4.30'luk sandalda 4.20'lik surf kamışla av

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bu yıl havalar Haziran sonuna kadar ısınmayınca bazı sürüler Karadeniz'e çıkmayarak Boğaz'ın geniş koylarında yatak yaptı. İlkbahardan beri kesintisiz av veriyor. Ben de pazar sabahı erken kalkıp Beykoz kıyısından istavrit yakalamak istedim. Kıyının ilerleyen saatlerde kalabalıklaşacağını görünce aklıma sandal kiralamak geldi. Zaten Beykoz Koyu da her zamanki gibi durgundu ve sandal doluydu. Balık yakaladıkları kıyıdan gözüküyordu. Bir sandala binip asıldım küreklere. Çapariyi indirir indirmez doldu. Her şey harikaydı yalnız denize açılma fikrim olmadığı için yanıma sadece surf kamışı almıştım. Kısa bir kamış veya el oltası olsa çok daha rahat olacaktı. Böylece biraz sabah jimlastiği yapmış oldum ama balığın bol olması sayesinde oldukça keyifli bir av oldu. Genellikle istavrit arada bir de hamsi geliyordu. İki saat kadar avlanıp akşama yetecek balığı kovaya atarak kıyıya doğru dönüşe geçtim.

Sandal kamıştan sadece 10 cm. uzundu

Beykoz'da bir asır önce yaşamış, av ve balık meraklısı ünlü Apraham Paşa'nın gümüş zokalarla avladığı kofanalar belki artık pek yok ama denizde istavritler kıyıda Beykoz'a hediye ettiği koru hala duruyor çok şükür.

Hala yeşil ve güzel kalmaya çalışan Beykoz. Ne mutlu ki nesillerdir Beykoz'luyuz.

Bu kadar balık yeter. Bunun gelecek haftası da var, gelecek senesi de

Son düzenleme: 18 Temmuz 2011
  2. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Uygun malzeme ya da kamış şart değil demek ki, balık olsun yeter bir de çapari tabii.Tebrikler...

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    O zokalar altin degilmiydi? Hani koca kofananin bitek kafasini yiyen pasa:) çek çek kürekleri mavi denizde.. Neseli ümitli sevinçli çikart hayatin tadini.. ( Susam sokagi by edi-büdü den alintidir ). Tebrikler koç zaten sandaldan 4.20 kamisla balik tutmaktir asil marifet:) bi ara vaktin olursa su koca motoru kiralama animizi yaz karar alisimiz nerden nereye gidisimiz falan arkadaslar okuyup eglensin :)

4. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    bende 3.60 kamışla, 3,50 tekne kiralamıştım 1,5 ay önce :D yeni almış olmanın hevesi ve elimde başka ekipmanın olmaması yüzünden :) kamış tekneden 10 cm uzundu, kullanmak eziyet oluyor cidden :)

5. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    O deniz değil nehirdi:) çek çek kürekleri mavi nehirdeee:)

6. alienderakman

alienderakman Ali Ender AKMAN

Favori Kamış:
    Shimono Vengeance AX Surf 4,20m Catana CX Spinning 240ML 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 10000 FB
    En İyi Avı:
    Karagöz 1480 gr.
    Maşallah güzel av olmuş.Bu hafta içinde bende avcılar sahilinden aynı denemeyi yapmayı düşünüyorum.Rastgele...

7. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    tebrikler güzel görüntüler..

8. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Afiyet olsun.. başka şekilde bu kadar çok balık tutamazdın..

9. cografyacı

cografyacı İrfan Taner UÇAN

Favori Kamış:
    AlbaStar Nature 2780/350 kamış
    Favori Makine:
    Remikson Cardinal 60 makina
    En İyi Avı:
    Aslında çok düşününce anladım ki en büyük balığı yakalayamadım.
    Maşallah, güzel av yapmışsınız. Rizede daha şu an kıyıda balık yapmadı, açık sularda sandalla oluyormuş. İnşallah bizede rast gelir. Bir de iskelede balık tutarken (Eşkina falan) çevre fazla kalabalıklaşınca ilk atıştan sonra uzun oltayı kapatıp misinasını el misinası olarak kullanıyorum. Sizde öyle deneyebilirsiniz. (İstavritte sandalla olurmu bilmem.)
    Avlarınız daim ve bereketli olsun.

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Ben gümüş diye duymuştum ama Paşa'nın eli tutulmaz, altından da döktürebilir:) Adam lüfer için özel sandal yaptırmış, sandalın ortasını deldirip balığı ordan tutuyormuş, dört bir tarafı da camla kaplattırmış üşümesin diye:) Korunun önünde büyükçe bir havuz vardı, orada da yakaladığı balıkları yüzdürüp canlı tuttuğu söylenir Paşa'nın.