour MURAT

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    Banax
    En İyi Avı:
    lambuka 4 kg civarı
    Ekipmanlarım tam bitek balık bulucu alamadım yeniden :)