4.11.2007 Akbük Av Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALOS15 tarafından paylaşıldı.

1. ALOS15

ALOS15

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Çipura 1.5 kg
    Cumartesi akşam saat 02:00 kafile ile yola çıktık.Yolda muhabbet ederek Sazlıköy2e varınca mamun almak için durduk ve çay molası verdik.Moladan sonra tekrar yola koyulduk.Sabah 05:00 teknenin olduğu yere vardık.Sonra büyük bir heyecanla kaptanın gelmesini bekledik.Bu arada saat 06:00 kaptan geldi ve avlağa doğru yol almaya başladık, bazı arkadaşlar sırtı çekmeye başladı kaptana sorduktan sonra yarı yolda bende attım.Ama hiç kimse bir şey yakalayamadı.
    Avlağa varınca çapayı attık tekne oturunca herkes oltalarını tek tek suya indirmeye başladı.Bende iki çıkrık tipi oltamın birini mamun takıp dibe attım, diğerinide sardalya takıp 7-10 m aşağıya bırakıp kalamasını açtım.Tahmin edeceğiniz gibi lambuka yemi alınca 4-10 metre götürmesine izin vermek gerekiyor.Bu arada arkadan ilk ses geldi diğer arkadaşlardan lambuka yakalandı diye.Deneyimli olan arkadaşlar birer birer lambukalrı tekneye almaya başladı.Ama benimkinde hiçbir hareket yok.Bu arada dip oltamla tek tük mercan,lidaki,izmarit,isparoz yakalıyorum.Lambukayı hala yakalayamadım.Birde baktımki benim olta çapa ipine çok yakın galiba ondan dedim.Kaptanın küçük bir isparoz yakaladığını görünce denize atacaksan bana verirmisin dedim ve verdi.Canlı isparozu takıp yeniden attım kısa bir süre sonra lambuka yemi yuttu biraz götürdükten sonra makineyi kilitleyip başladım çekmeye biraz getiriyorum ama nafile yaklaşık 3 kğ olan lambukayı uğraşarak tekneye almaya başardım.Balık okadar güçlüki zapdetmek çok zor.İğneyi yuttuğu için kargaburun pense kullanarak işin içinden çıkabildim.Teknede herkes lambuka yakalıyordu bir kişi hariç deneyimi olmayan yalçın abi hazırlıksız gelmiş bunun için yakalayamadı ama karagöz, mercan vs dip balıklarından tutmaya devam etti.Arkadaşlardan bir tanesi yer değiştirelim deyince kaptan diğer arkadaşlara sordu itiraz edenler olduysada yerimizi değiştirdik.Çünki Lambıkalardan nefes alamıyorduk.Saat 12:00 olmuştu 9 tane lambuka yakaladım.İkinci avlağa vardığımda lambuka takımını kaldırdım sadece dip balıklarına çalışmaya karar verdim.Yine mamunları takıp başladım avlanmaya ama hiç vuruş alamadım.Takımı yukarı çektim hala yemler duruyor tekrar attım biraz bekledikten sonra ilk vuruşu gördüm başladım çekmeye izmarit yılmadan devam dedim.Arkadaşlar hala lambukayada devam ediyorlar ve yakalıyorlardı.İğneleri büyütmeye karar verdim.Çantadan iğneleri çıkarırken kuvvetli bir vuruş oldu aynısı tekrar olunca hızlı bir tasma atarak çekmeye başladım ama yüksek bir mukavemetle karşılaştım çıkrık makine olmasına rağmen baya beni zorluyordu ve kamışın ucu dahada aşağıya doğru gidiyordu, bir an düşündüm lambuka olabilirmi diye tecrübelerim hayır dedi çünki direk aşagıya basıyordu ozaman dedimki bu lambuka olamaz dedim ya çupra yada mercan dedim ve çekmeye devam ettim bu arada herkes ne olduğunu merak ediyordu yüzeye yaklaşınca yanımdaki arkadaş çek çek dedi büyük bir balık dedi ama ben hala bakamıyorum hızla çekerek tekneye aldım.Bu av gününün en hecanlı av zamanını yaşamıştım.Yakaladığım balık tek antenli 600-700gr mercandı.Balığın ağzından iğneyi çıkarmaya çalışırken kaptanın seslendiğini duydum hoca bana bak dedi baktım kamerayı almış beni çekiyormuş sordu şuana kadar yakalanan en büyük mercanı yakalamış olduğumu söyledi ve tebrik etti.Sonra bir kaç tane daha yakaladım.Hava biraz bozmaya başlayınca çıkmaya karar verdik ve dönüş yoluna koyulduk böylece av günümüzün sonuna geldik.Fotoğraflarda bütün balıklarımı göreceksiniz.Herkeze böyle güzel avlar diliyorum. [​IMG]

