Bu yıl havalar Haziran sonuna kadar ısınmayınca bazı sürüler Karadeniz'e çıkmayarak Boğaz'ın geniş koylarında yatak yaptı. İlkbahardan beri kesintisiz av veriyor. Ben de pazar sabahı erken kalkıp Beykoz kıyısından istavrit yakalamak istedim. Kıyının ilerleyen saatlerde kalabalıklaşacağını görünce aklıma sandal kiralamak geldi. Zaten Beykoz Koyu da her zamanki gibi durgundu ve sandal doluydu. Balık yakaladıkları kıyıdan gözüküyordu. Bir sandala binip asıldım küreklere. Çapariyi indirir indirmez doldu. Her şey harikaydı yalnız denize açılma fikrim olmadığı için yanıma sadece surf kamışı almıştım. Kısa bir kamış veya el oltası olsa çok daha rahat olacaktı. Böylece biraz sabah jimlastiği yapmış oldum ama balığın bol olması sayesinde oldukça keyifli bir av oldu. Genellikle istavrit arada bir de hamsi geliyordu. İki saat kadar avlanıp akşama yetecek balığı kovaya atarak kıyıya doğru dönüşe geçtim. Sandal kamıştan sadece 10 cm. uzundu Beykoz'da bir asır önce yaşamış, av ve balık meraklısı ünlü Apraham Paşa'nın gümüş zokalarla avladığı kofanalar belki artık pek yok ama denizde istavritler kıyıda Beykoz'a hediye ettiği koru hala duruyor çok şükür. Hala yeşil ve güzel kalmaya çalışan Beykoz. Ne mutlu ki nesillerdir Beykoz'luyuz. Bu kadar balık yeter. Bunun gelecek haftası da var, gelecek senesi de
O zokalar altin degilmiydi? Hani koca kofananin bitek kafasini yiyen pasa çek çek kürekleri mavi denizde.. Neseli ümitli sevinçli çikart hayatin tadini.. ( Susam sokagi by edi-büdü den alintidir ). Tebrikler koç zaten sandaldan 4.20 kamisla balik tutmaktir asil marifet bi ara vaktin olursa su koca motoru kiralama animizi yaz karar alisimiz nerden nereye gidisimiz falan arkadaslar okuyup eglensin
bende 3.60 kamışla, 3,50 tekne kiralamıştım 1,5 ay önce yeni almış olmanın hevesi ve elimde başka ekipmanın olmaması yüzünden kamış tekneden 10 cm uzundu, kullanmak eziyet oluyor cidden
Maşallah güzel av olmuş.Bu hafta içinde bende avcılar sahilinden aynı denemeyi yapmayı düşünüyorum.Rastgele...
Maşallah, güzel av yapmışsınız. Rizede daha şu an kıyıda balık yapmadı, açık sularda sandalla oluyormuş. İnşallah bizede rast gelir. Bir de iskelede balık tutarken (Eşkina falan) çevre fazla kalabalıklaşınca ilk atıştan sonra uzun oltayı kapatıp misinasını el misinası olarak kullanıyorum. Sizde öyle deneyebilirsiniz. (İstavritte sandalla olurmu bilmem.) Avlarınız daim ve bereketli olsun.
Ben gümüş diye duymuştum ama Paşa'nın eli tutulmaz, altından da döktürebilir Adam lüfer için özel sandal yaptırmış, sandalın ortasını deldirip balığı ordan tutuyormuş, dört bir tarafı da camla kaplattırmış üşümesin diye Korunun önünde büyükçe bir havuz vardı, orada da yakaladığı balıkları yüzdürüp canlı tuttuğu söylenir Paşa'nın.