4.20 Daf Marine bot için yardım rica ediyorum

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında websea12 tarafından paylaşıldı.

1. websea12

websea12 Çağrı Çiftçi

Merhaba arkadaşlar.Ben bu yaz 4.20 cm uzunluğunda sıfır dafmarine marka bot aldım ancak buna kaç beygir motor alıcağımı bir türlü kestiremedim.bot 80 kilo civarındaymış.karadenizin bartın bölgesinde suya indiricem botu.çok aşırı değil ancak hız yapmak tabiki istiyorum 2 zamanlı 9.9 beygirlik bir dıştan takma motor işimi görürmü?tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar hepinize saygılar.

2. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    3.60 botlara en az 9.9 tavsiye ediyorlar, sizin bot 4.20 olduğuna göre biraz ufak kalabilir.

3. websea12

websea12 Çağrı Çiftçi

öncelikle taviyeniz için teşekkür ederim volkan bey evet genelde sizin dediğinizi gibi yorumlar okuyorum ancak burda limanda 4 metre boyunda fiber tekneler görüyorum arkalarında 9.9 hp lik motor olanlar var fenada gitmiyorlar ama bunlar fiber tabiki denizi daha iyi olduğundanmıdır bilemiyorum 420 bir şişme botta 9.9 hplik motor gören veya kullanan bir arkadaş olsaydı onun tecrübelerinden yararlanmak isterim.9.9 hp lik motorla plane kalkabilirmiyim acaba?

4. OMMG

OMMG OKAN

Bence minumum 15 hp lik bir motorla 4.20 botta daha iyi sonuç alırsın.9.9 la gitmezmi tabiiki gider, bende aynı botun 3.60 ı var arkadaşımın 6 hp 4 zamanlı suziki motoruyla 4 kişi sırtı çekip av yapabiliyoruz ama rüzgarlı havalarda yada hızlı olunması gereken zamanlarda çok yetersiz.Başka bir arkadaşımın 3.60 botuna 9.9 hp 4 zamanlı suziki aldık iki kişi gayet verimli,yukarıda yazdığım gibi senin botun da hakkı min. 15 hp...

5. websea12

websea12 Çağrı Çiftçi

tavsiyen ve yorumların için teşekkür ederim okan abi sanırım çok haklısın bu sonuçta biraz da zevk işi 20 bg bir motor alicam önerdiğin bir marka varmı yamaha mercury evinrude bunlar zaten bilindik ben birazdaha maliyeti düşürebileceğim bir marka almak istiyorum parsun veya hidea nasıl markalar ve de 2. el alırken nelere dikkat etmeliyiz

6. OMMG

OMMG OKAN

Yaz sonu bende 9.9 4 zamanlı motor alacağım,ben Mercury ve Suziki arasında kaldım ( Suziki biraz daha ağır basıyor ).Parsun-Hidea ile hiç ilgilenmedim,yanlış anlama tamamıyla şahsi tercihim olduğu için ama bildiğim kadarı ile her iki motoruda kullanıp çık memnun kalan insan var.Birde son zamanlarda Tohatsu markasını çok duymaya başladım.Motorlar ile ilgili çok fazla teknik bilgim olmadığı için ( bu yüzden sıfır almayı düşünüyorum zaten :D ) ikinci el konusunda diğer arkadaşların tavsilerini dinlersen,senin için daha sağlıklı olur :D :D :D ...

7. websea12

websea12 Çağrı Çiftçi

peki abi neden yaz sonu alıyosun fiyatlarımı düşüyor sezon bitince hangi ayda almayı düşünüyorsun?

8. OMMG

OMMG OKAN

Benimki tamamen kişisel sebepler... :)

9. OKLAMA

OKLAMA

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    Aynı bottan bende aldım,bugün kefkende suya girdik,4 kişi olmamıza rağmen 15 hp yamaha 2 zamanlı motorla çok rahat bi şekilde plane kalktık,hız fena değildi,sana tavsiyem yamaha 15 veya tohatsu 18 hp iyi olur.

10. serkan YAMAN

serkan YAMAN Serkan YAMAN

Favori Kamış:
    silstar BLACK DEMON
    Favori Makine:
    Banax sx5000
    En İyi Avı:
    18kg akya
    420 bot alıcaksanız 25 bg den aşşağı almayın heleki denizde bende 360 sea star 15 hp parsun var bana 15 lik az geliyor , hem 25 lik motorda yakıt tüketimi daha az olur.

Tek kişi 420 de biraz hızlı gider 9.9 , 4. 5. kişi malzemeler derken epey yavaşlar ..

11. websea12

websea12 Çağrı Çiftçi

tavsiyeniz için teşekkür ederim aydın bey 15 bg veya 20 bg düşünüyorum bende , botu hiç kurmadım daha kurulumu nasıl aliminyum taban kolay kurabildinizmi peki ?

12. OKLAMA

OKLAMA

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    Daha önce defalarca bot kurduğum için sıkıntı olmadı.Kullanma kılavuzunda ne yapman gerektiği var zaten.

13. enginköp

enginköp engin köprülü

Çağrı Beye herkes 15 hp ve yukarısını önermiş ama kimse 9.9 hp den yukarı bir motor alırsa AMATÖR DENİZCİLİK BELGESİ alması gerektiğini söylememiş.
    Umarım Çağrı BEy'in bundan haberi vardır :) Bağlama kütüğünü de unutmamak gerek o olmazsa olmazı zaten...

Çağrı BEy bir de unutmadan 15 hp ve yukarısı 2 zamanlı bir motor alırsanız eğer yakıt sarfiyatına dikkat edin derim.Bildiğiniz üzere 2 zamanlı motorlar ewet daha seri 4 zamanlı motorlara göre ama yakıt sarfiyatı da baya bi fazla...

Son düzenleme: 23 Ağustos 2011