Son düzenleme: 8 Kasım 2007
  2. ALOS15

ALOS15

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Çipura 1.5 kg
    4.11.2007 akbük av resimleri

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Tebrikler daha iyi avlara inşallah.

sevgiler

4. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    Güzel av tebrik ederim abicim

5. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    ali abi tebrikler

6. covamad

covamad

Bravo iyi çalışmışsınız :)
    Rastgelsin...

7. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    tebrikler ellerinize sağlık çok güzel bir av olmuş okumaktanda keyif aldım resim işine biraz daha özen göstersen süper olacakmış tekrar tebrikler;)

8. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    ==============================================================

Burada zaten olan bir raporu sadece resim koyarak bir tane daha açmışsınız

Linki de bu ..
    http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=16455

9. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Güzel av tebrik ederim paylaşım için teşekkürler.
    Aklıma takılan bu lambuka avı serbest bırakıldı da , bir sınır varmı avlamak için yoksa Allah ne verdiyse ağız burun dalacak mı insanlar ?;):D

10. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    güzel av olmuş tebrik ederim:)

11. mkirac

mkirac mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    elinize sağlık çok güzel av olmuş tebrikler.

12. ÜMİTTAMİS

ÜMİTTAMİS

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    çupra kırlangıç,400 gr
    mükemmel av olmuş tebrikler

13. DrHG

DrHG

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sinarit, 9 kg
    Tebrikler Ali Osman Hocam. Çok keyifli bir av. Aydın'da pek çok arkadaşı kıskandıracak kadar güzel...:D :D

14. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    güzek bir av olmuş tebrikler. Ah ne kadar zevklidir o Lambukayı tekneye alana kadar geçen zaman. Birde 80-90 cm lik olanlardan yakalayacaksınız bakın o zaman tadına doyum olmayacak.
    Ayrıca Antenli Mercan da tek kelime ile süper.

15. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    en başta ben hocam :D :D

16. slimselim

slimselim

Favori Kamış:
    Tarzan Zıpkın , Albastar olta Rambo bıçağım Fotoğraf makinam
    En İyi Avı:
    2 kg aynalı sazan 1.5 kg RusKefali
    Güzel av olmuş Tebrikler

Son düzenleme: 8 Kasım 2007
  17. aslanhan

aslanhan Oğuzhan Özdemir

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    SazaN 5,650 kg
    ali abi tebrikler güzel av olmuş

18. ALOS15

ALOS15

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Çipura 1.5 kg
    4.11.2007 akbük av resimleri

Merhaba arkadaşlar.
    Lambuka avı yasak değil diye biliyorum.Limit ne kadar bilmiyorum ama bende öğleyin avlanmayı bıraktım zaten.sonra mercan avına başladım.Eğer bu konuda bilginiz avar ise bilgilendirirseniz sevinirim.
    Bütün amatör balıkçı dostlara iyi avlar.

19. ALOS15

ALOS15

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Çipura 1.5 kg
    deneme fotoğraf

20. ALOS15

ALOS15

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı: