Merhaba ustalar 4.5 safter tekne alma niyeti içerisindeyim bu konuda tavsiyelerinizi şiddetle bekliyorum. Özellikle tekneyi bilen kullanan dostlardan yardım bekliyorum. (Artıları ve eksileri konusunda ....) not:Tekne için 20hp Honda motor kullanılacaktır.
eğer gezi için alıcaksan ideal bir tekne ama balık tutmaksa amacın dıştan takma motorlu hiç sağlıklı değil hem yakıt açısından hemde uzun süre çalışma bakımından tavsiye etmem bende 5 85 tekne 15 hp motor var 2008 model ama memnun degilim
Balık tutma için olacak tabi ki, yakıt konusu motoru ilgilendirir diye düşünüyorum, bizde bir kaç ay önce aldığımız 20 HP HONDA motor var. Bursa Bahuaus'ta kampanyası var sanırım 2650 TL olması lazım.
Ben katılmıyorum. 3-4 kişi için bence ideal- hele 20hp lik 4 zamanlı bir honda motor ile gayet iyi olur diye düşünüyorum. Yakıt konusundaki eleştiri için ise tekne n kadar ağır ise taşıyacağı yük n kadar fazla ise yakıt yüketimide ona göre olur. 6 metreye yakın bir teknenin suya sürtünmesi ile 4.5 metrelik bir teknenin suya sürtünmesi ve ağırlığı yakıt konusunda etkilidir bence. Dizel içten şaftlı motorlar elbette çok çok daha az yakar ama onunda baıkımı ,Sürekli nemli ortamda durması vs ve sesi gibi handikapları var. Hayırlısı olsun. İnşallah istediğiniz şekilde birşey alırsınız.
ben yerliyurt sandy balıkçı kullanıyorum şiddetle tavsiye ederim yinede sen bilirsin safterde güzel bir tekne ama ben yerliyurttan şaşmam
Merhabalar 4,50 Safter çok iyi bi seçim , hele arkasında Honda 20 Hp var ise . Çok uyumlu. Daha önce safter kullandım ,şimdiki teknemde Safter. oldukça kaliteli. Bu tekne ile hemen hemen her türlü olta balıkçılığına yapabilirsiniz. Çapari için çok kullanışlı , yemli avlarda rahat hareket edebiliyorsunuz , sırtı avı için Honda 4 zamanlı bi motor mükemmel. Sessiz çalışması , ekonomik ve sorunsuz olması ile size güzel sonuçlar vereceğinden eminim. Tekneyi alırken , merdiven , oturma minderi ve faraş tahtası almanızı tavsiye ederim. Saygılarımla.
daha önce safter kullanan biri olarak ben sana eksilerini söyleyim: 1. oynaktır, rahat harekete izin vermez. 2. tahliye sistemi teknenin içindeyken çalışmaz su alır, ancak tahliyeleri açık bırakıp tekneden inersen su boşaltır. biner binmez kapatman lazım ki su almasın. Bu tahliye borularının deniz seviyesine çok yakın kesildiğinden oluyor. 3. benim teknem su yapıyodu arka dolaptan, ara cidara yağmur suyu geçirdi ve bir türlü düzelmedi ama bu seninkinde olmayabilir. bunun yanında artılarıda var, dolapları geniş ve kullanışlı, ortası bölmesiz olduğundan ayakta rahat av yapabiliyorsun, 20hp lik honda ile çok iyi bir ikili olur. işçiliği de kötü değil temizdir. ben sana yerliyurt 450 lx tavsiye ederim ama biraz pahalıdır saftere göre.. sevgiler,
2650 tl fiyata aldanmayın. Aksesuarları hariçtir .O teknenin dünya kadar aksesuarı olacak . onlarıda hesaplamak lazım .
Gelen cevaplar için teşekkür ederim, yinede tavsiyelere halâ ihtiyacım var. evet farkındayız, bizim 5 ay önce aldığımız 4mt tekenmiz var biz o tekneye her türlü aksesuarı aldık, 20HP için ufak geldiğinden değiştiriyoruz o yüzden aksesuar sıkıntımız yok.