4.5 metre tekne,25 hp 2 zamanlı veya 20 hp 4 zamanlı

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında erolozcanli tarafından paylaşıldı.

  1. erolozcanli

    erolozcanli Erol ÖZCANLI

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    32
    Şehir:
    İSTANBUL
    Sevgili dostlar,tekrar herkese merhaba.

    Bu sene fuardan sıfır 4,5 metre fiber bir tekne ile sıfır Yamaha deniz motoru almayı düşünüyorum.Bu konuyla ilgili ,bilgisi olan arkadaşlarımdan tavsiyelerini rica edeceğim.

    Tekne olarak yerliyurt, anılmarin veya safterin modellerinden birini alacağım.Bu boy teknelerin direksiyonlu modelleri de var.Tercihimi direksiyonlu mu yoksa elle kullanılanlardan yana mı kullanmak mantıklıdır,hangi markayı öncelikle önerirsiniz?

    İkinci sorumsa motorla ilgili.Sadece yamaha almayı düşünüyorum.İlk seçeneğim 2 zamanlı 25 hp.Ağırlık 46 kg.Tüketim 10,7 litre/saat.(max.)

    İkinci seçeneğim 4 zamanlı 25 hp.Ağırlık 70 kg.Tüketim 9,2 litre/saat.(max)

    Bunun dışında motoru yazın arabamın arkasına koyarak Bodrum'a götürmeyi ve bir akrabama ait motorsuz olarak atıl bekleyen fiber tekneye takarak denize açılmayı düşünüyorum.Bu tip taşıma için 2 zamanlı daha mantıklı gözüküyor.(ağırlık ve karterden yağ sızma sorunu olmadığından)

    Konuyla ilgili önerileriniz doğru ve sağlıklı bir karar vermem açısından çok önemli.Değerli bilgi aktarımlarınızı dinlemek isterim.Selam ve sevgilerimle,rast gele.
     
    Son düzenleme: 1 Ekim 2012
  2. aybasan

    aybasan AYDIN

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    89
    Şehir:
    İZMİR
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Peygamber balığı 1.5 kg
    Çok bilgili olmamakla beraber biriki şey yazmak isterim.Birincisi ve en önemlisi sanırım 2 zamanlı motorlarların kullanımı ile ilgili bir yasak söz konusuydu 4 zamanlı motorlar mecburi olacaktı bu konuyu iyice bir araştırınki sonradan motorla ilgili problem yaşamayın..

    ...İkinci olarak bu boyda bir tekne için bence direksiyonlu tercih etmeye gerek yok direksiyon tertibatı hem teknenin kullanım alanını daraltır hemde ek masraf gerektirir ayrıca motoru tekne üzerinde bırakmayacaksanız elle kumandalı motoru söküp takmak herhalde daha kolay olacaktır diğer türlü malum hırsızlık olayları çok oluyor enazından moturu güvenceye almak şart.
     
  3. mersinli

    mersinli Nuri

    Yaş:
    51
    Mesajlar:
    646
    Şehir:
    mersin
    Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    İki zamanlının devri kapanmadımı artık?Yağ sızması için kapaklar var onları kullansanız.Bence 4 zamanlı.Hondayı da düşünün.
     
  4. enginköp

    enginköp engin köprülü

    Mesajlar:
    322
    Şehir:
    izmir
    Arkadaşlar 2 zamanlı motorların türKiye'ye girişi yani ithalatı yasaklandı fakat stoklarında 2 zamanlı motoru olan firmalar satabiliyor.
    bunun yanısıra 2.el 2 zamanlı motorların alış satışıda serbest.
    Bu motorların kullanılması ile ilgili sadece iç sularda yasak var bildiğim kadarı ile.Yani içme suyu amaçlı baraj göllerinde.
     
  5. hhbayraktar

    hhbayraktar HASAN HAKAN

    Yaş:
    60
    Mesajlar:
    59
    Şehir:
    Yalova
    Favori Kamış:
    alba leader 4.50
    Favori Makine:
    daiwa ag 5000 ASB
    En İyi Avı:
    Levrek 2 kg
    4 zamanlı tercih edilmeli

    2 zamanlı motorların bir kaç yıl daha süresi var. girişi yasaklandı. 4 zamanlı motorlar daha ekonomik ve sessizdir. 2 zamanlı motor benzine karıştırılan yağ ile yağlama yaptığından şişme sorunu olur. 4 zamanlı motor karterden yağlar ve uzun mesafelere gidebilirisniz. tek dezavantajı 4 zamanlı motorlar ağırdır. konsol arkadaşın dediği gibi yeri daraltır. ama tekneye daha rahat hakim olursunuz. tekne dersen bende marin boat 4,5 var memnunum. motor 9.9 4 zamanlı mercury...