4.50 marin boat + 25 bg yamaha alınır mı?

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında ugursat tarafından paylaşıldı.

1. ugursat

ugursat uğur satılmış

Favori Makine:
    okuma salina SA65
    En İyi Avı:
    750 gr minekop
    abiler,arkadaşlar bu zamana kadar çok yardımı oldu bu sitenin bana ...umarım tam bu esnadada faydası olur...fiber bir tekne almak üzereyim.marin boat 4.50 ve 25 bg yamaha motor..ancak bilenlere sormadan almanın cezasını daha önce çektim...tekne ve motor yeni...2 yaşlarında ..ruhsatı var ...faturalar yokmuş .bu sıkıntı olur mu.farklı bir şehirde limana kaydı yapılmış..oturduğum yere bu faturalar olmadan sadece ruhsatla alabilirmiyim.ne dersiniz bu hafta içinde hemen kararımı netleştirip alacağım inşallah...acil ve acımasız yorumlarınızı önerilerinizi bekliyorum ;)...fiyat makul sayılır..Şimdiden çok sağolun

2. avsabalıkcısı

avsabalıkcısı Erhan

25 bg motor benzin olarak çok yakıyo hele motor 2 zamnlıysa tam yolda saatte 11-12 lt benzin yakıyo ben olsam moturu yamaha 9.9 alırdım. bendede aynı 4.50 kayık var yamaha 9.9 var çok az yakıyo ve fazlasıyla yetiyo yinede siz bilirsiniz

3. ugursat

ugursat uğur satılmış

Favori Makine:
    okuma salina SA65
    En İyi Avı:
    750 gr minekop
    evet 2 zamanlı motor ...9.9 için de 3-4 kişi çekmiyor diyorlar valla arada kaldım iyice..

4. avsabalıkcısı

avsabalıkcısı Erhan

valla biz 4 kişi gidiyoruz gayette kayık yollu gidiyo çekmeme gibi bidurum yok

5. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Uğur 4.50 bir teknede 25 hp iyidir yakıtı düşünmezsen al derim eğer kalabalık çıkıyoruz dersen
    en önemlisi belgeleri tamammı
    devir işlemlerini yapmadan para vermeni tavsiye etmem
    hayırlı olsun rastgele

6. av.eren

av.eren eren mülayim

Favori Kamış:
    iki rat kullanıyorum marka model bilmiyorum...!
    En İyi Avı:
    3.5 kg mercan
    bence iyidir

bende uzun süre 25 beygir motorla 4,5 mt tekne kullandım. gayet iyi bir seçim . bizim buralarda hızlı motora herzaman ihtiyaç var . ancak sana şunu soyleyim mersinde bunu koyabilecek yer sıkıntı. romorka alsan indirecek yer bulamıyosun . en yakın indireceğin yer erdemli limanı . orası da gerçi en iyi avlaklardan biri. 2 zamanlı 4 zamanlı farkına çok takılma bence sonuçta tam yol herzaman gitmiyosun . ben de 5 mtrelik remote kullanılabilen bi tekne bakıyorum bu aralar. aklında olsun denk gelirse düşünebilirim.

7. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    6250 tl ye içten takma 20 bg dizel makine 4.80 sandal alsan daha iyi olur bence. sahibinden.com koç tekne diye bak istersen.

8. onur1872

onur1872

arkadaşmın 4.50 tekne ve 25 hp yamaha motoru var. tam yolda 25 hp bir saatte 12 litreyi rahatlıkla harcar fakat herzaman tam yolda gitmiyorsun..benim arkadaşım 30-35 liralık benzinle 4 5 kere balığa çıkıyor..

ben 3.5 4 ve 6 hp motorlar kullandım..şöyle bir hesapla tam yolda 2 zamanlı 6 hp bile 2.5 3 litre benzin tüketir. fakat ben 3 litre benzinle akşama kadar gezerdim..neden derseniz sürekli tam yol vermiyordum..

denizde güçlü makina herzaman iyidir..9.9 hp saatte 6 litre yakıyor fakat 3 kişi bindinizmi iyi gitsin diye tam yol vereceksiniz..yani tam yolda 6 litre yakacak..fakat 25 hp ile 3 kişi yarım yol verin hem 25 hp ile yarım yolda 9.9 un tam yol süratinin bile üstüne çıkarsınız hemde havada ani bir patlama olursa tam yol verir güvenle limana ulaşırsınız..

bence denizde nekadar güç varsa okadar iyidir..

son hesap şöyle 25 hp yarım yolda 6 7 litre yakar..9.9 tam yolda 5.5 6 litre yakar..az yaksın derseniz 25 hp alın yarım yolda kullanın..hem 3 kişi 4 kişi 5 kişi bana mısın demez..şunu unutmayın denize çıktınız diyelim..sürekli tam yol gitmek birkenara arada uzun süre motor duruyor zaten...sürekli çalışmıyorki..dediğim gibi arkadaşımda 25 hp yamaha var 30 35 liralık benzinle 4 kere vs denize çıkabiliyor.. normal hesapta bu miktarı bir saatte tam yolda yakıyor..

9. alpperr

alpperr alper

onur arkadaşımıza katılıyorum... Üstelik 4.50 fiber tekne için daha küçüğü 4 kişi ava çıktığınız zaman biraz yorar... bence 25 beygirden şaşmayın derim...